شمانیوز
شما نیوز

رپورتاژ آگهی/

چراغ خطی و انواع آن در نورپردازی

چراغ‌ خطی که به آن چراغ لاینر هم می گویند نوع محبوبی برای روشنایی و نورپردازی عمومی و یا به صورت دکوراتیو است که در فضاهای تجاری، اداری و مسکونی کاربرد زیادی دارد.انواع چراغ خطی که پرکاربردترین نوع این چراغ ها هستند عبارتند از چراغ خطی روکار و توکار

امروزه با توجه به اهمیت پیدا کردن نورپردازی در معماری، نه فقط نورپردازان بلکه طراحان و مصرف‌کننده‌ها هم نگاه ویژه‌ای به انواع چراغ خطی در ساختمان‌های تجاری، اداری و مسکونی، گالری‌ها و حتی فروشگاه‌ها دارند. پرکاربردترین نوع چراغ خطی، چراغ خطی روکار و توکار هستند.

چراغ‌های خطی یا چراغ لاینر نوع محبوبی از گزینه روشنایی عمومی و یا دکوراتیو هستند که روی میزان روشنایی و جو داخلی فضا تاثیر می‌گذارند. امروزه با توجه به اهمیت پیدا کردن نورپردازی در معماری، نه تنها نورپردازان بلکه طراحان و مصرف‌کننده‌ها هم نگاه ویژه‌ای به انواع چراغ خطی در ساختمان‌های تجاری، اداری و مسکونی، گالری‌ها و حتی فروشگاه‌ها دارند. پرکاربردترین نوع چراغ خطی، چراغ خطی روکار و توکار هستند.

چراغ خطی یا چراغ لاینر یک منبع نوری ممتد و پشت هم است مثل لامپ‌های مهتابی قدیمی که اولین نمونه از این مدل منبع نوری به‌شمار می‌آیند. چراغ خطی به شکل بلند و باریک یا مربع و منحنی در می‌آید براساس نحوه نصب انواع مختلفی دارد و به شکل توکار، روکار و آویز در فضاهای مختلف با هدف روشنایی و دکوراتیو نصب می‌شود.

 

انواع چراغ خطی توکار

مینیمال‌ترین و زیباترین نوع چراغ خطی همین مدل توکار است که بیشتر در ساختمان‌های نوساز یا بناهایی کاربرد دارد که معمار و طراح داخلی جای چراغ‌ها در سقف کاذب را از قبل پیش بینی کرده باشد. کل بدنه چراغ خطی توکار داخل سقف یا دیوار گذاشته می‌شود و فقط دیفیوزر دیده می‌شود. خود چراغ خطی توکار دو نوع لبه‌دار و بدون لبه دارد

 

چراغ خطی توکار لبه‌دار

چراغ خطی توکار لبه‌دار، لبه‌هایی با عرض یک سانت در اطراف دیفیوزر دارد که به نصب راحت‌تر چراغ کمک می‌کند. به‌علاوه اینکه اگر حین نصب برش اشتباهی زده شود هم به‌خاطر این لبه‌ها دیده نمی‌شود. بست پروانه‌ای شکلی پشت بدنه این مدل چراغ لاین توکار قرار دارد که برای محکم کردن بدنه در سقف یا دیوار استفاده می‌شود.

 

چراغ خطی توکار بدون لبه یا تریملس

مهمترین مزیت چراغ خطی توکار بدون لبه این است که بعد نصب شما فقط منبع نور را می‌بینید که با سازه سقف یکپارچه شده و خبری از بدنه چراغ نیست. تنها تفاوت چراغ خطی توکار بدون لبه در حذف شدن اضافات دورتادور چراغ است که نورپردازی زیبا و مینیمالی به فضا می‌دهد. این مدل بدون لبه را می‌توان برای نور دکوراتیو و یا نور عمومی استفاده کرد که مدل دکوراتیو آن عرض 4 سانتی دارد و ابعاد چراغ خطی توکار بدون لبه که برای روشنایی عمومی استفاده می‌شود هم عرض 6 سانتی‌متری دارد.

 

انواع چراغ خطی روکار

چراغ خطی روکار بیشتر در مکان‌هایی نصب می‌شود که امکان استفاده از چراغ خطی توکار نباشد یا در فضاهایی که محدودیت ارتفاع باشد یا نتوان داخل دیوار شیاری ایجاد کرد. بدنه چراغ خطی روکار بخشی از دکوراسیون فضا محسوب می‌شود به همین دلیل امکان تولید با رنگ بدنه سفارشی دارند تا با دکوراسیون فضا هماهنگ شوند. انواع چراغ خطی روکار عبارتند از:

 

چراغ خطی روکار آویز

پرکاربردترین و مشهورترین نوع چراغ خطی روکار است که معمولا بالای اپن و جزیره آشپزخانه یا بالای میزهای کنفرانس و میز کار در فضاهای اداری زیاد دیده‌اید که با فاصله از سقف آویزان شده و فضا را مدرن‌تر نشان می‌دهد. بدنه آلویمینومی چراغ آویز خطی، گرمای ایجاد شده را بیشتر کنترل می‌کند درنتیجه عمر مفید چراغ آویز خطی بیشتر می‌شود.

 

چراغ خطی سقفی

چراغ خطی سقفی روکار از نظر ظاهری تفاوتی با چراغ خطی آویز ندارد، اما مدل نصب متفاوتی دارد که در آن قاب چراغ بع سقف وصل می‌شود و هیچ فاصله‌ای بین چراغ و سقف دیده نمی‌شود. این مدل‌ها هم بدنه آلومینیومی دارند و با تکنولوژی SMD (اس ام دی) تولید می‌شوند که گستره پخش نوری بیشتری دارد.

منبع: اکوات/ecowat

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی