شمانیوز
شما نیوز

دنبلان، قارچی صادراتی و خودرو در روستاهای زنجان

یک کارشناس کشاورزی گفت: گونه‌ای از نادرترین قارچ‌های دنبلان کوهی جهان در برخی مراتع شهرستان‌های طارم(آب‌بر) و خدابنده(قیدار) شناسایی شده است.

یک کارشناس کشاورزی گفت: گونه‌ای از نادرترین قارچ‌های دنبلان کوهی جهان در برخی مراتع شهرستان‌های طارم(آب‌بر) و خدابنده(قیدار) شناسایی شده است.

«جلیل اسحاقی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، اظهار کرد: قارچ دنبلان در دانشگاه زنجان بررسی و شناسایی شدند، این در حالی است که متأسفانه محصول خودروی مذکور به جای این‌که در داخل مصرف شود توسط دلالان به خارج از مرزهای ایران صادر شده و سود زیادی را نصیب این افراد می‌کند. در واقع قارچ دنبلان کوهی با گیاهان مرتعی هم‌زیستی دارد و در طول سال‌های پرباران و فصل پائیز، هم‌چنین از اول اسفند تا نیمه اول فروردین در مراتع شهرستان طارم رشد می‌کند.

این کارشناس ادامه داد: بیش از 15 نوع پروتئین گیاهی در قارچ‌ دنبلان شناسایی شده که هر سال جویندگان زیادی را به این ارتفاعات می‌کشاند. البته در برخی بازارهای تهران هم می‌توان این محصول لذیذ را یافت. این در حالی است که آخرین گزارش از بازارهای آمریکا در خصوص فروش دنبلان کوهی سفید 10 هزار و 200 دلار است.

وی افزود: Truffle نوعی قارچ خوراکی گران‌قیمت و کمیاب است که در گونه‌های مختلف به رنگ قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه است، اما لذیذترین نوع آن دارای پوسته سیاه‌رنگ است. این قارچ‌ها معمولاً دسته دسته در عمق 30 سانتی‌متری خاک و نزدیک به ریشه‌های گیاهان و درخت‌ها می‌رویند.

اسحاقی تصریح کرد: کاشت این نوع از قارچ نتیجه مفید نداده است، اما به حالت طبیعی در بسیاری از زمین‌های معتدل دیده می‌شود و غالباً توسط سگ یا خوک یافت می‌شود. این در حالی است که گران قیمت‌ترین قارچ‌های دنبلان زیرزمینی هستند و بیشترین میزان مصرف آن‌ها نیز در رستوران‌ها، صنایع غذایی، تهیه انواع سس‌، روغن‌های معطر و نیز داروسازی است.

این کارشناس کشاورزی خاطرنشان کرد: قارچ دنبلان به‌صورت هم‌زیستی با ریشه‌های درختان جنگلی به وجود می‌آید و در سطح تجاری در آزمایشگاه‌ها اقدام به تولید نهال آلوده به میسیلیوم‌های قرچ دنبلان می‌کنند و در مرحله بعد کشت درختان را در زمین انجام می‌دهند.

به گزارش ایسنا، اندازه قارچ دنبلان از یک فندق تا یک پرتقال است و شکلی شبیه سیب‌زمینی دارد. کشت و کار این قارچ‌ها در زمین‌هایی که بکر هستند علاوه‌بر این‌که موجب درآمدزایی افراد بومی می‌شود، طبیعت را نیز دست‌خورده نمی‌کند.‌

انتهای پیام

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied