
یک مسئول:
چالش اصلی دانشگاهها کاهش بودجههای دولتی است

معاون اداری، مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: چالش اساسی پیش روی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، تامین منابع مالی پایدار، کاهش تدریجی بودجههای دولتی و رشد هزینههای آموزشی است.
به گزارش خبرنگار شمانیوز از شیراز، مهدی پندار در مراسم افتتاحیه اجلاس معاونان اداری و مالی دانشگاههای کشور اظهار داشت: رقابت فزاینده دانشگاهها برای جذب دانشجو و منابع مالی، نیاز به نوسازی آزمایشگاهها و الزام همگامی با تحولات پرشتاب جهانی، همگی ما را ناگزیر به اتخاذ راهکارهای نوین و خلاقانه کرده است.
وی با اشاره به نقش محوری آموزش عالی در پیشرفت و توسعه پایدار، پرورش نیروی انسانی متخصص و تولید دانش و گسترش نوآوری و فناوری، افزود: بدون وجود نظامهای اداری و مالی کارآمد حتی اثربخشترین برنامههای آموزشی، پژوهشی و فناوری نیز به نتیجه مطلوب نخواهند رسید.
وی بیان کرد: با وجود همه محدودیتها، پیشرفتهای چشمگیری در شفافسازی مالی، بهینه سازی هزینهها و توسعه زیرساختهای دانشگاهی محقق شده، هر چند که تا رسیدن به نقطه مطلوب راهی طولانی پیش رو داریم .
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تجارب موفق جهانی، نشان میدهد که تنوع بخشی به منابع درآمدی، مدیریت هوشمند داراییها و توسعه مشارکتهای میان دولت دانشگاه و صنعت میتواند راهگشا باشد.
او افزود: در این مسیر تنوع بخشی به منابع درآمدی از طریق توسعه پژوهشهای کاربردی، افزایش درآمدهای غیر شهریهای و جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی، بهینه سازی مدیریت داراییهای دانشگاهی شامل املاک، تجهیزات و منابع مالی با رویکردی حرفه ای و آینده نگر و توسعه مشارکتهای راهبردی با صنعت از طریق ایجاد مراکز رشد پارکهای علم و فناوری دنبال میشود.
پندار اظهارداشت: به این منظور، باید بر هدایت خردمندانه منابع با ایجاد نظام یکپارچه مدیریت مالی و اصلاح فرآیندهای اداری در چارچوب قوانین و مقررات، تقویت همکاریهای شبکه ای از طریق ایجاد پلتفرمهای اشتراک تجربیات بین دانشگاهی و برگزاری دورههای توانمندسازی تخصصی و حمایت همه جانبه از اجرای الگوهای نوین مدیریت مالی تمرکز شود.
به گفته معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در این دور از نشست معاونان اداری و مالی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شده است، توسعه سرمایه انسانی و نظامهای شایستگی به عنوان محور تحول آموزش عالی، توجه به عدالت شفافیت و مسئولیت پذیری سازمانی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: تدوین سند جامع برنامه ریزی نیروی انسانی، آیین نامه استخدامی اعضای غیرهیات علمی، ضرورت توجه و توسعه خدمات رفاهی، اولویت دهی به احداث و تکمیل پروژههای خوابگاههای متاهلی، مولدسازی و بهره برداری از داراییهای راکد، تامین مسکن دانشگاهیان، ارتقای کیفیت مدیریت پروژه ها و حفظ استقلال دانشگاهها و پیگیری تخصیص اعتبارات از دیگر مواردی است که مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.