شمانیوز
شما نیوز

بررسی چرخش معنادار یک روزنامه دولتی

خورشیدی که همه چیز را می سوزاند+ تصاویر

شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): هنوز معلوم نیست سیاست رسانه ای دولت یازدهم در خصوص روزنامه های دولتی دقیقا بر چه مبنایی است و آیا آنها قصد دارند با همین افراط به "اعتدال" خود ادامه دهند و یا تغییراتی در آینده در راه است؟

به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز)، در حالی که با روی کار آمدن دولت یازدهم، روزنامه دولتی ایران بلافاصله به مدیران جدید با سیاست‌های تازه تحویل داده شد، سایر روزنامه‌های دولتی رویه ای عجیب را در پیش گرفتند به طوری که با همان رویه و افراط گذشته خود، به جناح سیاسی مقابل چرخیده‌اند! به گزارش گروه سیاسی صراط ، اضافه شدن دست کم سه روزنامه رنگی شیک و مرغوب (صرفا از نظر کیفیت کاغذ!) به سیاهه روزنامه های دولتی، خدمت ویژه (!) دولت احمدی نژاد بود که پایان دولت او، دو دستی تقدیم دولت جدید شد. این سه روزنامه، روزنامه‌های گسترش صنعت، خورشید و شهروند هستند که به ترتیب توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان تامین اجتماعی و جمعیت هلال احمر اداره می شوند. با این وجود به نظر می رسد دولت "تدبیر و امید"، "تدبیر" را در آن دیده است تا با همان "افراط" سابق این روزنامه‌ها، به تبلیغ "اعتدال" خود بپردازد! در این میان روزنامه خورشید با اختلاف زیادی گوی سبقت را از دو روزنامه دیگر ربوده و با سرعت قابل ملاحظه‌ای، از "مردی که با گزگها می رقصد" به "سلام سیاسی به هاشمی" رسیده است!

مقایسه تیترهای اول این روزنامه که در موارد متعددی با سبک بسیار خاص، هدفدار، گمراه کننده و دوپهلو انتخاب می‌شود، قبل و بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم نتایج جالبی به همراه دارد. خورشید که تبلیغات جدی انتخاباتی خود برای اسفندیار رحیم‌مشایی را زودتر از سایر رسانه‌ها آغاز کرده بود، اواخر اسفند سال 91 با تیتر عجیب "اسفند یارتان بهار می‌آید" آن هم با فونتی غیرمتعارف به جای آنکه چند روز زودتر به استقبال نوروز رفته باشد، سه ماه زودتر به استقبال انتخابات رفت!

این روزنامه در روزهای منتهی به ثبت نام و پس از آن تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، بارها و بارها برای اخباری مرتبط یا غیرمرتبط کلمه بهار - نماد و شعار انتخاباتی اسفندیار رحیم مشایی - را در تیتر خود جای می‌داد.

خورشید در آغاز سفرهای استانی هیات دولت در زمان تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری که سفرهای صدویکم به بعد احمدی نژاد به شمار می رفت، با تیتر "احمدی نژاد بالاتر از 100" به استقبال آن رفت و سپس در سفرهای بعدی، تیترهای "زنده بوو بهار زنده بوو گیلان" و "یاشاسین بهار یاشاسین آذربایجان" را بدون هیچ توضیح دیگری در صفحه اول خود قرار داد.

این روزنامه متعلق به تامین اجتماعی هنگام ثبت‌نام مشایی در انتخابات نیز تیتر "زنده باد بهار" را انتخاب کرد و هنگامی که استفاده تبلیغاتی برای مشایی از سفرهای استانی مورد انتقاد نمایندگان مجلس قرار گرفت ابتدا با تیتر "صدای منتقدان مشایی درآمد" و سپس تیتر "مشایی: برخی اخبار تکذیبشان هم مشمئزکننده است" به استقبال آن رفت و سرانجام هنگام اعلام اسامی تایید صلاحیت شدگان نهایی انتخابات، با تکرار تیتر "زنده باد بهار" وفاداری خود به جریان خاص دولت دهم را اثبات کرد!

البته خورشید تا مدت ها همچنان به تغییر نظر شورای نگهبان و انجام یک حرکت انقلابی از سوی احمدی نژاد امیدوار مانده بود!

با این وجود تندروی خورشید در دولت یازدهم به قوت خود باقی ماند و تنها جهت آن به سوی "اعتدال" تغییر کرد! خورشید با روی کار آمدن دولت یازدهم ابتدا در میانه این دو دولت گیر کرد و به ناچار تیتر "صد شکر که این آمد وصد حیف که آن رفت" را انتخاب کرد تا در میانه این تغییر در حالی که هنوز تکلیف روسای جدیدش مشخص نشده، کسی را از خود نرنجانده باشد!

اما یک روز بعد با "صبح روحانی‌تان به خیر" قدم در مسیر جدید خود گذاشت تا جایی که از تیترهایی چون "آیا هاشمی آیت‌الله است؟" و "موج هاشمی پشت سر خاتمی" و "تلاش برای تایید" به این نتیجه رسید که "هاشمی به تامین اجتماعی توجه ویژه دارد" و در نتیجه ضمن "سلام سیاسی به هاشمی"، "نشان صلح" را نیز "برای آیت‌الله" کنار گذاشت!

اما اوج افراط گری خورشید برای دولت اعتدال در روزهای اخیر در جریان است. این روزنامه بعد از سفر روحانی به نیویورک در حالی از "شارژ رویایی شاخص با یک تماس!" سخن گفت که پیش از آن با تیتری عجیب و دوپهلو سخنرانی روحانی در سازمان ملل و بازتاب های آن را با عنوان "دیپلماسی آمریکا تسلیم رهبر انقلابی شد" منعکس کرد در حالی که به وضوح عنوان "رهبر انقلابی" برای حسن روحانی در نظر گرفته شده بود! این چرخش خارق العاده جایی جالب تر می شود که بدانیم تنی چند از مدیران این روزنامه سابقا احمدی نژادی، از نزدیکان و نور چشمی های اسفندیار رحیم مشایی و علی اکبر جوان فکر بوده اما اینک به هر طریقی و به واسطه انتصاب اقوامشان در برخی نهادهای مهم دولت، خود را به دولت "تدبیر و امید" نزدیک کرده اند.

هنوز معلوم نیست سیاست رسانه ای دولت یازدهم در خصوص روزنامه های دولتی دقیقا بر چه مبنایی است و آیا آنها قصد دارند با همین افراط به "اعتدال" خود ادامه دهند و یا تغییراتی در آینده در راه است؟ منبع:صراط

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین