
گزارش خبری از ششمین سفر استانی رئیس جمهور ؛
از پاسخ قاطع به ترامپ تا اختصاص ۶۰ همت اعتبار برای توسعه کرمانشاه

پایگاه اطلاع رسانی دولت در گزارشی برخی از اقدامات، اظهارات، مصوبات و دستاوردهای سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه را منتشر کرد.
به گزارش شمانیوز به نقل از دولت، استان کرمانشاه، دروازه زیارت و تجارت در روزهای پایانی هفته میزبان رئیس جمهور پزشکیان و ۱۱ تن از اعضای دولت وفاق ملی بود، تا نام این استان به عنوان مقصد ششمین دور از سفرهای استانی دولت وفاق ملی ثبت شود.
در این سفر دکتر محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور، محسن حاجیمیرزایی، رئیس دفتر رئیسجمهور، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، فرزانه صادق صادقمالواجرد، وزیر راه و شهرسازی، سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، عباس علیآبادی، وزیر نیرو،
عبدالکریم حسینزاده، معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده رئیس جمهور را همراهی کردند و برخی از آنان نیز به عنوان نمایندگان ویژه رئیس جمهور به شهرستانهای مختلف استان سفر کرده و ضمن گفت وگوی چهره به چهره با مردم به بررسی مشکلات و مسائل این مناطق پرداختند.
دیدارها و نشستهای رئیس جمهور پزشکیان
نشست با نخبگان، فرهیختگان و فعالان فرهنگی استان کرمانشاه
نشست صمیمانه با اعضای اتاق بازرگانی کرمانشاه
دیدار با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران استان کرمانشاه
نشست نهضت توسعه و عدالت آموزشی در استان کرمانشاه با مشارکت مردم
دیدار عمومی با مردم کرمانشاه
بازدید سرزده از بازار کرمانشاه و گفت وگو با مردم
دیدار با علما و بزرگان دینی استان کرمانشاه
نشست با فعالان سیاسی و اجتماعی استان کرمانشاه
نشست شورای برنامه ریزی و توسعه شورای اداری کرمانشاه
دستاوردهای سفر
دستاوردهای این سفر را میتوان به طور کلی در دو بخش تصویب اعتبارات و طرحها و همچنین افتتاح و بهره برداری از پروژه ها تعریف کرد:
اختصاص نزدیک به ۲۶ هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی کشور برای توسعه استان کرمانشاه
اختصاص ۳۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای توسعه کارخانجات بخش خصوصی
اعلام آمادگی بخش خصوصی برای اجرای حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان پروژه موثر در اقتصاد استان کرمانشاه
حل مشکلات قانونی مربوط به کولبری و ساماندهی بیش از ۶۲ هزار نفر از جمعیت مرتبط با مسئله کولبری در استان کرمانشاه
به پایان رساندن پروژههای ساخت و نوسازی مدارس استان کرمانشاه ظرف یک تا دو سال آینده
افتتاح پروژه ۷ هزار میلیارد تومانی سرمایهگذاری شامل بخشهای صنعتی، کشاورزی و زیرساختی
امضا سه تفاهمنامه مهم در حوزه صنعت و سرمایهگذاری در استان کرمانشاه
تعیین مسئول مستقیم و ضمانت اجرایی برای مصوبات سفر
آغاز شمارهگذاری خودروهای وارداتی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی قصرشیرین
افتتاح پروژه ها
در جریان این سفر پروژههای مختلفی نیز از سوی وزرا، معاونان رئیس جمهور و ... به بهرهبرداری رسید که برخی از مهمترین آنها در ادامه آمده است:
- افتتاح کارخانه دانشبافت البرز با مشارکت ۴۰ درصدی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و ۶۰ درصدی بخش خصوصی
افتتاح زیستپالایشگاه بیواتانول سوختی در شهرک صنعتی بیستون با سرمایهگذاری بیش از ۶ هزار میلیارد تومان
افتتاح پست ۴۰۰ کیلوولت شهدای بازیدراز سرپل ذهاب و توسعه دو خط فیدر ۲۳۰ کیلوولت که با سرمایهگذاری ۱۵۴۰ میلیارد تومان با هدف تقویت پایداری شبکه انتقال برق، تأمین برق مطمئن برای مناطق گرمسیری و ارتقاء زیرساختهای خدماترسانی به زائران اربعین
افتتاح فاز دوم بزرگترین باغ سایبان کشور با مساحت ۴۰ هکتار در شهرستان کرمانشاه با سرمایهگذاری ۷۰ میلیارد تومانی و تجهیز به سامانههای هوشمند و ظرفیت تولید سالانه ۲ هزار تن محصول باغی.
افتتاح شبکه جمعآوری و تصفیه خانه فاضلاب شهر تازه آباد
صدور دستور مقاوم سازی واحدهای مسکن مهر زلزله زده در اسلام آباد غرب
افتتاح مرکز توانمندسازی و صیانت اجتماعی بانوان
بهره برداری از جاده ترانزیتی برکت در مرز خسروی
افتتاح مرکز بزرگترین مرکز اورژانس تروما در غرب کشور
افتتاح پروژههای آبرسانی مجتمع میرآباد ثلاث باباجانی و بانی عزیز جوانرود
افتتاح رسمی پل رودخانهای گاماسیاب در کریدور غرب کشور
افتتاح هتل ژیار روانسر
واگذاری اراضی نهضت ملی مسکن در سایت ۴۹ هکتاری برف آباد اسلام آباد غرب به متقاضیان
تفاهمنامهها
- احداث کارخانه لاستیک رادیال و دوده صنعتی
- توسعه فاز دوم پتروشیمی بیستون
- راهاندازی سومین کارخانه قند کرمانشاه
اظهارات و دستورات مهم رئیس جمهور پزشکیان در سفر استانی به کرمانشاه
رئیس جمهور پزشکیان در جریان دیدارها، نشستها و سخنرانیهای خود در استان کرمانشاه، اظهارات و دستورات مهمی داشت که برخی از آنها در ادامه آمده است:
پاسخ قاطع به ادعاهای ضد ایرانی رئیس جمهور آمریکا
دیروز ترامپ صحبتهایی مطرح کرد که نشان میدهد هنوز حقیقت مردم ایران را نشناخته است؛ غیرت، جوانمردی، گذشت و ایثار این ملت را نمیشناسند. چگونه ما را عامل ناامنی معرفی میکنند، در حالی که ۶۰ هزار زن و کودک را در غزه زیر بمباران کشتند و آب و دارو را از این مردم بیپناه دریغ کردند؟ واقعا چهکسی عامل تهدید است؟ مردم ایران در خط صلح و کرامت انسانی هستند، زمانی که اعلام میکنند بمبها و موشکهایی دارند که تصورش ممکن نیست، این چه پیامی دارد؟ چهکسی جنگطلب است؟ آنکه به منطقه سلاح میفروشد یا ملتی که از خود دفاع میکند؟
با کدام منطق ادعا میکنند که صلحطلباند، اما در همان حال برای کشورهای منطقه اسلحه، بمب و موشک ارسال میکنند؟ این رفتار، کشورهای منطقه را به جان هم میاندازد. آیا واقعاً هدف، صلح است یا تشدید ناامنی؟
وقتی چنین سخنانی مطرح میشود که ایران مشکل دارد، باید پرسید مشکل در کجاست؟ در کشوری که قربانی تحریم و تروریسم اقتصادی است، یا در سیاستهایی که به جنگ و ویرانی دامن میزنند؟ چهلوهفت سال است که با تمام قدرت تلاش میکنند این نظام و این مردم را به زانو درآورند، اما نه توانستهاند و نه خواهند توانست. تهدیدهایی که امروز علیه ایران مطرح میشود، هیچ تأثیری بر اراده ملت ندارد.
امروز کسانی مدعی مبارزه با داعش شدهاند که خود، پرورشدهنده و حامی آن بودند. کسی که واقعاً در برابر داعش ایستاد، شهید قاسم سلیمانی بود؛ کسی که جان خود را فدای امنیت منطقه کرد، نه کسانی که امروز بهظاهر دم از مبارزه با تروریسم میزنند. ملت ایران تهدید نمیپذیرد. آنها هنوز هم از گروههای افراطی حمایت میکنند و در عین حال، ما را متهم به ایجاد ناامنی میکنند. چگونه است که سلاح به دست افراطیون میدهند، اما جمهوری اسلامی را جنگطلب معرفی میکنند؟ چه کسی واقعاً خواهان جنگ است؟ کسانی که خود ناقض تمام اصول انسانی هستند، نمیتوانند با تهدید، ملت ایران را مرعوب کنند.
با هم ایران را خواهیم ساخت
با همین دانشمندان، نخبگان و کارآفرینانی که در کشور حضور دارند، ایران را خواهیم ساخت. باور دارم با قدرت، این مملکت را آباد خواهیم کرد و این سخن از سر احساس نیست، بلکه اعتقاد قلبی من است. ایران متعلق به همه ایرانیان است. دانایی، دل پیر را جوان و ناتوان را توانا میسازد. آنچه امروز در اختیار ماست، گنجینهای از علم و استعداد است که باید مسیر را برایش هموار کرد، نه آنکه در برابر آن مانع تراشید. ما این مسیر را با هم طی خواهیم کرد و ویرانیهایی که دیگران پدید آوردند، با دستان توانای ملت بازسازی خواهیم کرد.
به دنبال جنگ نیستیم
ما به دنبال جنگ نیستیم، اما صلح را هم به بهای از دست رفتن عزت و سربلندی کشورمان نمیفروشیم؛ این باور، ریشه در تاریخ و فرهنگ ما دارد. ملت ایران، ملتی استوار و سربلند است که در برابر هیچ قدرتی سر خم نمیکند. این نه فقط باور من، بلکه راه و رسم شیرزنان، جوانان، نخبگان و تمامی کسانی است که غیرت و مردانگی در جان دارند. این همان راهی است که از امام آموختهایم.
مشکلات در حوزه آب، برق و گاز رفع خواهد شد
آنچه امروز در زمینه آب، برق و گاز با آن مواجه هستیم، بهزودی رفع خواهد شد. با تمام موانعی که ایجاد کردهاند، این مسیر را با اراده ملی پیش خواهیم برد. حرکت در مسیر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر آغاز شده است. بیش از هفتاد تا هشتاد هزار مگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی، بادی و سایر انواع برق در کشور در حال کارسازی است و این روند متوقف نخواهد شد. هیچ قدرتی نمیتواند مسیر پیشرفت را سد کند.
با کشورهای منطقه پیمان دوستی و برادری داریم
با همه کشورهای منطقه پیمان برادری و دوستی بستهایم و هرگز طمعی به خاک هیچ کشوری نداشتهایم. هدف ما کشورگشایی نیست، بلکه تلاش میکنیم برای مردم خود عزت و سربلندی به ارمغان بیاوریم. کسانی که امروز ما را متهم میکنند، همانهایی هستند که دانشمندان و علمای ما را در کشور خودمان هدف قرار دادند. به چه گناهی این جنایات را مرتکب شدید؟ چگونه با چنین اقداماتی، ادعای انسانیت و صلحطلبی دارید؟ما فقط میخواهیم با عزت و سربلندی در گوشهای از این کره خاکی زندگی کنیم. خواسته ما ساده است؛ اینکه بتوانیم خودمان باشیم و خودمان برای کشورمان تصمیم بگیریم.
ضرورت میدان دادن به جوانان و نخبگان
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت انسانی کشور گفت: اگر میدان به جوانان و نخبگان داده شود، خواهند ساخت و کشور را به جایگاهی شایسته خواهند رساند. سرمایه واقعی ما، انسانها هستند، نه پول. این انسانها هستند که پول را خلق میکنند و ثروت میآفرینند. این وظیفه همه ماست که مسیر را برای این سرمایههای انسانی هموار کنیم تا با اتکا به توان درونی کشور، آیندهای روشن بسازیم.
کمبود فضاهای آموزشی را حل خواهیم کرد
امسال را به نام نهضت مدرسهسازی، هم در بُعد سختافزاری و هم نرمافزاری نامگذاری کردهایم. مردم تاکنون ساخت ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ مدرسه را آغاز کردهاند و با همین اراده، مشکل کمبود فضاهای آموزشی را حل خواهیم کرد. هدف ما از آموزش، تنها انتقال محفوظات نیست، بلکه پرورش خلاقیت، توانمندی حل مسئله و نهادینه کردن فرهنگ مشارکت است. آموزش باید انسانهایی تربیت کند که توانمند، خلاق و مسئولیتپذیر باشند.
آمریکا و متحدانش به دنبال دلسرد کردن مردم ایران هستند
آمریکا و متحدانش با تمام قوا گرد هم آمدهاند تا این ملت را نابود کنند، اما نمیدانند ایران، سرزمین شیران است و نابودشدنی نیست.آنها خیال میکنند با شعار دادن، ما را میترسانند. خیال کردهاند در برابر وعدههایشان عقبنشینی خواهیم کرد. اما عزت و سربلندی این سرزمین را با هیچکس معامله نخواهیم کرد.تمام تلاش بدخواهان این است که در داخل کشور تفرقه ایجاد کنند. سخنرانیهایی که در آن از ایران با الفاظ تحقیرآمیز یاد میکنند، فقط برای ایجاد اختلاف، ناامیدی و دلسردی مردم طراحی شده است. اما این نقشهها ناکام خواهد ماند. خیال کردهاند میتوانند با این حرفها ملت ایران را از پای درآورند، اما همه ایرانیان، برای عزت، سربلندی و آینده این آب و خاک ایستادهاند و اجازه نخواهند داد کسی بین آنها تفرقه بیندازد. اگر قرار بود ملت ایران تسلیم شود، همان سالهای ابتدایی با آنهمه فشار از پا درمیآمد. اما ایران ماند و خواهد ماند. هیچکس نمیتواند ریشه ملت ایران را از دل این خاک بیرون بکشد؛ ریشهای که هزاران سال در این سرزمین تنیده شده است.
دستور به معاون اجرایی و استاندار برای تسریع در رفع موانع تولید و تجارت
رئیس جمهور همچنین در نشستی صمیمی با اعضای اتاق بازرگانی کرمانشاه که صبح روز پنجشنبه برگزار شد، ضمن بررسی مسائل و چالشهای بخش خصوصی، با صدور دستوراتی به استاندار و معاون اجرایی، خواستار تسریع در رفع موانع تولید و تجارت و حمایت مؤثر از نقشآفرینی بخش خصوصی شد تا مسیر برای شکوفایی ظرفیتهای تجاری و تولیدی استان کرمانشاه هموارتر شود.
آمریکا عامل همان مشکلاتی در کشور است که ادعای حل آن را دارد
مشکلاتی که امروز مطرح شد، بخشی از روندی است که کشور با آن روبرو شده است. رئیس جمهور آمریکا نیز دقیقاً بر همین مشکلات انگشت گذاشت و در حالی که خودشان عامل بسیاری از این چالشها بودهاند، ادعای حل آنها را دارند.
مصرف برق در ایران؛ ۶ برابر اروپا
بسیاری از فضاهای اداری تا حد افراطی از روشنایی استفاده میکنند. اگر هر اتاق نیمی از لامپهای خود را خاموش کند، مشکل برق نخواهیم داشت. این در حالی است که ایران شش برابر اروپا برق مصرف میکند. بخشی از مشکل به مصرف نادرست بازمیگردد و بخش دیگر نیز به تأمین برق مرتبط است. دولت با قدرت درحال حرکت به سوی توسعه تولید انرژیهای پاک است و موانع موجود را یکییکی پشت سر خواهدگذاشت. هماکنون دولت بهصورت مستقیم در حال کارسازی ۷ هزار مگاوات برق خورشیدی است. تمامی وزارتخانهها موظف شدهاند که ظرف یک ماه آینده پنلهای خورشیدی را نصب کنند. معاونت علمی ریاست جمهوری نیز مسئولیت اجرای این طرح را پذیرفته و قرار است پنلها از منابع داخلی تأمین و نصب شود.
پیشرفت در حوزه تامین انرژی بادی
در حوزه انرژی بادی نیز پیشرفتهای خوبی حاصل شده است. در خراسان جنوبی ظرفیت تولید برق بادی تا ۲۰ هزار مگاوات برآورد شده و در حال حاضر حدود ۲ هزار مگاوات آن در حال اجرا و کارسازی است.
ترامپ تصور میکند میتواند ما را تحریم کند، تهدید کند و سپس بنشیند و دم از حقوق بشر بزند؛ در حالی که همه جنایات منطقه زیر سر همین سیاستها و همین افراد است.چه کسانی ۶۰ هزار انسان را در غزه به خاک و خون کشیدند و زیر خروارها آوار مدفون کردند؟ آب، نان، دارو و غذا را بر مردم بیپناه غزه بستهاند، آن وقت همینها مدعی حقوق بشر هستند. در برابر چشمان جهانیان دست به نسلکشی میزنند و با وقاحت از صلح و آرامش سخن میگویند. شخصاً با ظلم به هیچ انسانی موافق نیستم، اما چطور میتوان باور کرد که کسی که آشکارا بمب و موشک و سلاح تولید میکند و به آن افتخار میکند، مدعی امنیت و صلح باشد؟ با کدام منطق میگویند ما تهدید هستیم در حالی که خودشان برای کشتار انسانها به شکل انبوه تسلیحات میسازند؟این کشورها با فروش اسلحه و موشک به منطقه، جنگافروزی میکنند. اگر جنگی در کار نباشد، بازار فروش آنها از بین میرود. آنها نیاز دارند تنش ایجاد کنند تا بتوانند تجهیزات نظامی خود را بفروشند.
ضرورت تدوین نقشه جامع توسعه کشور
ما هنوز برای آب، خاک، منابع معدنی، روشهای آبیاری و حتی نوع کشت، نقشه نداریم. هرکسی طبق سلیقه خود عمل میکند. این وضع باید اصلاح شود. هر استان باید بر اساس ظرفیتها و اولویتهای خود، یک نقشه توسعه دقیق داشته باشد. اگر قرار است بهتر از دیگران باشیم، باید نگاه بلند داشته باشیم. ایران را باید با همه ایرانیان ساخت، نه با یک جناح یا حزب. همه کسانی که در این سرزمین زندگی میکنند، باید و میتوانند برای عزت و پیشرفت این کشور تلاش کنند. موانعی که بر سر راه توسعه وجود دارد را تا جایی که بتوانیم، از میان برخواهیم داشت.
وعده شعاری نمیدهم
من همانگونه که در انتخابات گفتم، شعاری و بدون در نظر داشتن تناسب منابع و هزینهها سخنی نمیگویم؛ نمیخواهم وعدهای بدهم که ۱۰ سال بعد تکمیل نشده باشد، هر چه را امروز تصویب کنیم، به اتمام خواهیم رساند. برخی دولتها در گذشته پروژههای متعددی را کلید زدند که اجرایی نشد. در گذشته در سفرهای استانی حدود ۳۰۰ یا ۴۰۰ پروژه را امضا میکردند، اما بسیاری از آنها به نتیجه نمیرسید. امروز نزدیک به ۵ هزار همت پروژه نیمهتمام بر زمین مانده که این حجم از طرحهای بلاتکلیف، باری سنگین بر دوش دولت گذاشته است. باید با مردم صادق بود و از دادن وعدههای بدون پشتوانه خودداری کرد.
اهل مذاکره ایم و تن به ذلت نخواهیم داد
نگاه ما نباید این باشد که اگر طرف مقابل مذاکره را پذیرفت، میرویم جلو، و اگر نپذیرفت، دست از همه چیز میکشیم. ما حتی اگر مذاکره هم نشد، ایستادگی میکنیم و کشور را با قدرت خواهیم ساخت. عزت را حفظ میکنیم و هیچگاه تن به ذلت نخواهیم داد. من شخصاً معتقدم که باید مذاکره کنیم، اما نه به هر قیمت. نه آنگاه که ما را تهدید کنند و بخواهند بدون احترام به عزت ما، چیزی را تحمیل کنند. ما اهل تسلیم نیستیم و از اصول، ارزشها و شرف ملی خود عقبنشینی نخواهیم کرد. اگر آنها نخواهند صلح کنند، ما باید خودمان با هم بنشینیم، فکر کنیم و راهحل پیدا کنیم. به خدا قسم، اگر با هم باشیم، اگر تکیهمان بر خودمان باشد، راه را خواهیم یافت. اما اگر مانند گذشته پیش برویم و همان روند را ادامه دهیم، مشکلات پابرجا خواهد ماند.
سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی در حوزه آموزش و پرورش
همین حالا در سراسر کشور، بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزه آموزشوپرورش در حال انجام است. ما فراتر از منابع دولتی، از طریق مشارکت مردم، ساخت مدارس را در مناطق فاقد مدرسه آغاز کردهایم. هیچ مدرسهای در استان کرمانشاه نخواهد ماند که ناتمام بماند یا روش آموزشیاش اصلاح نشود.
