شمانیوز
شما نیوز

سازمان سنجش

جزئیات ممنوع الخروجی رئیس و مدیران سازمان سنجش + عکس

رئیس هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از ممنوع الخروجی رئیس سازمان سنجش و برخی مدیران خبر داد.

جزئیات ممنوع الخروجی رئیس و مدیران سازمان سنجش + عکس

به گزارش شما نیوز: رئیس هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از ممنوع الخروج شدن رئیس سازمان سنجش و برخی مدیران خبر داد. رئیس سازمان سنجش به بهانه فرصت مطالعاتی قصد خروج از کشور را داشت. ممنوع الخروجی رئیس سازمان سنجش به دلیل شکایات و تخلفات گسترده این مدیران صورت گرفته است.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان سنجش در نامه‌ای به دادستان کشور، خواهان "ممنوع‌الخروج" شدن رئیس سازمان سنجش و برخی مدیران آن شد.

احمد نادری عضو کمیسیون  آموزش و تحقیقات مجلس در توئیتر خود نوشت: "برای جلوگیری از تکرار سناریو خروج از کشور، در نامه‌ای به دادستان محترم خواهان ممنوع‌الخروج شدن رئیس سازمان سنجش و برخی مدیران آن شدم.

یکی از مهره‌های کلیدی وزارت علوم که ظلم‌های فراوانی در سال‌های قبل به دانشگاهیان کرد، به رغم مفتوح بودن پرونده‌اش در کمیسیون اصل 90 از کشور خارج شد."

در نامه احمد نادری رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان سنجش، خطاب به حجت‌الاسلام منتظری دادستان کل کشور آمده است: نظر به تصویب قاطع نمایندگان شریف ایران در صحن مجلس شورای اسلامی مبنی بر تحقیق و تفحص از سازمان سنجش آموزش کشور و با توجه به شکایات و مستندات و بررسی‌های اولیه انجام شده نسبت به سو عملکرد و تخلفات رئیس و مدیران این سازمان، متاسفانه باخبر شدیم آقای ابراهیم خدایی (رئیس سازمان) به بهانه فرصت مطالعاتی قصد خروج از کشور دارند.

همچنین شائبه خروج برخی از مدیران این سازمان نیز با عنایت به شکایات و تخلفات گسترده وجود دارد. بنابراین خواهشمند است دستور مقتضی جهت ممنوع‌الخروج شدن ایشان را صادر فرمایید تا خللی در فرایند تظلم‌خواهی مردم و صیانت ازحقوق بیت‌المال رخ نداده و امکان فرار از بار مسئولیت و پاسخگویی برای این فرد میسر نشود.

سازمان سنجش

قصور سازمان سنجش در اجرای حکم دیوان عدالت اداری

چند سالی است داوطلبان آزمون دکتری با انتقاد از حدنصاب علمی قائل شدن دانشگاه‌ها برای ورود داوطلبان به آزمون مرحله دوم یا همان مراحل مصاحبه علمی و سنجش عملی، این اقدام را به معنای حذف دانشجویان توانمند می‌دانند. ماجرا از آنجایی آغاز می‌شود که هرچند باید براساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 18 اسفند 1394 مجلس شورای اسلامی و مصوبات «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی» در قالب دو مرحله سنجش علمی (آزمون متمرکز) و مصاحبه علمی و سنجش عملی و ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری برگزار‌شود، اما از طرفی دیگر براساس مصوبه سازمان سنجش آموزش کشور پیرامون شیوه‌نامه اجرایی آزمون ورودی دوره دکتری، دانشگاه‌ها می‌توانند حدنصاب نمره‌ای خاص را برای ورود دانشجویان به مرحله دوم یعنی آزمون‌های مصاحبه‌ای اعلام کنند. مصوبه اخیر موجب شده دانشگاه‌های مطرح با داشتن حدنصاب نمره‌ای خاص برای آزمون کتبی دانشجویان مانع از ورود افرادی به مرحله دوم شوند که هرچند حدنصاب کافی را نیاورده‌اند، اما دارای رتبه قابل قبولی هستند و از طرفی رزومه مناسبی را تهیه کرده‌اند.

 مصوبه‌ای با اعتراضات فراوان

از زمان برگزاری آزمون دکتری تخصصی به صورت نیمه‌متمرکز در سال‌های مختلف رویه‌های متفاوتی در پذیرش دانشجو و چگونگی احتساب تاثیر نمره مرحله آزمون متمرکز و مرحله مصاحبه مورد عمل قرار می‌گرفت که به دلیل اعمال سلیقه‌ برای جذب دانشجویان از جانب دانشگاه‌ها، مجلس شورای اسلامی در اردیبهشت‌ماه 95 برای پایان دادن به این اختلاف سلیقه‌ها مصوبه‌ای را جهت تنظیم نمرات و وحدت رویه اعلام کرد. براساس این مصوبه سنجش و پذیرش برای ورود به دوره دکتری ناپیوسته آموزشی و پژوهشی براساس معیارهای زیر صورت می‌گیرد: آزمون‌های متمرکز 50درصد، سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری 20 درصد و مصاحبه علمی و سنجش عملی 30 درصد. درحالی که مصوبه شورای اسلامی بر سهیم بودن 50 درصدی آزمون کتبی در قبولی یا عدم قبولی دانشجویان تاکید داشته است، اما شیوه‌نامه اجرایی مصوب‌شده در سازمان سنجش سهم دیگری را برای دانشگاه‌ها لحاظ می‌کند. در بند «ه» فرآیند اجرایی مرحله دوم (ارزیابی تخصصی) شیوه‌نامه اجرایی آیین‌نامه آزمون ورودی دوره دکتری آمده است: «تعیین حدنصاب سنجش علمی از سوی موسسات برای ورود داوطلبان به مرحله دوم الزامی است. این حدنصاب می‌تواند برای کل موسسه یک مقدار واحد یا به تفکیک هر کدرشته‌محل متفاوت باشد و حدنصاب علاوه‌بر اطلاع‌رسانی عمومی به سازمان نیز اعلام شود.»

هرچند این مصوبه جهت ارزیابی دانشجویان و ورود داوطلبان به دانشگاه‌هایی با سطح‌های مختلف لازم است، اما همین یک مصوبه خود به یک چالش برای داوطلبان این آزمون و اعتراضات آنها تبدیل شده است که این اعتراضات به خاطر افزایش حدنصاب اعلامی دانشگاه‌ها بیشتر هم شده است. برای مثال یکی از دانشجویان رشته روانشناسی درخصوص عدم دعوت داوطلبان این رشته به دانشگاه‌های برتر به خاطر اختصاص حدنصاب برای آزمون کتبی می‌گوید: «دانشگاه شهید بهشتی تراز خود را بیشتر از همه دانشگاه‌ها افزایش داده است و علاوه‌بر آن رزومه و مصاحبه بسیار سختی دارد؛ به‌طور نمونه تراز روانشناسی از 5700 به 7600 رسیده است، ضمن اینکه رتبه 27 حتی به دوره شبانه بهشتی هم دعوت به مصاحبه نشده است، درحالی که سال گذشته با رتبه 120 و 140 در شبانه دعوت شده بودند. شنیده‌ها حاکی است حتی رتبه‌های 5 و 6 سهمیه هم دعوت به مصاحبه نشده‌اند.» از طرفی دست باز دانشگاه‌ها در اعلام تراز -که با شعار استقلال دانشگاه‌ها انجام می‌شود- خود رویه‌های مختلفی را برای دانشگاه‌ها به همراه داشته که باعث هرج و مرج و نگرانی داوطلبان شده است.

یکی از داوطلبان آزمون دکتری 98 پیرامون روند مختلف دانشگاه‌ها درمورد حدنصاب‌های اعلامی می‌گوید: «دانشگاه‌های شهید بهشتی، تهران، خواجه نصیر، شیراز، صنعتی شیراز و نوشیروانی بابل و چند پژوهشگاه در برخی رشته‌های فنی افزایش تراز شدید داشته‌اند، اما درمقابل دوره شبانه دانشگاه علم و صنعت یا دوره روزانه دانشگاه شاهرود کاهش داشته‌اند و این مساله موجب هرج و مرج در حدنصاب‌ها شده است.» این روند باعث شد برخی دانشجویان حتی به فکر ایجاد کمپینی برای برطرف کردن این مشکل بیفتند.

منبع: تسنیم

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied