شمانیوز
شما نیوز

جشن مباهله کجا برویم + آدرس

امسال با توجه به شیوع کرونا، وضعیت برپایی مراسم جشن مباهله متفاوت از سال گذشته است؛ به طوری که این مراسم امسال در ۲۴ نقطه از فضای باز شهر تهران با رعایت نکات بهداشتی برگزار می‌شود.

جشن مباهله کجا برویم + آدرس

امسال با توجه به شیوع کرونا، وضعیت برپایی مراسم جشن مباهله متفاوت از سال گذشته است؛ به طوری که این مراسم امسال در ۲۴ نقطه از فضای باز شهر تهران با رعایت نکات بهداشتی برگزار می‌شود. روز ۲۴ ماه ذی‌الحجه، سال دهم هجری، یکی از مبارک‌ترین و باشکوه‌‌ترین ماجراهای تاریخ اسلام به نام مباهله، اتفاق افتاده که قرآن کریم نیز آن را بیان کرده و این روز از اهمیت ‌خاصی برخوردار است و به عنوان میراثی جاودان برای جهان اسلام به یادگار مانده است‌.

روز مباهله بیانگر هویت دینی و الهی جامعه اسلامی و شیعی است و ما وظیفه داریم به عنوان میراث‌دار مکتب قرآن و اهل بیت(ع)، ضمن تبیین این حقایق، این مناسبت‌ها را همیشه زنده نگهداریم؛ به همین منظور در شب و روز جمعه که سال‌روز مباهله است، مراسم و برنامه‌‌های متناسب با شرایط موجود در سراسر کشور برگزار می‌شود. امسال با توجه به شیوع کرونا، وضعیت برپایی مراسم جشن مباهله متفاوت از سال گذشته برگزار می‌شود؛ به طوری که این مراسم امسال در فضای باز برخی مناطق تهران تدارک دیده شده است که در ادامه به تعدادی از مهمترین آن در پایتخت اشاره می‌کنیم.

یکی از مناطقی که در سال‌های اخیر در مناسبت‌های مختلف به ویژه اعیاد اقدام به برپایی جشن و سرور می‌کند، میدان امام حسین(ع) تهران است که امسال با توجه به اهمیت حفظ سلامت مردم، جشن مباهله در میدان امام حسین(ع) با رعایت نکات بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی با عنوان «همایش خانواده همگام با علی(ع) و هم‌نفس با فاطمه (س)» برپا می‌شود و جشن در فضایی بالغ بر ۱۲ هزار متر مربع شنبه، ۲۵ مردادماه با حضور حجت‌الاسلام محمد برمایی و با نوای محمدحسین پویانفر در میدان امام حسین(ع) برپا خواهد شد.

همچنین در برنامه‌ریزی صورت گرفته در ستاد مردمی مباهله با همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، قرار است در روز مباهله ۲۴ نقطه تهران شامل شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکز تهران جشنی برپا شود که در این روز فرهنگ‌سراها و فضاهای عمومی با موقعیت فضای باز میزبان مردم هستند. موقعیت و نشانی ۲۴ نقطه از شهر تهران به شرح زیر است.

فرهنگ‌سرای امام(ره) واقع در خیابان شهید باهنر، بعد از سه‌راه یاسر، خیابان امیر سلیمانی

کتابخانه پرواز واقع در سعادت‌آباد، بالاتر از چهارراه سرو، میدان بهرود، ضلع شمال پارک پرواز

فرهنگ‌سرای آفتاب واقع در خیابان دکتر شریعتی، روبه‌روی خیابان دولت، خیابان امامزاده

فرهنگ‌سرای اشراق واقع در خیابان جشنواره 

خانه فرهنگ میثاق واقع در خیابان آیت‌الله کاشانی، انتهای خیابان مهران

بوستان ساعی واقع در خیابان ولیعصر(عج)، بوستان ساعی، ضلع شمالی، سالن روباز

باغ موزه قصر واقع در خیابان شریعتی، انتهای خیابان مطهری، میدان پلیس

بوستان فدک مقبره الشهدا واقع در نارمک، خیابان گلستان، فرهنگ‌سرای گلستان

زمین چمن فرهنگ‌سرای رویش واقع در مهرآباد جنوبی، خیابان شهید واشقانی فراهانی، نبش کوچه شهید وادی‌زاده

محوطه فرهنگ‌سرای قرآن واقع در خیابان قزوین، خیابان کاظمی (تیموری) 

فرهنگ‌سرای رازی واقع در میدان قزوین، خیابان شهید مرادی

میدان امام حسین(ع) واقع در خیابان دماوند، میدان امام حسین(ع)

فرهنگسرای امید واقع در میدان شهدا، خیابان خشکبارچی، بوستان خیام

پارک سهند واقع در ۳۵ متری پاسدار گمنام، بعد از میدان امام حسن(ع)، جنب خیابان دهم فروردین

پارک پامچال مشیریه، خیابان کاروان، خیابان بوعلی غربی

محوطه فرهنگ‌سرای بهمن واقع در بزرگراه شهید تندگویان، میدان بهمن 

بوستان بهاران جنب فرهنگ‌سرای شهید حاج قاسم سلیمانی

فرهنگ‌سرای خاتم(ص) واقع در شهرک ولیعصر(عج)، انتهای خیابان حیدری جنوبی، خیابان پژاند

امامزاده علی اکبر(ع) واقع در اتوبان خلیج فارس روستای پلائین 

مقبره الشهداء ری واقع در میدان نماز، ضلع جنوبی فرهنگ‌سرای ولاء

پارک شهدای گمنام واقع در تهرانسر، بلوار شاهد

بوستان باغ نو واقع در بلوار دهکده المپیک، بلوار شمالی استادیوم آزادی، تقاطع ۱۲متری ساحل

ایوان انتظار فرهنگ‌سرای مترو واقع در میدان ولیعصر(عج)، ایوان انتظار

محوطه فرهنگ‌سرای رضوان  واقع در بهشت زهرا، روبه‌روی قطعه آیت الله طالقانی 

مباهله در لغت به معنای نفرین و لعنت کردن به یکدیگر است؛ در سال دهم هجری، گروهی از مسیحیان نجران (منطقه‌ای در جنوب غربی عربستان سعودی) در شهر مدینه، نزد حضرت رسول(ص) آمدند و درباره حضرت عیسی(ع) با او گفت‌وگو کردند؛ پیامبر(ص) فرمود: عیسی بنده خدا و کلمه او بود که آن را بر مریم القا نمود؛ مسیحیان گفتند چگونه ممکن است انسانی بی‌پدر به دنیا آید؟

آیه‌ای از قرآن در این‌باره نازل شد که مَثَل عیسی، مَثَل آدم است که بدون پدر و مادر و به امر الهی به دنیا آمده است؛ وقتی عقل و استدلال در وجود آن‌ها تأثیر نکرد و بحث به نتیجه نرسید، پیامبر اسلام(ص) به فرمان پروردگار به آن‌ها پیشنهاد مباهله داد، یعنی دو گروه، در محلی جمع شوند و به درگاه خداوند دعا و تضرع کنند و از خدا بخواهند حقیقت را آشکار نموده و دروغگویان را لعنت کند. «فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَکمْ وَ نِساءَنَا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنفُسنَا وَ أَنفُسکُمْ ثُمَّ نَبْتهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَة اللَّهِ عَلى الْکذِبِینَ؛ هرگاه بعد از علمى که (درباره مسیح )به تو رسیده، (باز) کسانى با تو به ستیز برخیزند، به آن‌ها بگو: بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را، ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود، آن‌گاه مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.»(آل عمران /۶۱)

روز ۲۴ ذی‌الحجه، رسول خدا(ص) همراه با علی مرتضی، فاطمه زهرا و حسن و حسین(علیهم‌السلام) برای مباهله بیرون آمدند، نصارا نیز بیرون آمدند؛ وقتی مسیحیان، شکوه و جلال آن بزرگواران را دیدند، ترسیده و از مباهله منصرف شدند؛ اسقف مسیحیان به پیامبر اسلام(ص) عرض کرد: اى ابوالقاسم! ما با تو مباهله نمی‌کنیم، بلکه مصالحه می‌کنیم، پیامبر(ص) با آنان مصالحه کرد و آنان پرداخت جزیه و صلح در سایه حکومت اسلامی را پذیرفتند.

 

منبع : ایکنا

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied