رپرتاژ اگهی
دیگر زمان هوشمند سازی منازل فرارسیده است !
با گذر زمان و نیازهای روز افزون زندگی، ذهن بشر سعی در شناخت هرچه تمامتر پتانسیلهای موجود در زمین را دارد تا بتواند با تولیدات و اختراعات جدید، راحتی و آسایش بیشتری برای خود به ارمغان آورد. یکی از این اختراعات بکار گرفته شده، به کارگیری اینترنت اشیاء میباشد که در واقع به کمک اینترنت، دستگاههای مختلف به یکدیگر متصل میشوند و از راه دور قابل کنترل هستند.
با گذر زمان و نیازهای روز افزون زندگی، ذهن بشر سعی در شناخت هرچه تمامتر پتانسیلهای موجود در زمین را دارد تا بتواند با تولیدات و اختراعات جدید، راحتی و آسایش بیشتری برای خود به ارمغان آورد. یکی از این اختراعات بکار گرفته شده، به کارگیری اینترنت اشیاء میباشد که در واقع به کمک اینترنت، دستگاههای مختلف به یکدیگر متصل میشوند و از راه دور قابل کنترل هستند. از این رو با گستردگی این شبکه ارتباطی، وسایل منزل یک به یک شامل سیستم کنترل از راه دور شدند و زمینه را برای هوشمند سازی منازل فراهم آوردند که نه تنها میتواند زندگی را برای ما راحتتر و لذتبخشتر کند، بلکه هزینههای اضافی را نیز میتواند کاهش دهد.
هوشمند سازی منازل چیست؟
هوشمند سازی منازل یا به اصطلاح انگلیسی آن Smart Home درواقع به معنی همکاری تکنولوژی و سرویسها به وسیله یک شبکه ارتباطی است که در راستای کنترل برخی وسایل برقی و مکانیکی موجود در خانه، مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از سیستم هوشمند خانه، میتوان سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، لامپها، دوربینها، سیستم تهویه هوا و حتی اجاق گاز و لباسشویی را به وسیله یک تلفن همراه کنترل کرد که علاوه بر کاهش هزینههای مصرف انرژی، افزایش ایمنی و آسایش را نیز برای کاربر به ارمغان میآورد.
روشهای هوشمند سازی منازل
در یک دسته بندی کلی روشهای هوشمند سازی منازل به دو صورت با سیم و بی سیم انجام میپذیرد که در مرحله اول، قبل از اقدام به هوشمند سازی باید شناخت کافی نسبت به این روشها داشته باشیم. در این قسمت به توضیح مختصری از این دو روش میپردازیم تا بتوانید یکی از روشهای عنوان شده را متناسب با شرایط ساختمانی خود انتخاب کنید.
هوشمند سازی ساختمان با سیم
در روش هوشمند سازی با سیم، همان طور که از نام این روش پیداست، مسیر ارتباطی سیستمهای هوشمند به وسیلهی سیم و کابل کشیها، ایجاد میشود. در صورتی که هنوز ساختمان ایجاد نشده باشد، از ابتدای کار نوع سیم کشی و تابلوی برق مخصوصی برای آن جهت هوشمند سازی منزل تعیین میگردد. اما در غیر این صورت باید کلیه سیم کشیهای ساختمان برای هوشمندسازی تعویض گردد که این عمل به صورت تخریب بخش عمدهای از سازه انجام میگیرد یا میتوان تاسیسات برقی را توسط بست عایق دار به شکل روکار بر دیوار نصب کرد که همین امر موجب ایجاد هزینههای گزافی بر روی دست کارفرما میگردد.
هوشمند سازی ساختمان بدون سیم
در روش هوشمند سازی بدون سیم، ارتباط از طریق شبکه Wi-Fi بین سیستمهای هوشمند ایجاد میشود و فاقد هرگونه اتصالات سیمی است. بر خلاف روش هوشمند سازی با سیم که برای ساختمانهای ساخته شده مناسب نبود، روش بیسیم آن بدون هیچ نوع تداخلی با سیم کشی ساختمان، قابل اجرا است. بنابراین هزینهای جهت تعویض و یا تخریب اتصالات سیمی برایتان به همراه نخواهد داشت.
مزایای هوشمند سازی منازل
با اتوماسیون کردن منازل و به کارگیری اینترنت اشیا، این امکان فراهم میشود تا با استفاده از کنترل از راه دور، در حالی که خودمان در حال استراحت هستیم، تنها به وسیله یک تلفن هوشمند و بدون بلند شدن و جابجایی، به گلهای خانه آب دهیم و یا نور چراغها و موسیقی اسپیکر خود را مطابق با احساس و نیاز خود تنظیم کنیم. به تعریف دیگر با هوشمند سازی منازل میتوان در وقت و زمان خود مدیریت ایجاد کرد و بصورت همزمان به چندین کار رسیدگی نمود. به طور کلی، هوشمند سازی منازل دارای مزایای بسیاری است که در زیر به بخشی از آن اشاره میکنیم:
- آرامش ذهنی
- کنترل منزل از راه دور
- جذابتر کردن محیط خانه
- افزایش ایمنی و امنیت در خانه
- تطبیق بهتر شرایط با زندگی ماشینی امروز
- هزینه محدود به نسبت ارزشافزوده فراوان
- بالا رفتن سطح رفاه و راحتی و کیفیت زندگی
- امکان اجرا در پروژههای ساختهشده و نیمهساز
- کاهش هزینهها و صرفه جویی در مصرف انرژی
- استفاده از فناوریهای نوینی که تا سالهای سال منسوخ نخواهد شد.
