شمانیوز
شما نیوز

معرفی خودرو اطلس سایپا | امکاات خودرو اطلس

معرفی خودرو اطلس سایپا | امکانات خاص این خودرو داخلی را ببینید

معرفی خودرو اطلس سایپا | امکانات خاص این خودرو داخلی را ببینید

در ویدو زیر به بررسی و معرفی خودرو اطلس سایپا می پرادازیم.

به گزارش شمانیوز :خودرو اطلس در واقع فیس لیفتی از کوییک است که خط طراحی جدید سایپا را در بدنه دارد و علاوه بر آن امکانات بیشتری هم ارائه می دهد. خودرو اطلس نمونه ارتقا یافته خانواده X200 به حساب می آید. در ادامه بررسی و معرفی خودرو اطلس می پردازیم. 

داخل اطلس سایپا

نخستین تصاویری که از سایپا اطلس منتشر شدند، تنها به ظاهر خارجی خودرو می‌پرداختند و تصوری از نمای داخلی برای ما فراهم نمی‌کردند. با این حال اگر تصاویر رونمایی اطلس در نمایشگاه‌های خودرو را مشاهده کنیم، می‌توانیم تصویری از فضای داخلی این خودرو را در ذهن خود مجسم کنیم. همانند فضای خارجی سایپا اطلس، فضای داخلی آن نیز نسخه تغییر یافته کوییک محسوب می‌شود. بخش بالایی داشبورد با رنگ کرم مزین شده است و به جای نمایشگر دیجیتال ساده، یک نمایشگر لمسی بزرگ قرار گرفته است که پیش از این در کوییک اتوماتیک نیز مورد استفاده قرار گرفته بود. فرمان خودرو نیز از همان نوعی است که در کوییک S یا ساینا S مورد استفاده قرار می‌گیرد. طراحی دریچه‌های تهویه نیز تا حدی تغییر کرده است اما قسمت میانی داشبورد که محل قرارگیری سیستم صوتی و سیستم تهویه است، همچنان با سایر محصولات خانواده کوییک و ساینا مشابهت دارد.

از آن جایی که پلتفرم سایپا اطلس با کوییک یا تیبا 2 تفاوتی ندارد، بنابراین انتظار داریم که فاصله بین دو محور این خودرو نیز همچنان 2412 میلیمتر باشد که برای یک هاچ‌بک کوچک قابل قبول خواهد بود. در واقع سایپا اطلس و کوییک به عنوان رقبای اصلی پژو 206 تیپ 2، فضای پای بیشتری را در کابین ارائه می‌دهند در حالی که فضای صندوق بار آن‌ها نسبت به پژو 206 اندکی کمتر است.

خودرو اطلس

طراحی اطلس سایپا

بررسی طراحی خارجی سایپا اطلس را می‌توان در یک عبارت خلاصه کرد: فیس‌لیفت فیس‌لیفت‌ها! در واقع سایپا اطلس نسخه فیس لیفت سایپا کوییک محسوب می‌شود که خود این خودرو نیز نسخه فیس لیفت تیبا 2 بود. بنابراین می‌توان گفت که سایپا اطلس نسل سوم تیبا 2 است که در سال 1402 و حدودا ده سال پس از معرفی نسخه اصلی، به بازار عرضه خواهد شد.

طراحان سایپا برای خلق اطلس از الگوهای محبوب بین‌المللی استفاده کرده‌اند. در نمای جلو ظاهری شبیه به خودروهای کیا و هاچ‌بک‌های فورد همچون فورد فیستا را مشاهده می‌کنیم که نصب آن‌ها روی یک خودرو اقتصادی ایرانی، برای مشتریان داخلی تا حدودی جذاب خواهد بود. در نمای عقب نیز یک بازآفرینی کامل از رنو تالیانت یا نسل سوم رنو لوگان را مشاهده می‌کنیم که البته در مقایسه با چراغ‌های عقب کوییک، بسیار زیباتر ارزیابی می‌شود. همانند اکثر فیس‌لیفت‌ها، نمای جانبی سایپا اطلس در مقایسه با سایپا کوییک تغییر خاصی را تجربه نکرده است. سایپا اطلس همانند کوییک R با تریم دو رنگ بدنه به تولید می‌رسد تا جذابیت بیشتری برای مشتریان جوان داشته باشد.

خودرو اطلس

مشخصات اطلس سایپا

تاکنون دیدیم که سایپا اطلس در نمای خارجی و داخلی، نسخه فیس‌لیفت کوییک محسوب می‌شود و بنابراین توقعی نداریم که سایپا پیشرانه جدیدی را برای استفاده در این خودرو معرفی کند. موتور در نظر گرفته شده برای سایپا اطلس نیز همان پیشرانه نام آشنای M15 است، با این تفاوت که این پیشرانه نیز همانند ظاهر خارجی و داخلی اطلس، اندکی بهبود یافته است.

کد دقیق پیشرانه سایپا اطلس،M15GSI است. سیستم GSI یا راهنمای تعویض دنده، به کاربر کمک می‌کند تا بهترین دنده را در هر زمان انتخاب کند و به طور همزمان مصرف سوخت و راندمان خروجی بهینه‌ای دریافت کند. از دیگر تغییرات پیشرانه M15GSI نسبت به نسخه عادی موتور M15، می‌توان به نصب سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ یا VVT و دریچه گاز برقی اشاره کرد که افزایش اندکی را در راندمان این پیشرانه به همراه داشته‌اند. در نتیجه موتور سایپا اطلس می‌تواند حدود 94 اسب بخار قدرت و 138 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. در صورتی که وزن سایپا اطلس نسبت به کوییک افزایش قابل توجهی را تجربه نکرده باشد، با یک هاچ‌بک اقتصادی سریع از سایپا روبرو خواهیم بود. همانند کوییک، گیربکس پنج سرعته دستی نیز در اطلس وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌های جلو را برعهده دارد. سایپا ادعا کرده است که مصرف سوخت اطلس نسبت به کوییک حدود 7 درصد بهبود یافته است، بنابراین انتظار داریم تا مصرف ترکیبی اطلس حدود 6.5 لیتر در صد کیلومتر برآورد شود.

 

امکانات و تجهیزات اطلس سایپا

همانند بخش پیشرانه، سایپا اطلس در بخش امکانات و تجهیزات نیز با بهبودهایی همراه بوده است. از جمله امکانات قابل توجهی که به سایپا اطلس در مقایسه با سایپا کوییک اضافه شده‌اند، می‌توان به سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم کنترل پایداری و کروز کنترل اشاره کرد. همچنین رادار نقطه کور، سیستم کمک به حرکت در سربالایی و سانروف نیز از دیگر امکانات آپشنال این خودرو خواهند بود که احتمالا در نسخه اتوماتیک قابل دسترسی هستند.

سایر امکانات اطلس نیز شامل این موارد می‌شوند: سنسور نور و سنسور باران، سنسور پارک عقب، فرمان برقی به همراه دکمه‌های کنترلی، سیستم نمایشگر فشار باد تایرها، سیستم تهویه دیجیتال، سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر و دوربین عقب.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی