بانک قرضالحسنه مهر ایران
تلاش برای تسریع در پرداخت وامهای قرضالحسنه
مدیر شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران در استان البرز گفت: امروزه با توجه به تعاملاتی که نهادهای مختلف با بانکها دارند، معمولاً اطلاعات خود را در سامانههایی رسمی بارگذاری میکنند تا به افراد مورد تأیید این نهادها وامهای قرضالحسنه در کوتاهترین مدت پرداخت شود.
به گزارش روابط عمومی و امور مشتریان بانک قرضالحسنه مهر ایران، «روحالله منصوری» مدیر شعب این بانک در استان البرز در برنامه «گفتوگوی ویژه» رادیو گفتوگو، با تأکید بر جایگاه بانکداری قرضالحسنه و اهمیت آن در رونق تولید، گفت: بر اساس بند ۸ عملیات بانکداری بدون ربا، نظام پولی کشور موظف به ایجاد بانکداری قرضالحسنه با نظارت بانک مرکزی است.
منصوری ادامه داد: یکی از اساسیترین نقشهای وامهای قرضالحسنه مربوط به حوزه اشتغالزایی است. قرضالحسنه میتواند باعث حمایت از تولید، رونق تولید و کاهش تورم در سطح جامعه شود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه در بازارهای سرمایه، بنگاههای کوچک و خرد با مشکلاتی مانند برگشت سرمایه یا عدم جذب بهینه سرمایه مواجه هستند؛ بهترین گزینه برای چنین بنگاههایی وامهای قرضالحسنه محسوب میشود که دارای کمترین کارمزد و مدت زمان بازپرداخت مناسب است.
مدیر شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران در استان البرز افزود: در این راستا، یکی از مصوبات بانک مرکزی افزایش سقف وام قرضالحسنه به بنگاههای تولیدی است و برای برخی از شرکتهای دانشبنیان سقف این وام قرضالحسنه افزایشی چشمگیری داشته است؛ زیرا این قبیل شرکتها از اهمیت ویژهای برای کشور برخوردار هستند.
منصوری گفت: باید برای پرداخت وامهای قرضالحسنه تمهیدات ویژهای در نظر گرفته شود تا این قبیل وامها با هدفمندی دقیقتری به افراد واجد شرایط و در راستای اشتغالزایی و رونق تولید تخصیص پیدا کنند.
وی همچنین اظهار داشت: یکی از اقدامات حائز اهمیت بانک مرکزی در راستای کمک به رونق تولید؛ افزایش سقف وامهای قرضالحسنه از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان است که از اردیبهشت ماه سال جاری عملیاتی شد که البته این عدد برای شرکتهای دانشبنیان تا سقف ۷۵۰ میلیون تومان تصویب شد. این اقدام بانکهای قرضالحسنه را به یکی از عوامل مؤثر در رونق تولید، اشتغالزایی و مهار تورم تبدیل کرده است.
این کارشناس حوزه پولی و بانکی در ادامه گفت: امروزه با توجه به تعاملاتی که نهادهایی همچون بهزیستی، بنیاد برکت، بنیاد علوی، بنیاد مسکن و... با بانکها دارند، معمولاً اطلاعات خود را در سامانههایی مشخص و رسمی بارگذاری میکنند تا به افراد مورد تأیید این نهادها وامهای قرضالحسنه در کوتاهترین مدت پرداخت شود.
وی ادامه داد: بررسیها، نشان میدهد که از طریق ورود همین وامهای قرضالحسنه به چرخه تولید کشور اعم از خدمات و تولید، نتایج قابل توجه و مطلوبی حاصل شده که پیش از این نظیر آن را نداشتیم.
منصوری همچنین تأکید کرد: علاوه بر بنگاههایی که در حوزه دانشبنیان فعالیت میکنند، افرادی که حسابهای در گردش نزد بانکهای قرضالحسنه دارند نیز میتوانند از این وامها برخوردار شوند تا روند رونق تولید سرعتی فزاینده به خود گیرد.
این کارشناس حوزه پولی و بانکی در راستای زمینه صرف وامهای قرضالحسنه اظهار کرد: اعطای این قبیل وامها و روند اصلاح اعطای آنها با تمرکز بر اشتغالزایی و رونق تولیدات داخلی در دستور کار قرار گرفته است و بر نحوه استفاده آنها نیز نظارت خواهد شد تا از تخلفات احتمالی جلوگیری شود و انشاءالله در آیندهای نهچندان دور شاهد پیشرفتی فراگیر در حوزه اقتصاد کشور باشیم.