مدیرعامل «ومعادن» در نشست خبری با اصحاب رسانه مطرح کرد؛
ارزش برجای ۶۴۰ میلیون دلاری برای «ومعادن»، با اکتشاف ۱۸۰ میلیون تن ذخایر سنگآهن
روز دوشنبه ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۲، نشست رسانهای شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با هدف تشریح مجموع سرمایهگذاریها و پیشرفت فیزیکی پروژههای این شرکت، با حضور مدیرعامل، معاونان و اصحاب رسانه در محل هلدینگ «ومعادن» برگزار شد.
اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در این نشست بیان کرد: میزان سود حاصل از سرمایهگذاریهای «ومعادن» در سال گذشته، ۳۹۱ میلیون دلار بود. ما در تلاشیم با اجرای پروژههایی که راهبری آنها را بر عهده داریم و یا به عنوان سرمایهگذار در این پروژهها حضور یافتهایم، این رقم را به بیش از یک میلیارد دلار در پایان سال ۱۴۰۶ برسانیم. سود خالص «ومعادن» طی پنج سال اخیر، با روند روبهرشد مناسبی همراه بوده و بیشترین سود خالص شرکت در سال ۱۴۰۱، به میزان بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان حاصل شده است.
روند سود خالص شرکت ومعادن
وی در خصوص روند (NAV) سهم شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، عنوان کرد: میزان ارزش سهم «ومعادن» در روز چهارشنبه هشتم آذر ماه ۱۴۰۲، به ۹ هزار و ۴۴۱ واحد افزایش یافت و این عدد در روز یکشنبه ۱۲ آذر ماه امسال، به ۹ هزار و ۴۴۱ واحد رسید؛ همچنین ارزش بازار «ومعادن» در این روز، بیش از ۱۶۸ هزار میلیارد تومان بود که این میزان نسبت به بهای تمام شده، بیش از ۱۴۴ هزار میلیارد تومان رشد پیدا کرد. نسبت (P/NAV) در روز یکشنبه ۱۲ آذر ماه، ۵۱٫۸ درصد بود و ارزش روز خالص داراییهای «ومعادن»، به بیش از ۱۸۴ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش روز خالص دارایی ها
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در ارتباط با روند افزایش سرمایه «ومعادن»، مطرح کرد: پس از افزایش سرمایه شرکت به هشت هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در روز ۲۵ اسفند ۱۴۰۰، این میزان در تاریخ اول خرداد ماه ۱۴۰۱ به ۱۹ هزار و ۲۴۲ میلیارد تومان ارتقا پیدا کرد. در ادامه ما به دنبال افزایش سرمایه «ومعادن» به ۳۰ هزار میلیارد تومان از محل سود انباشته شرکت هستیم.
لازم به ذکر است که ۹۵ درصد ترکیب پرتفوی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، متعلق به شرکتهای بورسی (۳۱ شرکت) و ۵ درصد آن، متعلق به شرکتهای غیربورسی (۴۵ شرکت) است. ترکیب ارزش روز پرتفوی بورسی «ومعادن» را به ترتیب شرکتهای معدنی و صنعتی گلگهر ۲۹ درصد، معدنی و صنعتی چادرملو ۱۶ درصد، معدنی و صنعتی گهرزمین ۱۵ درصد، توسعه معدنی و صنعتی صبانور ۱۳ درصد، ملی صنایع مس ایران ۹ درصد، مجتمع فولاد خراسان ۶ درصد، تجلی توسعه معادن و فلزات ۵ درصد، آهن و فولاد ارفع ۴ درصد و سایر شرکتها ۳ درصد تشکیل میدهند؛ ضمن اینکه ترکیب بهای تمام شده پرتفوی غیربورسی «ومعادن» نیز شامل شرکتهای پویا انرژی ۳۶ درصد، توسعه آهن و فولاد گلگهر ۱۳ درصد، پرتو تابان معادن و فلزات ۱۰ درصد، بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) ۷ درصد، کاوند نهان زمین ۴ درصد و سایر شرکتها ۳۰ درصد است
راهبری هفت پروژه پیشران اقتصادی توسط «ومعادن»
سعدمحمدی در زمینه سرمایهگذاریهای انجام شده در پروژههای مختلف «ومعادن»، تصریح کرد: راهبری و اجرای هفت طرح از ۴۸ طرح پیشران اقتصادی کشور، به شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات واگذار شده است. علاوهبراین، در حال اجرای هفت پروژه دیگر در نقاط مختلف کشور هستیم و از آنجایی که در ترکیب سهامداران عمده سه تولیدکننده بزرگ کنسانتره و گندله کشور یعنی شرکتهای معدنی و صنعتی گلگهر، چادرملو و گهرزمین قرار داریم، تامین بخشی از سرمایه لازم جهت اجرای پروژههای این شرکتها را نیز بر عهده گرفتهایم. در حال حاضر مجموعا در ۶۱ پروژه به میزان سه میلیارد یورو سرمایهگذاری کردهایم که این رقم شگفتانگیز، حاکی از عملکرد مطلوب ما طی سالیان اخیر بوده است.
سرمایه گذاری های گروه ومعادن
وی در ادامه به طرحهای پیشران در دست اجرای شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات اشاره کرد و گفت: احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۱٫۶ میلیون تن در منطقه بیجار و احداث کارخانه ذوب و فولادسازی با ظرفیت یک میلیون تن در منطقه قروه توسط شرکت صنایع فولاد کردستان، احداث کارخانه کنسانترهسازی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با ظرفیت تولید دو میلیون تن، احداث کارخانه گندلهسازی شرکت صبا امید غرب خاورمیانه با ظرفیت تولید یک میلیون تن، احداث کارخانه آهن اسفنجی شرکت فولاد اقلید پارس و شرکت آهن و فولاد الماس آرتاویل هر یک با ظرفیت تولید ۱٫۱ میلیون به همراه احداث بلوک دوم نیروگاه گازی سمنان با ظرفیت تولید ۳۶۶ مگاوات، هفت پروژه پیشران اقتصادی «ومعادن» را تشکیل میدهند. لازم به ذکر است که نیروگاه سمنان، نخستین طرح از ۴۸ طرح پیشران اقتصادی در کشور بود که خوشبختانه «ومعادن» در اقدامی کمسابقه، موفق به اجرا و راهاندازی آن ظرف کمتر از ۱۲ ماه در سال گذشته شد. علاوهبراین، به دنبال احداث دو نیروگاه بخار جدید با ظرفیت تولید ۳۶۰ مگاوات و سرمایهگذاری بیش از ۳۵۰ میلیون یورو هستیم.
درصد پیشرفت پروژه ها
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه به اهمیت پروژه مس و طلای جانجا با هدف احداث کارخانه تولید کنسانتره مس با ظرفیت ۱۳۰ هزار تن توسط شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا اشاره کرد و گفت: میزان سرمایهگذاری لازم برای اجرای این پروژه، ۴۰۰ میلیون یورو برآورد شده و تکمیل و بهرهبرداری از آن، از اهمیت ویژهای برای «ومعادن» برخوردار است. در حال حاضر عیار مس معادن شرکت ملی صنایع مس ایران، بیش از ۰٫۶۵ درصد و عیار مس معدن جانجا، بیش از ۰٫۲۶ درصد است. بنابراین راهاندازی این پروژه میتواند منجر به افزایش دانش فنی تولید کنسانتره از ذخایر مس کمعیار در کشور شود. در حال حاضر معدن جانجا پس از طراحی و اکتشاف مجدد بازگشایی شده و ۱۵ دستگاه دامپتراک ۱۰۰ تنی مورد نیاز معدن نیز خریداری شده است. در تلاش هستیم پیمانکار (EPC) را تا پایان سال جاری، مشخص و عملیات اجرایی را از ابتدای سال ۱۴۰۳ آغاز کنیم؛ ضمن اینکه معتقدیم با توجه به صادرات کنسانتره مس به بازارهای بینالمللی، این پروژه میتواند زمینه ارزآوری قابلتوجهی را برای کشور فراهم کند.
احداث کارخانه تولید الکترود گرافیتی با ظرفیت ۳۰ هزار تن در شرکت صنعت گستر سورنا، احداث کارخانه تولید فروسیلیکومنگنز با ظرفیت ۴۰ هزار تن در مجتمع صنایع فروآلیاژ، احداث کارخانه تولید تسمه نوار نقاله استیل کورد با ظرفیت ۱۵ هزار تن در شرکت کانیار ساعی، احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۱٫۱ میلیون تن، احداث کارخانه فولادسازی با ظرفیت تولید ۱٫۲ میلیون تن و احداث کارخانه تولید کلاف فولادی با ظرفیت ۴۰۰ هزار تن در شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه به علاوه احداث کارخانه تولید تایرهای معدنی با ظرفیت ۲۷ هزار تن در شرکت آریا تایر هامون، از دیگر پروژههایی است که سعدمحمدی از آنها به عنوان طرحهای جاری و در حال برنامهریزی «ومعادن» نام برد.
سایر پروژه های در دست اجرای ومعادن
وی با تاکید بر اینکه شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در راستای سیاستهای دولت، به دنبال اجرای طرحهای فوق در مناطق کمبرخوردار کشور است، خاطرنشان کرد: ارز مورد نیاز «ومعادن» به منظور اجرای پروژههای پیشران اقتصادی، حدود ۱٫۲ میلیارد یورو برآورد شده و متاسفانه تامین این میزان ارز، مسئلهای دشوار و زمانبر است. از طرفی بروکراسیهای اداری در این زمینه، سرعت اجرای طرحهای پیشران را کاهش داده است و در ادامه امیدواریم با شتابدهی در امور مرتبط، شاهد تکمیل و اجرای این پروژهها در زمان مقرر باشیم.
«ومعادن» به دنبال توسعه اکتشاف ذخایر سنگآهن
این مقام مسئول با بیان اینکه برق مورد نیاز پروژههای «ومعادن» توسط خود مجموعه تامین میشود و مازاد تولید آن در اختیار سایر شرکتهای فعال در بخش معدن و صنایع معدنی کشور قرار میگیرد، گفت: اکتشافات، از اهمیت بسزایی در بخش معدن برخوردار است و ما همواره توسعه سرمایهگذاری در این حوزه را در دستور کار قرار دادهایم. در همین راستا، بیش از ۱۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی طی دو سال اخیر توسط «ومعادن» انجام شده که ۶۰ هزار متر آن، متعلق به شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور شامل ۱۵ هزار و ۳۵۰ متر در معدن باباعلی، ۱۸ هزار متر در معدن گلالی، ۲۴ هزار و ۶۵۰ متر در معدن شهرک و دو هزار متر در معدن ظفرآباد بوده است؛ علاوهبراین در ۶ ماهه ابتدایی امسال، ۱۰ هزار متر حفاری اکتشافی در معدن مس و طلای جانجا انجام دادهایم و پیشبینی میکنیم این میزان در پایان سال جاری به ۲۰ هزار متر برسد. در سال ۱۴۰۱، ۸۰ میلیون تن ذخایر سنگآهن توسط «معادن» کشف شد که این میزان با اکتشاف ۱۰۰ میلیون تن ذخیره جدید در هشت ماهه امسال، به ۱۸۰ میلیون تن سنگآهن رسیده است. بدون شک حجم ذخایر کشف شده تا پایان امسال افزایش خواهد یافت و ما همواره بر توسعه اکتشافات ذخایر جدید سنگآهن به ویژه در غرب کشور تاکید داریم.
سعدمحمدی با اشاره به اینکه ارزش برجای این میزان اکتشاف، ۶۴۰ میلیون دلار است که آینده روشنی را برای «ومعادن» و همچنین صنعت فولاد کشور رقم خواهد زد، اظهار داشت: ۱۵ میلیون تن ذخیره جدید سنگآهن در معدن باباعلی، ۴۰ میلیون تن در معدن گلالی، ۲۵ میلیون تن در معدن شهرک و ۵۰۰ هزار تن در معدن ظفرآباد کشف شده است. هماکنون مشغول عملیات اکتشافی در بیش از ۱۵ محدوده معدنی در استانهای سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، یزد و کرمان هستیم و در آینده نزدیک اخبار خوبی را در این زمینه اطلاعرسانی خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه آموزش نیروی انسانی متخصص و شناخت روشها و استفاده از تجهیزات نوین در حوزه اکتشافات باید در دستور کار متولیان امر قرار بگیرد، یادآور شد: کشور استرالیا در سال ۲۰۱۸، حدود ۱۱ میلیون متر حفاری اکتشافی انجام داده است؛ در حالی که طی سالیان ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱، تنها یک میلیون و ۷۷۳ هزار تن حفاری اکتشافی در ایران انجام شده و جای کار بسیاری در این حوزه مهم و استراتژیک وجود دارد.
عملکرد موفق شرکتهای زیرمجموعه «ومعادن» در دو سال اخیر
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه از احداث کارخانه جدید کنسانترهسازی با ظرفیت تولید دو میلیون تن در معدن شهرک خبر داد و گفت: شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه «ومعادن» و اولین شرکت پروژهمحور در کشور، در طرحها و پروژههای مختلفی همچون تولید آهن اسفنجی و فولادسازی در شرکت صنایع آهن و فولاد کردستان و تولید کلاف در شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه سرمایهگذاری کرده که خوشبختانه به نتایج قابلقبولی نیز دست یافته است. شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان با سهامداری بیش از ۹۳ درصدی «ومعادن»، در حال انجام مطالعات برای تولید ۲۳ کاتالیست جدید مورد نیاز صنایع فولاد و پتروشیمی است و تا پایان سال جاری، ۱۴ محصول جدید این شرکت در بازار عرضه خواهد شد. افزایش بیش از ۲۰۲ درصدی سود خالص شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی از ۳۴۵ میلیارد ریال به یک هزار و ۴۴ میلیارد ریال، رشد ۳۶ درصدی تولید در شرکت کک طبس از ۷۸ هزار به ۱۰۶ هزار تن و افزایش ۲۳ درصدی حجم فروش از ۸۳ هزار به ۱۰۲ هزار تن در سال ۱۴۰۱ و واردات هفت دستگاه حفاری جدید توسط شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا، از دیگر موفقیتهای شرکتهای زیرمجموعه «ومعادن» طی دو سال اخیر بوده است.