شمانیوز
شما نیوز

حقوق

حقوق نجومی کارمندان شهرداری | 250 میلیون حقوق ماهیانه!

عضو شورای اسلامی شهر تبریز در صحبت هایش اعلام کرد، در شهرداری تبریز کارمندانی با حقوق هایی در حد سه میلیون تومان با مشکل زندگی می کنند، اما فقط چند معاون و مشاور در شهرداری دویست و پنجاه میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند.

حقوق نجومی کارمندان شهرداری |  250 میلیون حقوق ماهیانه!

به گزارش شمانیوز، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در صحبت هایش اعلام کرد، در شهرداری تبریز کارمندانی با حقوق هایی در حد سه میلیون تومان با مشکل زندگی می کنند، اما فقط چند معاون و مشاور در شهرداری دویست و پنجاه میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند. این سوژه خبری مهدی عزیزی در خبرآنلاین شد. 

حقوق

تاریخچه شهرداری در ایران

در گذشته « شهرداری » را « بلدیه » می نامیدند. در سال 1300 قمری، ناصرالدین شاه به دنبال اصلاح امور داخلی، تصمیم گرفت که در تهران بلدیه را تأسیس نماید، اما موفق به این امر نشد. در سال 1283 هجری شمسی، قانون بلدیه در مجلس شورای ملی ایران به تصویب رسید . قبل از تاسیس بلدیه، مردم و ساکنین هر شهر، بر طبق آداب و اعتقادات شخصی و دینی، خدمات شهری را انجام می ‌دادند. اما پس از پیروزی مشروطه، مشکلات فراوانی در اداره شهرها و از جمله امور بهداشت شهری و آب ‌رسانی پدید آمد.

اولین شهرداری در تاریخ

نخستین بلدیه ایران، شهرداری تهران سال 1283تاسیس شد. در 19 خرداد 1286 شمسی، اولین قانون شهرداریها با نام عنوان « قانون بلدیه » تصویب شود. پس از آن بلدیه در شهرهای شیراز و همدان در سال 1290، در تبریز در سال 1296، در مشهد و آستارا در سال 1297، در دزفول در سال 1299 و در مراغ، کرمان و ماکو در سال 1300 تاسیس گردید.

شهرداری ها در سرتا سر جهان و مخصوصا در کشورهای توسعه یافته، دارای وظایف مختلف و متعددی می باشند. اما در ایران، وظایف شهرداری ها میان سازمانها و شرکتهای دولتی و غیر دولتی زیادی توزیع شده است. در کل وظایف شهرداری ها را می توان به 5 گروه ذیل تقسیم بندی نمود :

1- وظایف عمرانی :

همچون اعلام نظر در خصوص نقشه های تفکیکی، الزام به رعایت مقررات ملی ساختمان، احداث خیابانها – معابر – میادین، اعلام نظر نسبت به طرح های جامع و هادی شهری، الزام به پذیرش نقشه ساختمانی از اعضاء سازمان نظام مهندسی.

2- وظایف خدماتی :

تعیین محل هایی مخصوص تخلیه زباله (مخزن زباله) – نخاله – فضولات ساختمانی، احداث آرامستان (قبرستان)، ایجاد تاسیسات عمومی، نظافت و نگهداری و تسطیح معابر و مجاری آب، پیشگیری از حوادث، پیشگیری از آلودگی محیط زیست، نگهداری و تعمیر تونل های شهری.

3- وظایف نظارتی و حفاظتی :

نظارت بر کلیه ساختمان ها و سازه هایی که در شهر احداث می شوند، جلوگیری از بروز تخلفات ساختمانی، حفظ اموال و دارائی شهر، اجراء آراء کمیسیون ماده 100، صدور پروانه ساختمان، اقامه دعوا علیه اشخاص و دفاع از دعاوی اشخاص علیه شهرداری، حفظ فضای سبز.

4- وظایف رفاهی :

جلوگیری از سد معابر عمومی، احداث بناها و ساختمانهای مورد نیاز شهر از قبیل سرویس های بهداشتی، کشتارگاه، بوستان ها – پارک ها – انواع فضاهای سبز شهری.

5- مدیریت منابع :

مدیریت منابعی همچون عوارض ساختمان، بودجه شهرداری، ترتیب ممیزی و وصول آن، عوارض شهرداری. و همچنین کمک به بهره وری خدمات شهری و شهرداری ها.

طبق ماده 55 قانون شهرداری ها که مصوب سال 1344 است، وظایف شهرداری به شرح زیر طبقه‌ بندی شده اند :

1-  طراحی و احداث باغ های عمومی، خیابان ها، کوچه ها، میدان ها، مجاری آب و توسعه معابر.

2- نظافت و نگاهداری و تسطیح معابر، مجاری آب و فاضلاب، تأمین آب و روشنائی.

3- نظارت بر امور بهداشتی ساکنین شهر و همکاری با بهداری در اجرای واکسیناسیون.

4 – ممانعت از تکدی گری و توسعه آموزش عمومی.

5- تاسیس مؤسسات فرهنگی و بهداشتی و تعاونی همچون تاسیس بنگاه حمایت از مادران. تاسیس نوانخانه، پرورشگاه، درمانگاه ، بیمارستان، شیرخوارگاه، تیمارستان، کتابخانه، موزه ها و غیره.

6- نظارت بر دارائی های منقول و غیر منقول شهرداری و دفاع از دعاوی اشخاص علیه شهرداری.

7- تنظیم بودجه، بودجه شهرداری و تنظیم پیشنهاد برنامه ساختمانی.

8- اجرای معاملاتی همچون خرید و فروش منقول و غیر منقول با رعایت و مقررات آیین نامه مالی شهرداری ها.

18- صدور پروانه ساخت برای کلیه ساختمان های شهر

19- احداث خیابان، آسفالت نمودن معابر و پیاده روها و کوچه های عمومی و … .

20- تعیین عوارض شهر و عوارض کالاهای وارداتی و صادراتی کشور و … .

21- نامگذاری معابر و شماره گذاری اماکن.

15- احداث مکان ها و ساختمان های مورد نیاز مناطق شهری. از قبیل رخشویخانه و سرویس بهداشتی، حمام عمومی و خانه های ارزان قیمت برای اشخاص بی بضاعت ساکن شهر.

16- مشارکت در حفظ ابنیه و آثار تاریخی شهر و ساخت مساجد و غیره.

17- نظارت بر رعایت بهداشت در کارخانه ها و مراقبت در پاکیزگی گرمابه ها، توجه به اهمیت نظافت شهر، نگاهداری کودکان بی بضاعت و یتیم .

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied