بستر حضور همه جریان‌های سیاسی در انتخابات فراهم شود

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس در جلسه ستاد انتخابات استان، بر سه محور «مشارکت حداکثری»، «سلامت انتخابات» و «حفظ سرمایه اجتماعی» به عنوان ارکان اصلی این رویداد سیاسی تاکید کرد و گفت: حذف بی‌مبنای داوطلبان به کاهش مشارکت و تضعیف امنیت ملی می‌انجامد.
بستر حضور همه جریان‌های سیاسی در انتخابات فراهم شود

به گزارش خبرنگار شمانیوز از شیراز، جلسه ستاد انتخابات استان فارس به ریاست حجت‌الله رضایی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و با حضور مدیران و اعضای ستاد انتخابات شهرستان شیراز برگزار شد.

معاون استاندار فارس در این جلسه با اشاره به جایگاه ویژه کلان‌شهر شیراز در معادلات سیاسی، اجتماعی و امنیتی استان، اظهار داشت: برآوردها نشان می‌دهد حدود 60 درصد مسائل استان به شیراز و شهرستان آن مربوط می‌شود و این امر، حساسیت و اهمیت مدیریت انتخابات در این حوزه را دوچندان می‌کند.

دیگران چه می خوانند:

او با تقسیم سخنان خود به دو بخش تحلیلی و اجرایی، به تبیین چالش‌های نظام انتخاباتی کشور و استان فارس پرداخت و گفت: سیاست‌های کلان داخلی و خارجی که در چارچوب قانون اساسی اتخاذ می‌شود، بستر تصمیم‌گیری‌های انتخاباتی را شکل می‌دهد.

وی افزود: اصل هفتم قانون اساسی، مبنای برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا است که در استان فارس به‌صورت تک‌انتخاباتی برگزار می‌شود ؛ موضوعی که به‌عنوان یک مزیت ، امکان تمرکز بیشتر بر فرآیند اجرا را فراهم می‌سازد.

رئیس ستاد انتخابات استان فارس با اشاره به برگزاری تمام‌الکترونیک انتخابات شوراها برای نخستین‌بار در کشور، از آمادگی استان فارس برای اجرای این شیوه خبر داد.

وی با اشاره به افزایش جمعیت باغ‌شهرها و حضور گسترده شهروندان شیرازی در این مناطق در روزهای تعطیل، بر لزوم پیش‌بینی زیرساخت‌های لازم برای مشارکت این افراد در انتخابات تاکید کرد.

وی همچنین به تغییرات جدید در روند رسیدگی به شکایات داوطلبان اشاره کرد و گفت: در قانون جدید، رسیدگی به شکایات در سطح استان نهایی می‌شود و امکان ارجاع به هیات مرکزی در تهران حذف شده است؛ موضوعی که می‌تواند هم مزیت و هم چالش تلقی شود و نیازمند دقت بیشتر در بررسی صلاحیت‌هاست.

معاون سیاسی، امنیتی استاندار فارس به موضوع اعمال ماده 90 قانون انتخابات شوراها پرداخت و خواستار اقدام شهرداری‌ها برای ارائه لوایح بودجه‌ای به شوراها جهت تامین منابع مالی مورد نیاز شد.

رضایی با تحلیل فضای سیاسی شیراز، پیش‌بینی کرد که جریان‌های سیاسی مختلف از جمله اصلاح‌طلبان، اصول‌گرایان، اعتدال‌گرایان و گروه‌های مستقل، با لیست‌های متعدد وارد رقابت خواهند شد.

وی تاکید کرد: باید بستر حضور همه جریان‌های سیاسی فراهم شود و نگاه نظام در بررسی صلاحیت‌ها، نگاهی باز و قانونی باشد تا از آسیب به سرمایه اجتماعی جلوگیری شود.

وی با اشاره به تجربه‌ سال های گذشته در رد صلاحیت‌ها، هشدار داد: حذف بی‌مبنای داوطلبان می‌تواند منجر به کاهش مشارکت و تضعیف امنیت ملی شود.

وی خاطرنشان کرد: ملاک بررسی صلاحیت‌ها باید قانون و مستندات معتبر باشد و مطابق شرع اسلام، آرمان‌های انقلاب و اندیشه‌های امام راحل (رضوان‌الله علیه) و منویات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) باید اصل بر حفظ حرمت و آبروی افراد باشد و خرد جمعی و مصالح اجتماعی مبنای تصمیم گیری قرار گیرد.

او با بیان اینکه حفظ سرمایه‌اجتماعی نظام از مهمترین مسائل پیش رو است، تاکید کرد: حفظ آبروی افراد در اولویت است.

وی بر ضرورت حضور نمایندگان همه جریان‌های سیاسی در هیات‌های اجرایی و نظارت تاکید کرد و گفت: این اقدام به ویژه در کلان‌شهر شیراز می‌تواند ضریب امنیت و اعتماد عمومی به انتخابات را افزایش دهد، به‌ویژه در شیراز که در دوره گذشته با چالش‌هایی در حوزه اجرایی مواجه بود.

گفتنی است انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، 11 اردیبهشت 1405 برگزار می‌شود.

بستر حضور همه جریان‌های سیاسی در انتخابات فراهم شود

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