امام جمعه شیراز :
اخلاق حرفه ای در مراکز درمانی را تقویت کنید
نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در پنجمین نشست شورای اخلاق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال جاری، بر اهمیت همدلی با بیماران و همراهان، در کاهش و رفع دغدغه های آنان تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار شمانیوز از شیراز، آیت الله «لطف الله دژکام» در این نشست، ضمن قدردانی از تلاش مسوولان دانشگاه در راستای کاهش و رفع دغدغه های بیماران و همراهان آنان، بر تقویت مهارت های اخلاق حرفه ای در حوزه های آموزشی و درمانی تاکید کرد.
او ضمن ارایه گزارشی از همایش سالانه اخلاق باروری در دانشگاه علوم پزشکی جهرم افزود: این همایش در بهمن سال جاری نیز برگزار و راه حل ها و چالش های این حوزه، مورد بررسی قرار می گیرد.
آیت الله دژکام ضمن قدردانی از تلاش معاون درمان دانشگاه برای اقدامات صورت گرفته در حوزه اخلاق بالینی، گفت: باید تلاش شود تا به پاسخ مناسبی برای پرسش های فقهی و اخلاقی حوزه پزشکی، به ویژه در حیطه ناباروری دست یابیم.
ضرورت ارتقای اخلاق بالینی در مراکز آموزشی درمانی، پاسخگویی شایسته به توقعات و پرسش های مراجعان و مردم، افزایش روحیه و انگیزه اساتید، پزشکان، پرستاران، کارکنان و دانشجویان مجموعه سلامت، از دیگر تاکیدات نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در این نشست بود.
او انگیزه بخشی برای کادر درمان را حرکتی اخلاقی خواند و بر سنجش مهارت اخلاق حرفه ای برای دانش آموختگان نیز تاکید کرد.
توجه به مهندسی اخلاق، تاثیر تامین امکانات و تجهیزات موردنیاز کادر درمان، کمک به کاهش هزینه های درمان بیماران و افزایش انگیزه های سازمانی از دیگر سرفصل های مطرح شده از سوی آیت الله دژکام در این نشست بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست، از راهنمایی گروه اخلاق در دانشگاه به ویژه در حوزه بالینی قدردانی کرد و نقش گروه اخلاق پزشکی در ارتقای خدمات مراکز آموزشی درمانی را بسیار ارزشمند خواند.
دکتر «سید وحید حسینی» بر تلاش در راستای بهبود کیفیت کارهای آموزشی و درمانی به ویژه پس از همه گیری کرونا، ضرورت توضیح انجام کارهای درمانی به بیماران و همراهان آنان را از اولویت های شیوه نامه های آموزش دستیاران و دانشجویان برشمرد.
دکتر «محمود نجابت» مشاورعالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست، ضمن بررسی فرآیند و اقدامات صورت گرفته در شورای اخلاق بالینی در دانشگاه، صحبت پزشکان و کادر درمان با بیماران در خصوص فرآیند درمان بیمار و پاسخگویی به پرسش های همراهان بیماران را از مهمترین اقدامات موثر در حوزه درمان عنوان کرد و گفت: رعایت اخلاق پزشکی در کاهش خطاهای پزشکی بسیار موثر است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز دیگر عضو این نشست بود که ضمن ارایه گزارشی از اقدامات کمیته اخلاق بالینی دانشگاه بر اساس شاخص های عملکردی، اعلام کرد.
دکتر «مهرداد شریفی» بر لزوم رعایت شاخص های اخلاق پزشکی در مراکز درمانی تاکید کرد و پیرامون تدوین چک لیست پیشنهادی اعتباربخشی اخلاق بالینی از سوی اداره نظارت و اعتباربخشی امور بیمارستان های معاونت درمان دانشگاه توضیحاتی ارایه داد.
او با ارایه توضیحاتی درباره نخستین نشست کمیته تخصصی چالش های موجود مرکز مشاوره ناباروری دانشگاه، اعلام کرد: میزان مراجعه زوجین نابارور به مرکز مشاوره ناباروری دانشگاه در بیمارستان مادر و کودک شوشتری، سیر صعودی داشته است.