شمانیوز
شما نیوز

راه های جلوگیری از ابتلا به انفولانزا

شیوع بیماری آنفلوانزا همزمان با فصل سرد سال امری طبیعی به شمار می‌رود و در این میان خود مراقبتی و رعایت بهداشت فردی در پیشگیری از ابتلا به آن نقش مهمی دارد.

راه های جلوگیری از ابتلا به انفولانزا

به گزارش خبرنگار شمانیوز: کارشناس مسئول آنفلوانزا و IHR معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: در فصل پاییز هر سال باید منتظر شیوع بیماری آنفلونزا در بین افراد جامعه باشیم، اما این بیماری ویژه کشور ما نیست و در فصل پاییز و زمستان در نیمکره شمالی شایع است.

مهدی فارسی با بیان اینکه ویروس آنفلوانزا امسال قوی تر از سال گذشته است و به همین خاطر تعداد بیماران هم افزایش داشته، گفت: ویروس‌های آنفلوانزا توانایی تغییر ژنتیک در خود دارند و به همین دلیل هرسال تاثیر این ویروس ها در انسان ها ممکن است متفاوت باشد، بنابراین باتوجه به ماهیت ویروس، شیوع بیماری هر ساله متمایز است و کسی نمی تواند دخالتی در آن داشته باشد.

وی با اشاره به تفاوت بیماری آنفلوانزا با سرماخوردگی، تصریح کرد: علائم اصلی و اولیه آنفلوانزا، گلو درد، تب بالا، سرفه و عمدتا بدن درد است که کاملا با سرماخوردگی متفاوت است. در بیماری سرماخوردگی گلو درد و آبریزش وجود دارد و فرد سرماخورده سرحال است و می تواند در محل کار یا تحصیل حضور پیدا کند، درحالی که بیمار آنفلوانزایی حتما تب دارد و به خاطر بی حالی و خستگی معمولا توانایی بیرون رفتن از منزل را ندارد.

این پزشک با بیان اینکه در افرادی که از سلامت جسمانی خوبی برخوردار هستند آنفلوانزا معمولا در حد همین علائم باقی می ماند، گفت: ممکن است درصد پایینی از این افراد به عفونت های دستگاه تنفسی مبتلا شوند که با دارو برطرف می‌شود.

کارشناس مسئول آنفلوانزا و IHR معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید براینکه بیماری آنفلوانزا می‌تواند در گروه‌های پرخطر ایجاد دردسر کند، ادامه داد: گروه‌های پرخطر شامل افراد میانسال بالای ۶۵ سال، کودکان شش ماه تا پنج سال، زنان باردار و افرادی است که دچار بیماری‌های مزمن ناتوان کننده هستند.

 

 

باورهای غلطی که باعث بدتر شدن اوضاع می شود

کارشناس مسئول آنفلوانزا و IHR معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید براینکه باورهای غلط افراد جامعه باعث بدتر شدن اوضاع می شود، ادامه داد: برخی از افراد جامعه بر این باوراند که با تجویز کورتن یا آمپول دگزامتازون علائم بیماری بهبود می‌یابد و این اشتباه رایجی است که متاسفانه برخی پزشکان هم به اصرار بیمار این داروها را تجویز می کنند. مصرف این داروها ممکن است در گروه پرخطر علائم را کاهش دهد، اما باعث بدتر شدن بیماری شده تا جایی که مجبور به بستری کردن بیمار می شویم.

وی اشتباه دوم بیماران مبتلا به آنفلونزا را مصرف آنتی بیوتیک بدون نسخه عنوان کرد و افزود: مصرف بی‌رویه و بدون تجویز آنتی بیوتیک، مقاومت میکروبی ایجاد می کند که تهدیدی برای سلامت افراد جامعه است.

فارسی افزود: در بسیاری از موارد افراد با مشاهده علائم بیماری آنفلوانزا تصور می کنند که دچار عفونت شده اند و آنتی بیوتیک مصرف می کنند، درصورتی که ویروس آنفلوانزا نیاز به آنتی بیوتیک ندارد و فقط درصد جزئی از بیماران ممکن است به عفونت ریه مبتلا شوند که آن هم درصورت تشخیص پزشک برایشان آنتی بیوتیک تجویز می شود.

وی تزریق واکسن آنفلوانزا را در کنترل این بیماری به شدت تاثیرگزار دانست و گفت: واکسن آنفلونزا از شهریورماه وارد بازار می‌شود. این واکسن شامل چهار ویروس شایع آنفلوانزا در سطح جهان است که در نیمکره شمالی توزیع می شود و تزریق آن در همه دنیا رایج است.

به گفته فارسی، با تزریق واکسن در شهریور و مهرماه مقاومت نسبی در افراد جامعه اتفاق می افتد و تا حدود زیادی از ابتلا به بیماری آنفلوانزا پیشگیری می‌کند و یا حداقل از بروز فرم های شدید آنفلوانزا جلوگیری می‌کند به ویژه در مورد گروه های پرخطر که شدت بیماری را در آنها کاهش می دهد.

 

ویروس ها تا اردیبهشت سال آینده فعال هستند

کارشناس مسئول آنفلوانزا و IHR معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تزریق واکسن را در گروه های پرخطر ضروری دانست و گفت: تزریق واکسن تا حد زیادی می تواند از بستری شدن افراد جلوگیری کند. برای تزریق این واکسن تا پایان سال فرصت است، چون ویروس ها تا اردیبهشت سال آینده فعال هستند، بنابراین درصورت وجود واکسن آنفلونزا در بازار بهتر است افراد خریداری و تزریق کنند.

وی خاطرنشان کرد: واکسن های آنفلوانزا تحت نظارت سازمان بهداشت جهانی هستند و با مجوز وزارت بهداشت در تمام داروخانه های رسمی کشور پیدا می شوند.

این پزشک با اشاره به اینکه زنجیره سرمای واکسن آنفلوانزا بسیار اهمیت دارد و تا زمان تزریق باید بین دمای ۴ تا ۸ درجه سانتی گراد حفظ شود، افزود: بهتر است واکسن آنفلوانزا بلافاصله بعد از خریداری تزریق شود، یا تا زمان تزریق در ظرف یخ نگهداری شود.

 

پیشگیری از آنفولانزا با روش های سالم و صحیح

پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا به مراتب بهتر از درمان آن است. کارمندان بیشتر باید مراقب سلامت خود باشند تا مجبور به گرفتن مرخصی نشوند. نکات بهداشتی مهمی که برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا باید بدانید.

عادات های خوب سلامتی می توانند به جلوگیری از رشد میکروب ها کمک کنند. بهترین راه پیش گیری از آنفولانزای فصلی هر سال، واکسینه شدن است, اما عادات خوب سلامتی مانند پوشاندن سر و صورت و شستن دست ها اغلب می توانند به جلوگیری از پخش شدن میکروب ها و جلوگیری از بیماری های تنفسی مانند آنفولانزا کمک کنند.

داروهای ضد ویروسی هم وجود دارند که می توانند برای درمان و پیش گیری از آنفولانزا استفاده شوند. نکات و منابع این بخش از سلامت نمناک به شما کمک می کنند در مورد قدم هایی که می توانید برای محافظت از خود و دیگران از آنفلانزا بگیرید و به جلوگیری از پخش میکروب ها کمک کنید.

 

راههای پیشگیری آنفولانزا در همه جا

 

*از تماس نزدیک دوری کنید:

از تماس نزدیک با افرادی که بیمار هستند خودداری کنید. زمانی که بیمار هستید, فاصله خود را از دیگران حفظ کنید تا از بیمار شدن آنها نیز محافظت کنید.

 

[[[[[[[[[[[[[[[[[[

 

روش هایی سالم برای پیشگیری از آنفولانزا

 

*زمانی که بیمار هستید، خانه بمانید:

در صورت امکان, هنگامی که بیمار هستید, از رفتن به کار, مدرسه, و ماموریت های خود اجتناب کنید. این کار به جلوگیری از گسترش بیماری شما به دیگران کمک خواهد کرد.

*دهان و بینی خود را بپوشانید:

هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را با یک پارچه بپوشانید.این کار ممکن است مانع از بیمار شدن اطرافیان شما شود. آنفولانزا و دیگر بیماری های تنفسی حاد مانند عفونی تنفسی (rsv), سیاه سرفه, و سندروم حاد تنفسی (sars), با سرفه, عطسه و یا دست های آلوده پخش می شوند.

*دستانتان را تمیز کنید:

شستن دست ها اغلب به حفاظت از شما در برابر میکروب ها کمک می کند. اگر صابون و آب در دسترس نیستند، از مواد شستشو دهنده الکلی استفاده کنید.

 

[[[[[[[[[[[[[[[[[[ (1)

 

راه هایی برای پیشگیری از آنفولانزا

 

*از لمس چشم ها, بینی و یا دهان خود پرهیز کنید:

میکروب ها اغلب وقتی پخش می شوند که فردی چیزی را لمس می کند که با میکروب ها آلوده است و سپس چشم ها, بینی و یا دهانش را لمس می کند.

