رپرتاژ آگهی
آیا آینده خوبی برای ارز دیجیتال فانتوم وجود دارد؟
امنیت بالا، سرعت بالا اجرای تراکنشها و دخالت نکردن نهادها و سازمانهای دولتی، اصلیترین دلایلی هستند که در بازار ارزهای دیجیتال باعث محبوبیت یک رمزارز میشوند. اما در برخی موارد، با وجود تمام این ویژگیها، بلاکچینهایی هستند که مورد انتقاد قرار میگیرند که در کنار تمام این مزیتها، بازهم به بلوغ کامل نرسیدهاند. دقیقاً همینجاست که شبکهٔ فانتوم همراه با نوآوریهای خود وارد میشود. در این نوشته نیز ابتدا با این شبکه آشنا خواهیم شد و سپس ارز دیجیتال فانتوم را با تمام جزئیات و آیندهٔ سرمایهگذاری آن مورد بررسی قرار میدهیم.
شبکهٔ فانتوم چیست؟
فانتوم (Fantom) یک پلتفرم قرارداد هوشمند و متنباز است که در پروژههای غیرمتمرکز (DApp) و داراییهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد. شبکهٔ اصلی این پروژه در دسامبر سال 2019 راهاندازی شد و ارائه تعادل پایدار از مقیاسپذیری، امنیت و تمرکززدایی جهت ایجاد یک شرایط جدید در شبکهٔ بلاکچین، هدف اصلی توسعهدهندگان آن محسوب میشود.
درواقع جایگزینی با شبکهٔ اتریوم و تغییر شرایط حاکم بر قراردادهای هوشمند، یکی از اصلیتری اهداف این شبکه است که میتواند باعث مقیاسپذیری بیشتر و هزینههای کمتری نسبت به قراردادهای هوشمند فعلی شود.
توکن بومی این شبکه براساس مکانیسم «بدون رهبر» یا Lachesis عمل میکند. درواقع Lachesis یک مکانیسم اجماع است که سرعت و امنیت شبکه را افزایش میدهد. قابلیت تأیید فوری تراکنشها، دیگر قابلیت این بلاکچین محسوب میشود که آن را به یکی از سریعترین پلتفرمها در این حوزه تبدیل کردهاست.
ارز دیجیتال فانتوم چیست؟
توکن بومی این شبکه با نماد FTM نمایش داده میشود که مواردی مانند حاکمیت، پرداختها و کارمزد شبکه، مهمترین کاربردهای آن هستند. مجموعاً 3.175 میلیارد از ارز FTM وجود دارد که تا ماه آوریل 2022، حدود 2.5 میلیارد از آن در گردش بودهاست. بهعنوان توکن اصلی شبکه، این ارز هم بهصورت توکن شبکه ERC20 در اتریوم و هم توکن BEP2 در بایننس وجود دارد.
-
دلیل اهمیت
پروژهٔ فانتوم تمرکز ویژهای بر توسعهٔ اپلیکیشنهای DApp و جایگاه متمایز آن در دنیای ارزهای دیجیتال دارد. وجود یک اکوسیستم غنی از ابزار ماژولار، یکی دیگر از خصوصیات منحصربهفرد این شبکه بهحساب میآید که به اشتراکگذاری اطلاعات و توسعهٔ بلاکچین کمک میکند.
ارز فانتوم از توکن ERC20 پشتیبانی میکند، با این تفاوت که مستقیماً در Opera (بلاکچین اختصاصی) قابل دسترسی نیست. توکنهای ERC20 که وارد کیف پول این ارز میشود، بهصورت اتوماتیک به Opera FTM تبدیل شده و برای استفاده در شبکهٔ اتریوم سازگارند. همچنین از توکنهای BEP2 که در بلاکچین بایننس اجرا میشوند نیز پشتیبانی میکنند.
موارد ذکرشده باعث میشوند که استقبال از خرید FTM افزایش یابد. در بخشهای بعد نوشته با شرایط خرید و پیشبینی قیمت FTM بیشتر آشنا خواهید شد.
ویژگیهای اصلی فانتوم
این شبکه دارای ویژگیهای برجستهای است که ارز دیجیتال فانتوم را تبدیل به یکی از آیندهترین توکنها در بازار کردهاست. سه مورد از مهمترین این خصوصیات را توضیح میدهیم:
۱. مقیاسپذیری
ترافیک بسیاربالا، هزینهٔ سنگین کارمزدها و ناتوانی در مقیاسپذیری، اصلیترین نقاط ضعف اکوسیستم اتریوم هستند. ارز FTM تضمین میکند که هریک از شبکهها و گروههای موجود در بلاکچین، مستقل از هم فعالیت کنند. این موضوع باعث میشود که عملکرد شبکه و سرعت تراکنشها بهبود یابد.
