خبر خوش دولت درباره کالابرگ | افزایش مبلغ کالابرگ در راه است

دولت تصمیم به افزایش مبلغ کالابرگ گرفته است .
خبر خوش دولت درباره کالابرگ | افزایش مبلغ کالابرگ در راه است

 کالابرگ الکترونیک  به معنای این سات که :دولت مابه‌التفاوت افزایش قیمت کالاها را به مردم پرداخت می‌کند تا قدرت خرید خانوار حفظ شود.اخیراً احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است که پیشنهادی جدید در دستور کار است تا در کنار استمرار طرح فعلی، مابه‌التفاوت افزایش قیمت کالاها را به مشمولان پرداخت کنند. این گام اگر به‌درستی اجرا شود، می‌تواند فشار ناشی از گرانی را کاهش دهد. 

 پیشنهاد جدید وزیر تعاون: پرداخت مابه‌التفاوت

دیگران چه می خوانند:

ایده اصلی

مطابق با اعلام احمد میدری، یکی از گزینه‌های جدید این است که دولت قیمت کالاها را ثابت نگه دارد برای مشمولین تحت پوشش کالابرگ، و در صورتی که قیمت در بازار آزاد افزایش یابد، مابه‌التفاوت قیمت افزایش یافته را به افراد پرداخت کند. به این ترتیب، کالابرگ نه فقط سهمیه کالا، بلکه جبران افزایش قیمت را در بر می‌گیرد. 

دو روش پیشنهادی

وزیر تعاون گفته است که دو روش در حال بررسی است:

  • روش فعلی پرداخت کالابرگ (یعنی همان مدل کنونی)

  • روش جدید پرداخت مابه‌التفاوت قیمت‌ها به مشمولان 

وی همچنین مطرح کرده است که در مراحل بعد امکان خواهد داشت مشمولان خود انتخاب کنند که کدام روش را ترجیح می‌دهند. 

3. مزایا و نقاط قوت پیشنهاد

حفظ قدرت خرید مردم

یکی از اصلی‌ترین مزایای این مدل این است که مردم از تأثیر افزایش قیمت‌ها مصون می‌مانند؛ یعنی اگر کالایی گران شود، فرد مشمول ضرر نمی‌کند چون مابه‌التفاوت به وی پرداخت می‌شود.

انعطاف‌پذیری و رضایت عمومی

وقتی به مردم امکان داده شود که روش مورد نظر خود را انتخاب کنند، رضایت عمومی افزایش می‌یابد و احساس عدالت بیشتری ایجاد می‌شود.

مدیریت تورم و کنترل بازار

دولت از طریق تثبیت قیمت برای مشمولان ممکن است فشار تورمی را کنترل کند، چرا که بخش اعظمی از تقاضا برای کالاهای اساسی تحت کنترل خواهد بود.

شفافیت و انطباق با واقعیت اقتصادی

چنین سیستمی می‌تواند شفاف‌تر باشد و تغییرات قیمت را بهتر پوشش دهد، چون در سیستم سنتی اگر قیمت تغییر کند ولی سهمیه کالابرگ ثابت بماند، فاصله بزرگی بین قیمت واقعی و پوشش یارانه‌ای ایجاد می‌شود.

4. چالش‌ها، مخاطرات و نقاط ضعف

تأمین منابع مالی پایدار

بزرگ‌ترین چالش، تأمین منابع مالی است. پرداخت مابه‌التفاوت نیاز به بودجه بزرگی دارد که باید به‌طور مستمر تأمین شود. وزیر تعاون گفته است: «اگر منبع مالی وجود داشته باشد، ما مشکلی نداریم.» 
اما در شرایط محدودیت بودجه دولت ممکن است اجرای کامل این طرح دشوار باشد.

خبر خوش دولت درباره کالابرگ | افزایش مبلغ کالابرگ در راه است

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