- صرفه جویی چشمگیر در زمان، به دلیل امکانات پیشرفته این سیستم
چه قسمتهایی از خانه را میتوان هوشمند کرد؟
اکثر لوازم یک ساختمان قابل هوشمند سازی است و با ارسال یک فرمان صوتی یا نگاه کردن به یک مانیتور، توانایی کنترل و بررسی بخشهای مختلف ساختمان را دارید، دیگر نیازی نیست که خود شخصاً برای تنظیم اموری چون باز و بسته کردن پنجره، کنترل سیستم صوتی تصویری و سایر موارد این چنینی اقدام نمایید. در این بخش به قسمتهای قابل هوشمند سازی منازل میپردازیم:
- سیستم روشنایی هوشمند
با استفاده از سیستم BMS، روشنایی بخشهای مختلف ساختمان قابل هوشمندسازی است و میتوان از راه دور و بیرون ساختمان با مشاهده وضعیت آنها در گوشی هوشمند، میزان نور را کاهش یا افزایش داد یا روشن و خاموش نمودن و به صورت خودکار آنها را کنترل کرد. همچنین جهت فراهم آوردن تجهیزات صنعتی و لوازم الکترونیکی و مخابراتی با کیفیت میتوانید به سایت الکتروکارن مراجعه فرمایید
- سیستم آبیاری
سیستم آبیاری گیاهان موجود در حیاط و یا داخل ساختمان نیز قابل هوشمند سازی است. به گونهای که میتوان آبیاری گیاهان را به طور خودکار در زمان مشخص، طبق برنامه از پیش تعیین شده انجام داد.
- درب، پنجره، پرده و سایبان هوشمند
به وسیله هوشمند سازی لوازمی همچون دربها و پنجرهها میتوان وضعیت آنها را دائما مشاهده و دستورات لازم را به منظور افزایش امنیت صادر نمود. همچنین برای کاهش مصرف انرژی، میتوان با قرار دادن پردههای هوشمند در منازل، به گونهای آنها را تنظیم و برنامه ریزی کرد تا در فصول سرد، در ساعتهای آفتابگیر روز بهصورت اتوماتیک کنار رفته و با تابش مستقیم نور خورشید، روشنایی و گرمایش منزل را فراهم سازند.
- تجهیزات سرمایشی، گرمایشی و تهویه هوشمند
سیستمهای سرمایشی و گرمایشی نیز قابل هوشمند سازی هستند که شامل تجهیزات مرکزی و تجهیزات محلی میباشند. از جمله تجهیزات مرکزی و محلی این سیستمها میتوان به پمپها، چیلر، برج خنک کننده، دیگ آبگرم، کولرها،هواسازها، فن کوئلها، اسپلیت، شومینه و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد
- سیستم حفاظتی و امنیتی هوشمند
میتوان سیستمهای دوربین مدار بسته را نیز به سیستم BMS متصل نموده و به وسیله آن ورود و خروج کارکنان و نگرانیهایی که در خصوص رویدادهای منزلتان را دارید، از جمله: نشتی آب و آب گرفتگی، بررسی آمدوشد ساکنین و مراجعه افراد ناشناس، حفاظت از برق گرفتگی و دیگر مسائل حفاظتی و امنیتی را نظارت و کنترل کرد.
- سیستمهای صوتی و تصویری
با یک سیستم هوشمند میتوان کنترل و هدایت تمامی تجهیزات پخش صوت و تجهیزاتی مانند ماهواره، تلویزیون، دیویدی را در دست گرفت و جهت مراسمهای مختلف حالتهای از قبل تعریف شده را انتخاب و اجرا نمود.
سخن آخر
امیدواریم تا با ارائه مطلب فوق توانسته باشیم شما را با هوشمند سازی منازل و مزایای آن آشنا کرده باشیم. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی دیگر روشها و تجهیزات سنتی جای خود را به ابزار و تجهیزات هوشمند میدهند بابراین باید هرچه سریع تر به هوشمند سازی منزل خود اقدام نمایید.
آدرس وب گاه: https://electrokaren.com/
تلفن تماس: 33951410-021 - 33951411-021
آدرس : تهران، لاله زار جنوبی، پاساژ نور، پلاک 35
* این مطلب رپرتاژ آگهی میباشد و سایت شمانیوز هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.