کمک ۱۵۰ میلیارد ریالی صندوق کارآفرینی امید یزد به صنعت زیلو
مدیر صندوق کارآفرینی امید یزد گفت: این صندوق در مجموع از سال ۹۷ تاکنون ۱۸۱ فقره تسهیلات قرضالحسنه و ارزان قیمت اشتغال به مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال در زمینه آموزش، تولید، تکمیل و بازار فروش زیلو به هنرمندان این صنعت پرداخت کرده است.
به گزارش روابط عمومی صندوق کارآفرینی امید،"سید عباس امامی" ، به مناسبت پنجم آذر سالروز ثبت جهانی زیلوی میبد در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا افزود: صندوق کارآفرینی امید در چارچوب وظایف سازمانی خود در حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک و راستای احیای هنر صنعت زیلوی میبد،همزمان با ثبت جهانی این فرش ، اقدام به ایجاد خط اعتباری اختصاصی با اعتباری معادل ۵۰ میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه اشتغال و در راستای حمایت از زنجیره ارزش زیلو کرد.
وی ادامه داد: از تسهیلات پرداختی، ۱۴۹ فقره به مبلغ ۸۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به کارگاههای خانگی و خویش فرما، ۲۷ فقره به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به کارگاههای متمرکز آموزش و بافت زیلو، ۲ فقره به مبلغ ۶ میلیارد ریال به کارگاه رنگرزی و سه فقره به مبلغ ۱۹ میلیارد ریال به فروشگاه محصولات زیلو اختصاص یافته است.
امامی تصریح کرد: با حمایت مالی صندوق کارآفرینی امید درپرداخت تسهیلات اشتغال به هنر صنعت زیلوبافی، زمینه ایجاد و تثبیت ۳۱۰ فرصت شغلی فراهم شده است.
وی یاد آور شد : همچنین صندوق کارآفرینی امید یزد در طی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ با حضور در جشنواره ملی زیلوی برتر در شهرستان میبد از برگزیدگان جشنواره در زمینه بافت و طراحی نقوش زیلو با لوح تقدیر و تسهیلات قرضالحسنه تقدیر و حمایت کرد.
پنجم آذرماه ۹۷ بر اساس اعلام شورای جهانی صنایع دستی، بعد از بررسیهای انجام گرفته، شهر میبد به عنوان شهر جهانی زیلو معرفی شد .
زیلوبافی در میبد سابقهای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم هـ . ق و دوره مظفریان نسبت میدهند؛ قدیمیترین و در عین حال نفیسترین زیلوهای میبد، به قرن ۱۲ هـ .ق تعلق دارد و بر روی آن بیست و چهار سجاده طراحی شده است.
زیلو یا پلاس، دست بافته ای زیبا و خاص حاشیه مناطق بیابانی است، این فرش با نوع زندگی مردم منطقه تطابق دارد و بخشی از اعتقادات مذهبی، تاریخ، معماری، طبیعت و گویش مردم این نواحی نیز، بر تار و پود آن نقش بسته است.
زیلو نوعی زیرانداز و کفپوش دست بافت است که با نخ بافته میشود و شباهت زیادی به حصیر دارد و در برخی مناطق ایران استفاده میشود؛ زیلو هنر مردم شهرستان های کاشان و میبد است.
مرکز شهرستان ۱۰۰ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.