۲. استفاده از مکانیسم اثبات سهام
احتمالاً میدانید که استخراج و تأیید تراکنشها در بیتکوین، به روش اجماع اثبات کار صورت میگیرد. این روش، مصرف انرژی بالایی دارد و میتواند امنیت شبکه را نیز کاهش دهد. مشابهٔ این ضعف، در بلاکچین اتریوم هم مشاهده میشود.
رویکرد اجماع اثبات ارز فانتوم باعث میشود که صدمات زیست محیطی کاهش و امنیت شبکه افزایش یابد.
۳. سرعت تراکنش بالا و کارمزد نزدیک به صفر
سرعت بسیار بالای تراکنشها یکی از جاذبههای اصلی شبکهٔ توکن FTM محسوب میشود. درواقع این شبکه میتواند هزاران تراکنش را در کسری از ثانیه مدیریت کند و به همین دلیل، یکی از سریعترین پلتفرمهای بلاکچینی بازار ارزهای دیجیتال بهحساب میآید. در کنار این مزیت، کارمزد تراکنشها نیز در این شبکه نزدیک به صفر است و همین موضوع باعث رشد میزان خرید فانتوم و رقابت این توکن با رمزارز اتریوم شدهاست.
شرایط قیمت و آینده ارز دیجیتال فانتوم
توکن FTM در اواخر سال 2018 بهصورت عرضه اولیه وارد بازار شد و با قیمت 0.024 دلار آغاز به کار کرد. این توکن تا اوایل سال 2021 روندی آرام و کمنوسانی داشت و قیمت FTM تغییرات محسوسی را تجربه نکرد. اما پس از آن، با اوجگیری بازار رمزارزها و رکوردشکنی بیتکوین و اتریوم، ارز فانتوم هم پس از دو سال رشد چشمگیری را تجربه کرد. این افزایش بهگونهای بود که در فوریهٔ سال 2021، قیمت فانتوم برای اولینبار به نرخ 0.5 دلار رسید.
با جدیتر شدن پروژههای این شرکت، این توکن مجدداً با ثبت رکوردی جدید در نوامبر سال 2021 به نرخ 3.39 دلار رسید. در حال حاضر برای خرید فانتوم باید ۱.۱ دلار بپردازید و این توکن با ارزش بازار ۲.۷۸ میلیارد دلار، در رتبهٔ ۴۹ فهرست رمزارزهای دنیا قرار گرفتهاست.
برای ارزیابی آیندهٔ ارز فانتوم، ابتدا شبکهٔ آن را مورد بررسی قرار میدهیم. سرعت بالای تراکنش و پلتفرم پیشرفته قراردادهای هوشمند شبکه فانتوم، شرایط خرید FTM را برای سرمایهگذاری در این شبکه ایجاد میکند. همچنین قیمت فانتوم شرایط مناسبی را برای سرمایهگذاری فراهم میکند، چراکه اگر به اهداف تعیینشدهٔ خود دستیابد، قطعا از لحاظ قیمتی وضعیت بهتری پیدا میکند.
اگر نقشهٔ راه این پروژه را تحلیل کنیم، پی میبریم که آنها در عملیکردن وعدههای خود موفق بودهاند. با مطالعهٔ وایتپیپر (Whitepaper) و راهنمای خرید فانتوم، سرمایهگذاران میتوانند با آنچه در اهداف و نقشههای این پروژه آنتظار آنها را میکشد، بیشتر آشنا شوند، قیمت فانتوم را از صرافیهایی مانند والکس بررسی کنند و نسبت به خرید فانتوم اقدام کنند.
کلام پایانی
فانتوم (Fantom) یک پلتفرم قرارداد هوشمند متنباز است که در دسامبر سال 2019 راهاندازی شد و برای پروژههای غیرمتمرکز و داراییهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد. ارز دیجیتال فانتوم با با نماد FTM نمایش داده میشود که مهمترین کاربرد آن را میتوان در حاکمیت، پرداختها و کارمزد شبکه دانست. این رمزارز بهصورت توکن شبکه ERC20 در اکوسیستم اتریوم و توکن شبکه BEP2 در اکوسیستم بایننس در دسترس است.
قیمت فانتوم درحال حاضر 1.1 دلار است و بازار آن ۲.۷۸ میلیارد دلار ارزش دارد. با توجه به موفقیت این شبکه در انجام وعدههای خود، ارز FTM را میتوان گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری دانست.
* این مطلب رپرتاژ آگهی میباشد و سایت شمانیوز هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.