*عادت های خوب سلامتی را تمرین کنید:

تمیز کردن و ضد عفونی کردن اغلب سطوح در خانه, کار یا مدرسه, به خصوص زمانی که کسی بیمار است، مهم است.خوب بخوابید, فعال باشد, استرس خود را مدیریت کنید, مایعات زیادی بنوشید و غذاهای مغذی بخورید.

 

0004-1024x576

 

 

پیش گیری از آنفلانزا در محل کار و مدرسه:

 

در مدرسه؛

در مورد برنامه های مدرسه, برنامه مراقبت از کودک و یا کالج را بدانید که آیا شیوع این بیماری یا بیماری دیگری رخ داده یا خیر و یا واکسن آنفولانزا در سایت ارائه می شود یا خیر و این کار را حتما انجام دهید.

مطمئن شوید که مدرسه کودک, برنامه مراقبت از کودک, یا کالج به طور معمول, اشیا و سطوح را تمیز می کنند, و اینکه آیا آن ها از مانبع خوبی از دستمال کاغذی, صابون, حوله کاغذی، پاک کننده الکلی و دستمال های مرطوب استفاده می کنند. از دانش آموزان و کارمندان بیمار بخواهید که تا زمانی که می توانند در خانه بمانند و از خودشان مراقبت کنند.

 

پیشگیری از آنفلولانزا در محل کار:

*بفهمید آیا شیوع این بیماری یا بیماری دیگری رخ داده یا خیر و اینکه آیا واکسیناسیون آنفولانزا در سایت انجام می شود یا خی , درباره برنامه های کارفرمای خود نیز تحقیق کنید.

*به طور معمول اشیا و سطوح را تمیز کنید, از جمله پوست, کیبورد, و تلفن ها.

*دقت کنید که محل کارتان منبع کافی از دستمال کاغذی, صابون, حوله کاغذی، پاک کننده الکلی و دستمال های مرطوب مصرفی داشته باشد.

*به دیگران آموزش دهید که چگونه کار خود را انجام دهند، تا شما یا عضوی از خانواده خودشان بیمار نشوندو باید در خانه بماند.

*اگر در حین کار احساس ناخوشی داشتید, هرچه زودتر به خانه برگردید.

 

 

 

چگونه از آنفولانزا در محل کار جلوگیری کنیم ؟

 

نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا

 

*به اندازه کافی بخوابید

خواب کـافی نـه تـنـهـا بـاعــث می شود که در طول روز شاداب و هـوشیـار بـاشـید، بلکه به نیرومند ماندن سیستم دفاعی نـیـز کـمـک مـی کـنـد.

*به اندازه آب مصرف کنید

اینکه مدام تاکیید می کنیم روزانه 8 لیوان آب مصرف کنید به این دلیل است که نوشیدن آب سیستم بدنتان را شستشو می دهد و برای حفظ یک رژیم غذایی سالم و سلامتیتان لازم است.

*در استفاده از لوازم شخصی حساس باشید

تا می توانید از استفاده ی چند نفره از لیوان یا سایر ظروف غذا خودداری کنید، به خصوص زمانی که علائم بیماری ها را در فرد مقابل متوجه شدید.

 

 

 

نکات بهداشتی برای پیشگیری از آنفولانزا

 

محیط های بسته

*محیط های بسته ای مثل اداره و اتوبوس، محل مناسبی برای رشد میکروب می باشد پس اگر دیدید کسی در این محیط ها عطسه می کند از او دوری کنید و بعد از فاصله گرفتن از او حتما دستهایتان را با آب و صابون بشویید.

 

ورزش کنید و از استرس و فشارهای روحی دوری کنید

*با ورزش کردن علاوه بر آنکه قدرت بدنیتان را افزایش می دهید، موجب تقویت سیستم دفاعی بدنتان هم می شوید از طرفی داشتن استرس اصلاً برای سلامتیتان خوب نیست.

 

*بیماران مبتلا به آنفلوانزا باید تا زمان بهبود، داروهای خود را مصرف کنند. هنگام سرفه دست خود را جلوی بینی قرار دهند یا ماسک های جراحی ساده استفاده کنند. این بیماران بهتر است در محل های عمومی حاضر نشوند.

وی ادامه داد: افراد سالم اگر جزو گروه های پرخطر هستند، بهتر است واکسن آنفلوانزا تزریق کنند. همچنین از تماس نزدیک با بیماران پرهیز کنند و از دست و روبوسی با بیماران و مسافرت های بی مورد به ویژه به کلانشهرها که هوا آلوده است پرهیز کنند و از همه جدی و مهمتر اینکه قبل از اینکه دست های خود را به صورت نزدیک کنند، حتما دست ها را با آب‌و صابون شستشو دهند.

 

 

منبع:سایت نمناک و برترین ها

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱۲ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied