شمانیوز
شما نیوز

رپرتاژ آگهی/

مناسب ترین نوع عایق الاستومری برای کانال انتقال هوا

به طور کلی کانال های انتقال هوا بر اساس فاکتورهای مختلف از جمله : شکل ظاهری، جنس و نوع کاربردی که در بخش های مختلف دارند، در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه شده اند. البته هرکدام دارای مزایا و معایب خاصی هستند؛ اما نکته مهم برای کارکرد درست و بهینه کانال انتقال هوا، عایق کاری با استفاده از عایق الاستومری می باشد.

مناسب ترین نوع عایق الاستومری برای کانال انتقال هوا

مؤلفه های مهم دیگر که باید در انتخاب کانال مناسب در نظر داشته باشید شرایط آب و هوایی محل مورد نظر، نوع کاربردی که مد نظر دارید و هزینه هایی که در مجموع می پردازید می باشد. در نهایت و با بررسی کارشناسان متخصص در این زمینه، یک کانال یا ترکیبی از انواع دیگر آن در نظر گرفته می شود.

 

می دانیم که تهویه فضای تاسیسات از اهمیت زیادی برخوردار است. در واقع اگر تجهیزات تهویه مطبوع را مانند قلب آن فضا بدانیم، کانال ها حکم سیستم گردش خون را دارند؛ چرا که با انتقال هوای تازه به داخل و یا خروج به بیرون، کمک زیادی در جهت کنترل رطوبت و دمای محیط داخل می نماید.به طور کلی، جنس کانال از فلزهای مختلف می باشد.

 واما عایق الاستومری چیست و کاربرد ان کجاست؟

اما کانال هایی از جنس فولاد گالوانیزه، بیشتر از انواع دیگر تولید و به بازار عرضه شده اند. نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد، عایق کاری این کانال ها به کمک عایق الاستومری می باشد. علت اصلی آن هم این است که فلزات رسانایی حرارتی بالایی دارند؛ بنابراین ضروری است با عایق کاری، جلوی هدررفت انرژی گرفته شود.

کانال های انتقال هوایی که از فلزات ساخته می شوند، در دو نوع گرد و چهارگوش تولید می شوند و حتما لازم است برای افزایش کارایی، عایق کاری شوند. یکی از بهترین عایق ها که می توان برای کانال انتقال هوا استفاده نمود، عایق الاستومری می باشد.

همان طور که گفتیم خطوط انتقال هوا اغلب از جنس فلزات مختلف می باشند و از آنجایی که دارای سطحی صاف هستند، بنابراین به آسانی می توان از عایق الاستومری، برای پوشش آن ها استفاده نمود.اما سوال مهمی که در اینجا با آن رو به رو هستیم، این است که کدام نوع عایق الاستومری برای این کانال ها مناسب تر است؟در ادامه به این سوال مهم پاسخ خواهیم داد.

ضخامت مناسب عایق کانال

می دانیم که عایق الاستومری در دو نوع رولی و لوله ای در بازار وجود دارد. از آنجایی که کانال ها دارای قطر بالایی هستند، بنابراین بدیهی است که نمی توان از نوع لوله ای این عایق برای پوشش کانال استفاده نمود و نوع مناسب تر آن، عایق الاستومری رولی می باشد.یکی از مزایای عایق رولی این است که به شکل پشت چسب دار، ساخته می شود؛ این امر در نهایت سبب سهولت در نصب و بالابردن سرعت انجام کار می گردد.

 

 بنابراین می توانیم در مدت زمان کوتاهی، شاهد عایق کاری کلیه کانال های انتقال هوا باشیم. لازم به ذکر است که برای عایق کاری درست و اصولی لازم است به ضخامت عایق توجه ویژه ای داشته باشیم.

در صورتی که ضخامت عایق الاستومری از میزان استاندارد آن کمتر باشد، باعث می شود که پس از اتمام عایق کاری، همچنان شاهد اتلاف انرژی و حرارت باشیم و کارای و بازدهی که انتظارش را داشتیم حاصل نگردد.در صورتی هم که ضخامت عایق زیاد باشد، تاثیر بسزایی در جلوگیری از اتلاف انرژی نداشته و همچنین از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

در نهایت، ضخامت عایق الاستومری به دمای هوا و میزان رطوبت نیز بستگی دارد. از مهمترین مزایای استفاده از عایق برای کانال های هوا، می توان به جلوگیری از اتلاف انرژی اشاره نمود. در واقع عایق، علاوه بر اینکه کمک زیادی به صرفه جویی در مصرف انرژی می کند؛ به واسطه پوششی که ایجاد می کند، سبب افزایش دوام و ماندگاری کانال ها نیز می گردد.

از دیگر مزایای نصب عایق الاستومری بر روی کانال ها، این است که از سر و صدای بالایی که هنگام عبور هوا از سیستم تهویه ایجاد می گردد،  جلوگیری نموده و فضایی آرام را به وجود می آورد. همچنین عایق الاستومری در زیباسازی فضای تاسیسات نیز تاثیر زیادی دارد.

71c5a1ad-7e09-4296-8705-95b68e30a38e

کاربرد عایق الاستومری در صنایع مختلف چیست؟

همانگونه که می دانید عایق ها محصولاتی هستند که به وسیله ی آنها می توان از اتلاف انرژی و جذب رطوبت جلوگیری کرد. به دلیل وجود این ویژگی در ساختمان ها از عایق الاستومری استفاده می شود. در این مطلب قصد داریم شما را با کاربرد های عایق الاستومری در صنعت های مختلف آشنا کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

 

تاریخچه پیدایش عایق الاستومری:

رشد جمعیت و همین طور پیشرفت تکنولوژی، علاوه بر یکسری مزیت، مشکلات زیادی مثل گرم شدن کره زمین را نیز به همراه داشت. به همین خاطر کارشناسان به این فکر افتادند که راه حلی برای از بین رفتن انرژی گرما و سرما پیدا کنند. به همین خاطر برای جلوگیری از اتلاف انرژی عایق های رطوبتی ساخته شدند و مورد استفاده قرار گرفتند.

عایق الاستومری به دلیل داشتن ویژگی ای که باعث می شود گرما و سرما به هدر نرود، امروزه در صنعت ساختمان سازی بسیار کاربرد دارد. علاوه بر صنعت ساختمانی در بخش های دیگری مثل لوله ها و اتصالات نیز کاربرد دارد.

 

انواع عایق الاستومری:

عایق الاستومری به طور کلی به دو دسته ی رولی و لوله ای تقسیم می شود که در ادامه شما را با این دو بخش بیشتر آشنا خواهیم کرد.

 

 1-رولی

یکی از انواع عایق الاستومری، عایق رولی می باشد. این نوع عایق به دلیل داشتن خاصیت سلول بسته بودن، بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمان سازی دارد. در مقایسه با عایق نوع پشم شیشه از نصب راحت تری برخوردار می باشد و در سایز ها و اندازه های گوناگونی طراحی و تولید گردیده است.

یکی از ویژگی های مهم این نوع از عایق الاستومری سوپر فلکس داشتن مقاومت بالا و دوام زیاد می باشد. این مدل از عایق خود در چند نوع وجود دارد. انواع عایق رولی عبارتند از:

  • عایق رولی ساده
  • عایق رولی پشت چسبدار
  • عایق رولی با روکش آلومینیوم
  • پشت چسب دار با روکش آلومینیومی
  • با روکش پروتکت بلک

 

2- لوله ای

همانطور که از اسم آن مشخص است، این نوع عایق الاستومری برای پوشش لوله ها استفاده می شود. هدف از پوشش دهی لوله ها با این نوع عایق این است که وجود آنها باعث می شود تا از یخ زدگی لوله ها در فصل سرما جلوگیری شود. علاوه بر این مورد در شرایط آب و هوایی متفاوت، از لوله ها در مقابل زنگ زدگی و خوردگی حفاظت می کند.

این نوع عایق نیز خود دارای انواع مختلفی می باشد که عبارتند از:

  • عایق لوله ای ساده
  • عایق لوله ای با روکش آلومینیوم
  • عایق لوله ای با روکش پروتکت بلک و سیلور

معمولا از نوع ساده ی آن برای عایق کاری هایی که در فضای داخلی می باشد، استفاده می شود. و از نوع روکش دار آن برای فضاهایی که باز هستند، استفاده می شود.

6d2670f5-9227-47db-aeeb-981c4419fdea

 کاربرد انواع عایق الاستومری رولی

عایق رولی ساده: یکی از مدل های عایق رولی، عایق ساده می باشد. این نوع عایق برای لوله هایی که قطر زیادی دارند، بسیار پر کاربرد می باشد و همین طور بیشتر برای فضا های داخلی ساختمان ها قابل استفاده می باشند.

 

عایق ساده پشت چسب دار: این مدل به خاطر داشتن ویژگی نصب راحتی که دارند، برای پروژه هایی که سرعت اجرا در آنها مهم است و باید به زودی تکمیل شوند؛ بیشترین کاربرد دارند و به صرفه نیز می باشند.

عایق رولی با روکش آلومینیوم: این نوع عایق به دلیل داشتن روکش آلومینیوم، در برابر شرایط نامساعد و ضربه های مختلف مقاوم هستند. به همین خاطر بیشتر در عایق کاری در فضاهای بیرونی کاربرد دارند.

عایق رولی روکش آلومینیوم پشت چسبدار: همانگونه که از اسم آن مشخص است، این نوع عایق به دلیل داشتن چسب، سرعت اجرا را بیشتر می کند و راحتر و سریعتر قابل نصب می باشد. این نوع عایق بیشتر در پروژه هایی که هم سرعت اجرا مهم است و هم قرار است در مقابل نور خورشید و یا در معرض آسیب دیدگی قرار بگیرند، کابرد دارند. برای سفارش عایق الاستومری میتوانید با قسمت تماس با ما سوپرفلکس تماس حاصل فرمایید.

عایق الاستومری رولی با روکش پروتکت بلک: مهمترین کاربردی که این مدل از عایق الاستومری دارد؛ استفاده در سیستم های تهویه و همین طور در فضاهایی که بیشتر در معرض آلودگی هستند.

***

این مطلب رپرتاژ بوده و پایگاه خبری شمانیوز صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمیکند و مسیولیت حقوقی آن هیچ ارتباطی با شمانیوز ندارد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied