رپرتاژ آگهی
طریقه شستن تابلو فرش
یکی از زیباترین وسایل تزیینی که از گذشته تاکنون در خانه های ایرانی استفاده میشده است، تابلو فرش است. تابلو فرش ها علاوه بر زیباسازی فضای خانه و دکوراسیون آن، محیطی صمیمی و نشاط آور ایجاد می کنند. زیبایی و جذابیت تابلو فرش ها به تمیزی و سالم بودن آنها بستگی دارد، به همین دلیل شستشو و گردگیری تابلو فرش ها باید در بازه های زمانی مشخص و اصولی انجام شود چرا که در غیر اینصورت ممکن است تابلو فرش شما دچار کدری شود و جلوه اولیه خود را از دست دهد. از این رو شستشوی اصولی و با توجه به الیاف تابلو فرش بسیار حائز اهمیت بوده و مهمترین رکن حفظ تابلو فرش برای سال های طولانی می باشد.
اگر به هر دلیلی تصمیم دارید خودتان شستشوی تابلو فرش را انجام دهید، حتماً طبق مراحل زیر عمل کنید.
۱- قبل از هر کاری لازم است تا فرش از قابش جدا شود، تا بتوان میزان آلودگی و غبار موجود روی آن را بررسی و نحوه صحیح شستشو را انتخاب کرد.
۲- در مرحله دوم فرش را با استفاده از جاروبرقی گردگیری کرده و تمامی گرد و غبار آن را از بین ببرید. این کار از نفوذ آلاینده های ریز و درشت به داخل الیاف فرش حین شستشو جلوگیری خواهد کرد.
۳- در مرحله بعد و هنگامی که گرد و غبار و آلاینده های فرش به طور کلی از بین رفت، لازم است بدانیم که الیاف فرش مورد استفاده در تابلو ما، رنگ پس می دهند یا خیر.
برای این کار ابتدا یک دستمال سفید و تمیز را برداشته و به آب ولرم آغشته کنید، سپس دستمال مورد نظر را روی الیاف فرش بکشید. اگر دستمال شما رنگی شد، فرش شما رنگ پس می دهد و باید هنگام شستشو به این نکته توجه داشت.
۴- پس از اینکه از پس ندادن رنگ فرش خود اطمینان حاصل پیدا کردیم، محلول پاک کننده خود را تهیه می کنیم. محلول پاک کننده پیشنهادی ما برای شستشوی فرش های دستبافت موجود در تابلو فرش، مخلوط یک لیتر آب سرد و مقدار کافی شامپو فرش است به طوری که محلول مورد نظر به خوبی کف کند. پس از تهیه محلول پاک کننده، با استفاده از یک دستمال نرم و تمیز یا یک اسفنج نرم تمام قسمت های فرش را تمیز کنید.
۵- پس از شستشو نوبت خشک کردن فرش است. برای خشک کردن فرش های دستباف تابلو فرش ها آنها را به دور از نور خورشید و در هوای آزاد و روی یک زمین تمیز و گرم پهن کنید تا علاوه بر خشک شدن سریع، دچار تغییر رنگ یا انباشته شدن رنگ نشود.
۶- پس از شستشو و خشک کردن کامل فرش آن را با دقت در جای خود قرار داده و نصب کنید.
همانطور که گفته شد شستشوی تابلو فرش ها باید به دقت و کاملا صحیح انجام شود، بنابراین پیشنهاد می کنیم که شستشوی تابلو فرش خود را به قالیشویی معتبر بسپارید.
نکات شستشوی فرش های تابلو فرش
۱- به یاد داشته باشید که حتماً از شامپو فرش هایی با درصد اسید کمتر و بدون جوهر نمک استفاده کنید.
۲- برای شستشوی تابلو فرش به هیچ عنوان از آب گرم استفاده نکنید. آب گرم احتمال ادغام شدن و پخش شدن رنگ های الیاف موجود در فرش را افزایش می دهد.
۳- حتماً از کف شامپو استفاده کنید. استفاده از آب شامپو فرش باعث چسبندگی الیاف فرش و خشک شدن دیرهنگام آن خواهد شد.
۴- محلول پاک کننده را با استفاده از برس یا اسفنج نرم و تمیز روی الیاف فرش بکشید و به هیچ عنوان از اسکاج ها یا اسفنج های سیمی وزبر استفاده نکنید.
۵- تابلو فرش را حداقل هفته ای یک بار و با استفاده از برس های گردگیری جاروبرقی تمیز کنید.
۶- فرش های موجود در تابلو فرش نیز مانند فرش های بزرگ ممکن است دچار شکستگی و تاخوردگی شوند، از این رو این فرش ها را به هیچ عنوان روی طناب یا محیط های نامناسب پهن نکنید.
۷- اگر میخواهید برای خشک کردن فرش ها از نور خورشید کمک بگیرید، حتماً فرش ها را به صورت پشت و رو پهن کنید و سطح زیرین را تمیز نگه دارید.
۸- جداکردن فرش از قاب را به دقت انجام دهید و احتیاط داشته باشید که فرش به میخ های کناری قاب گیر نکند.
روش صحیح مراقبت از تابلوهای فرش
همانطور که گفته شد تابلو های فرش از جمله وسایل دکوری و تزیینی در منزل به شمار می روند و کمتر از سایر وسایل خانه مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال و با توجه به ارزش بالای تابلوهای فرش و برای حفظ و نگهداری بیشتر آنها باید اقداماتی صورت بگیرد. در ادامه به برخی از روش های مراقبت از تابلو های فرش اشاره خواهیم کرد.
۱- هنگام نصب تابلو فرش، حتماً دقت کافی را داشته باشید و مراقب باشید که میخ و چکش آسیبی به تابلو فرش وارد نکند.
۲- تابلو فرش را در محل مناسب نصب کنید تا علاوه بر حفظ تابلو از خسارات، جلوه تابلو فرش نمایان شود. از نصب تابلو فرش در نقاطی که در معرض نورخورشید و حرارت بالا است خودداری کنید.
۳- تابلو فرش را در کنار محیط هایی که دارای رطوبت و آب هستند، نصب نکنید. نفوذ رطوبت و آب به داخل فرش دستباف یا ماشینی موجب پوسیدگی زودهنگام و از بین رفتن الیاف آن خواهد شد.
۴- تابلو فرش مورد استفاده را حتماً در بازه های زمانی مشخصی گردگیری کنید تا نیاز به شستشو در آن کاهش یابد. برای این کار میتوانید از جاروهای گردگیری جاروبرقی استفاده کنید.
۵- بهتر است بدانید که قاب های مورد استفاده در تابلو های فرش علاوه بر زیبایی، نقش محافظتی نیز دارند. بنابراین حتماً از قاب هایی با کیفیت مناسب استفاده کنید.
۶- اگر تابلو فرش خریداری شده، مورد استفاده قرار نمی گیرد. بهتر است آن را به صورت لوله شده و در محیطی به دور از رطوبت نگهداری کرد.
بهترین روش شستشوی تابلو فرش
همانطور که می دانید تابلوهای فرش از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند و از جمله وسایل نفیس و گران قیمت در هر خانه ای به شمار می روند. به همین دلیل شستشوی آنها باید به صورت کاملا اصولی و صحیح انجام شود. سپردن تابلوهای فرش به مراکز قالیشویی معتبر جهت شستشو بهترین روش شستشوی تابلوهای فرش است چرا که در این قالیشویی ها این کار توسط متخصصان و افراد حرفهای انجام می شود. در قالیشویی ها شستشوی تابلو فرش ها با توجه به میزان تراکم، نوع لکه های ایجاد شده، میزان گرد و غبار موجود روی فرش و با توجه به نوع رنگ فرش و بدون کوچکترین خسارت یا آسیب انجام می شود. همچنین اگر شما زمان کافی برای شستشوی تابلو های فرش را ندارید و برای دریافت آنها عجله دارید یا تابلو فرش های شما دستبافت و ابریشمی بوده و نمی توانید آن را به روش صحیح و اصولی شستشو دهید، آن را به مراکز قالیشویی معتبر بسپارید.
در قالیشویی پونک شستشوی تابلو فرش شما زیر نظر کارشناسان و افراد باتجربه و همینطور توسط ابزار و شوینده های مخصوص صورت گرفته و به بهترین نحو ممکن انجام می شود.
همچنین اگر شما عزیزان تمایل دارید تابلوفرش های خود را در منزل شستشو دهید، حتماً در این خصوص با مشاورین و راهنمایان قالیشویی های معتبر کمک بگیرید.
* این مطلب رپرتاژ آگهی میباشد و سایت شمانیوز هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.