ضرورت ریشه یابی نارضایتیها
اینکه در حوزههایی مانند اشتغال و شهرنشینی شاهد اعتراض و نارضایتی هستیم، نشانهای است از وجود اختلال در فرایندهای مدیریتی. واقعیت این است که اگر سرمایهگذاریها بهدرستی هدایت شوند و منابع بهدرستی مدیریت شود، نباید با چنین سطحی از نارضایتی اجتماعی روبهرو باشیم. آمار و ارقامی که درباره نارضایتی ارائه میشود، قابل قبول نیست. هر وزارتخانه باید با دقت بررسی کند که گره کار کجاست. استاندار نیز باید از مدیران سؤال کند که چه اقداماتی صورت گرفته و چرا خروجی آن رضایتبخش نبوده است. اگر مردم از عملکرد دستگاهها ناراضی هستند، یعنی عملکرد ما با اشکال روبهروست. اینکه مسئولان مشغول کار خود باشند و مردم نارضایتی را تجربه کنند، بهوضوح نشاندهنده وجود مشکل است. ما باید با مردم گفتوگو کنیم، مشکلات را بشنویم و در کنار آنان برای حل آنها تلاش کنیم.لازم است بررسی شود که ریشه نارضایتی مردم دقیقاً کجاست. کدام بخشهای تصمیمگیری یا اجرا دارای اشکال است که باید اصلاح شود تا مردم رضایت نسبی داشته باشند و اعتماد اجتماعی تقویت شود.
نیامدهایم بر مردم ریاست کنیم
دولت وفاق ملی از ابتدا، حتی پیش از انتخابات، با این باور وارد میدان شد که آمدهایم مشکلات مردم را حل کنیم، نه اینکه بر مردم ریاست کنیم یا از موضع بالا برخورد کنیم. به همان اندازه که در توان داریم، کار انجام میدهیم و برای مابقی هم تلاش خواهیم کرد. اصل ماجرا این است که باید با مردم صادقانه سخن بگوییم؛ آنگاه مردم نیز با ما همراه خواهند بود. ما بارها به وزرای دولت تأکید کردهایم که باید نتیجه عملکرد ما، رضایت مردم باشد.
مدیران باید پاسخگوی مردم باشند
مدیران مناطق بر اساس مسئولیتی که پذیرفتهاند، باید پاسخگوی مردم باشند. من به لطف مردم در این جایگاه نشستهام، پس باید پاسخگوی مطالبات آنها باشم. شما نیز که در استان مسئولیت دارید، باید مستقیماً با مردم مواجه شوید، پاسخ بدهید و با مردم با احترام برخورد کنید. هیچ خدمتی بالاتر از این نیست که بتوانیم گرهای از مشکلات مردم باز کنیم. هر کسی در هر جایگاهی اگر بتواند درست به خلق خدا خدمت کند، هم رضای خدا را به دست آورده، و هم شأن مدیریتیاش را بالا برده است. این اصل در اداره، در تجارت و در دیانت یکسان است: رضایت مردم.
رضایت مردم، مبنای اصلی ارزیابی عملکرد اداری
اگر قرار است به کارمندانان نمره یا امتیاز داده شود، این ارزیابی باید براساس میزان رضایت مردم از آن کارمند باشد. اگر کسی بهجای خدمت، با قیافه عبوس دستور میدهد یا بیاحترامی میکند، نباید نمره مثبت بگیرد. رضایت مردم باید مبنای اصلی ارزیابی عملکرد اداری باشد.
پرداخت سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه برای برق، گاز و سوخت
امروز با مشکلات مشخصی مواجهیم: ناترازی در برق، آب، بنزین، گاز و تورم. اگر بخواهیم فقط به گذشته اشاره کنیم و بگوییم فلانی یا فلان دولت مقصر بوده، مشکلی حل نمیشود. مدیریت تقاضا وظیفه ماست؛ باید مصرف را کاهش دهیم تا تعادل برقرار شود. در ادارات، در اتاق خودمان، میتوان دمای کولر را روی ۲۶ یا ۲۸ درجه تنظیم کرد. مگر در گذشتهها کولر داشتیم؟ با دمای ۳۴ یا ۳۵ درجه هم زندگی میکردیم. من شخصاً در اتاقم حتی تا ۳۰ درجه هیچ دستگاهی روشن نمیکنم. چرا باید همه چراغها روشن باشد؟ برای نوشتن چند خط، چراغ مطالعه کافیست. این همان مدیریت مصرف است. اگر نگاه صرفهجویانه داشته باشیم، بسیاری از کمبودهای اقتصادی کشور جبران میشود. برآوردها نشان میدهد که سالانه بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه سوخت، برق، گاز و بنزین پرداخت میکنیم.