کاهش آسیب های اجتماعی با رونق صنایع دستی
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه صنایع دستی این توان را دارد تا به شهرهای ما وجههای جهانی ببخشد، گفت: تشکیل کارگروههای تخصصی در حوزه شهرهای جهانی دستی کمک میکند تا کارکرد این شهرها به سوی رویکرد بین المللی سوق پیدا کند.
به گزارش خبرنگار شمانیوز از شیراز، مریم جلالی، در اجلاسیه شهرداران و دبیر شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی کشور در شیراز، اظهار داشت: باید اقدامات ثمربخش در زمینه صنایع دستی را تکثیر کنیم، به عنوان نمونه ملایری ها را در سراسر جهان پیدا و از آنها به عنوان سفیران صنایع دستی این شهر جهانی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: شهرها و روستاهای جهانی ایران باید ادبیاتی جهانی داشته باشند و در عین داشتن رویکردی درونزا، برون نگر شوند و فرامرزی عمل کنند.
وی گفت: هفته آینده میزبان ۶۰ رایزنی فرهنگی از کشورهای مختلف در تهران هستیم و درباره راهکارهای توسعه صنایع دستی شهرها و روستاهای جهانی ایران در این کشورها گفتوگو میکنیم.
او افزود: سازمان جهانی صنایع چوبی فعال است اما شهرهای جهانی مرتبط با چوب کشور نتوانستهاند چنانکه باید، با آن ارتباط برقرار کنند.
او با بیان اینکه صنایع دستی طی سالها در نوعی غفلت تاریخی قرار گرفته، گفت: طی سالهای اخیر این صنعت در گفتمان نظام اسلامی جای گرفته اما کماکان نیازمند تلاش مضاعف مسئولان این حوزه است.
جلالی با بیان اینکه صنایع دستی زنجیره اقتصاد هویتی کشور است، به مسئولان دبیران شهرهای جهانی صنایع دستی توصیه کرد راهبران اقتصادی شهرهای خود را پیدا و از ظرفیت و نظرات آنها برای افزایش فروش و صادرات محصولات استفاده کنند.
وی با بیان اینکه باید اشتراکات فرهنگی شهرهای جهانی ایران با جهان احیا شود، گفت: خواهر خواندگی ۲ شهر جهانی مبلمان با ملایر در دست پیگیری است.
معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: شهرها و روستاهای جهانی ایران نباید به صورت موزائیکی و تک فریم فکر کنند بلکه همه صنایع دستی ثبت جهانی را در نظر داشته باشند.
او با تاکید بر اهمیت ارائه ایدههای جدید برای توسعه صنایع دستی، گفت: باید مثلث مشتری، محصول و سازمان در این عرصه به گونهای شکل گیرد که به یک رویکرد جهانی برسیم.
وی بیان کرد: اکنون بسیاری از اقدامات انجام شده مانند نامگذاری خیابانها به اسم صنایع دستی، در سطح ملی انجام شده در حالی که باید علاوه بر آن، با دیدی جهانی برنامهریزی و اقدام شود.
وی گفت: شورای شهر و شهرداریها به عنوان حاکمیت شهری نقش بسیار موثری در زمینه توسعه و ترویج صنایع دستی دارند و به این منظور باید مدیریت شهری رویکردی انسان محور داشته باشد چرا که شهرداری مدیریت سازهها نیست.
وی ادامه داد: صنایع دستی راهکار حل بسیاری از معضلات بافتهای تاریخی و فرسوده شهرها است که شهرداری با آن مواجه است.
وی افزود: فعالسازی کارگاههای صنایع دستی در خانههای تاریخی و قدیمی بافت، علاوه بر اینکه ارزش ملک را بالا میبرد، باعث هویت بخشی و حفظ حیثیت تاریخی این مناطق نیز میشود.
وی بیان کرد: توسعه و رونق صنایع دستی در بافتهای فرسوده و تاریخی شهری میتواند در کاهش آسیب های اجتماعی این مناطق نیز نقش آفرینی کند.
وی با بیان اینکه هنگامی که نام جهانی بر شهری گذاشته میشود، مسئولیتهایی نیز بر آن مترتب است، ادامه داد: شهرداری پای ثابت فعالیت صنایع دستی است و اگر توجه شهرداریها به این عرصه جلب شد، بیتردید اتفاقات خوبی رقم میخورد.