شمانیوز
شما نیوز

رپرتاژ آگهی

معایب zk sync چیست؟

معایب zk sync چیست؟

حتماً شما هم این روز‌ها مقوله مقیاس‌پذیری اتریوم را شنیده‌اید؛ معضلی که این رمز ارز با آن سال‌ها دسته‌وپنجه نرم می‌کرد، حالا با یک راهکار لایه دوم درحال برطرف شدن است. zk sync یکی از محبوب‌ترین راهکارهای لایه دوم است که می‌تواند در راستای مقیاس‌پذیری کریپتو و به ویژه اتریوم، کمک زیادی کند.

این راهکار، با اجماع تراکنش‌ها و ارائه آن تراکنش‌ها در شبکه بلاک‌چین به عنوان یک تراکنش، باعث کاهش کارمزد و تاثیرگذاری روی قیمت اتریوم می‌شود؛ اما این میان سوالی پیش می‌آید. آیا این راهکار لایه دوم، سرتاسر مزیت است و هیچ عیبی ندارد؟ برای آن‌که پاسخ سوال خود را دریافت کنید و بی‌گدار به آب نزنید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.آید

zk sync محصول کدام تیم است؟ درباره آن بیشتر بدانید!

اولین سوالی که ذهن هر فردی را در خصوص پروژه‌های بزرگ، مشغول می‌کند، مجموعه ارائه‌دهنده آن پروژه است. راهکار لایه دوم هم از این موضوع، مستثنا نیست. zk sync محصول تیم Matter Labs به مدیریت الکس گلوچوفسکی است که در سال ۲۰۲۰ روی بلاک‌چین اتریوم، راه‌اندازی شد. شعار زد کی سینک، مقیاس‌پذیری بی‌حد‌ومرز است؛ ضمن این‌که این پروژه مزایایی هم دارد مثل: کارمزد ۱ درصدی و تاثیرگذاری روی قیمت اتریوم، سرعت بالای پردازش تراکنش‌ها در شبکه، امنیت بالا و حفظ حریم خصوصی، انتقال و معامله NFTها بر این بستر و... اما آیا این محصول، تماماً به مزایا منحصر می‌شود و معایبی ندارد؟ باید گفت این پروژه معایبی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

معایب zk sync کدام است؟

نمی‌توان گفت چون این پروژه روی قیمت اتریوم، کارمزد آن و سرعت تراکنش‌ها تاثیر مستقیم دارد، پس بدون ایراد است و هیچ انتقادی به آن وارد نیست. معایب پروژه لایه دوم، به شرح زیر است که مفصل درباره آن‌ها توضیح داده‌شده است.

عدم تمرکززدایی کافی

شاید بتوان گفت این مهم‌ترین ایراد و انتقادی است که کاربران به zn sync وارد می‌دانند. چون اپراتورهای این شبکه به صورت اختیاری توسط تیم توسعه‌دهنده انتخاب شده‌اند؛ پس عدم تمرکززدایی قوی، یکی از معایب پروژه لایه دوم زد کی سینک محسوب می‌شود.

سازگاری اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز با الگوریتم‌های دانش صفر

دومین انتقاد یا ایرادی که به این پروژه وارد است، سازگاری اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز با الگوریتم‌های دانش صفر است. درست است که تیم توسعه‌دهنده پروژه لایه دوم، هر اقدامی را برای سازگاری با EVM انجام داده‌اند؛ اما متاسفانه به دلیل این‌که اجرای این نوع اپلیکیشن‌ها سخت است، احتمال دارد کاربران کمی به پروژه زد کی سینک روی بیاورند.

سرعت پایین انتقالات بین دو شبکه

سومین انتقادی که به پروژه لایه دوم وارد است، کندی انتقالات بین دو شبکه است. با وجود آن‌که شعار زد کی سینک، سرعت و مقیاس پذیری بالاست؛ اما برای انجام یک رول آپ (اجماع تراکنش‌ها و ارائه چندتا از آن‌ها تحت عنوان یک تراکنش) باید تعدادی تراکنش تجمیع شوند؛ در این شرایط اگر تقاضا برای این کار کم باشد، ممکن است عملکرد شبکه zk sync مختل شود و شما با کندی و سرعت پایین مواجه باشید.

بعد از آشنایی با معایب زد کی سینک، حالا شما می‌دانید که این پروژه ایراداتی هم دارد که البته معایب کوچکی هستند؛ اما به هرحال این راهکار لایه دوم، خالی از مشکل نیست. تا پیش از این، شاید شما روی این پروژه به عنوان یک راهکار ۱۰۰ درصدی و بی‌ایراد حساب می‌کردید که قرار است تاثیرات مثبتی روی اتریوم و قیمت اتریوم بگذارد؛ اما حالا می‌دانید که علاوه بر مزایای بی‌شمار، شامل ۳ مورد از معایب هم می‌شود.

البته لازم به ذکر است که تیم توسعه‌دهنده این پروژه در تلاش هستند که ایرادات فوق را برطرف کنند تا شما شاهد همین ۳ ایراد جزئی هم نباشید. احتمالاً در حال حاضر بیشترین موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده است، نحوه استفاده از زد کی سینک است. در بخش بعدی مفصل به مسئله پرداخته شده است.

معایب zk sync چیست؟

نحوه استفاده از zk sync

برای آن‌که راحت‌تر بتوانید از zk sync استفاده کنید، فرآیند زیر را با دقت بخوانید و از این مراحل برای مقیاس‌پذیری اتریوم غافل نشوید:

  • کیف پول خود را به کیف پول زد کی سینک متصل کنید؛
  • در این مرحله حساب خود را شارژ کنید؛
  • Zk sync را جست‌وجو کنید؛

لازم به ذکر است که اگر قصد برداشت دارایی خود را دارید، باید به قسمت withdraw مراجعه؛ ارز و حجم آن را انتخاب کنید؛ سپس با یک کلیک روی هم گزینه‌ای که به آن مراجعه کرده بودید، ارزهای مورد نظر خود را مجدداً به لایه اتریوم بازگردانید.

بالاخره برای مقیاس‌پذیری اتریوم، پروژه zk sync را انتخاب کنیم یا خیر؟!

حالا که هم با پروژه زد کی سینک، مزایا و تاثیرات آن بر قیمت اتریوم آشنا شدید و هم معایب آن و انتقاداتی را که کاربران مطرح کرده‌اند، بهتر می‌توانید تصمیم بگیرید که این پروژه به کارتان خواهد آمد یا خیر؟!

البته اگر مقیاس‌پذیری کریپتو به ویژه اتریوم برای شما حائز اهمیت است، خالی از لطف نیست که این راهکار لایه دوم را انتخاب کنید؛ ضمن این‌که تیم توسعه‌دهنده این پروژه، این موضوع را مطرح کرده‌اند که هم معایب را برطرف خواهند کرد و هم برنامه‌هایی برای آینده zk sync خواهند داشت؛ بنابراین تصمیم با شماست که این پروژه را استفاده خواهید کرد یا خیر.

منبع :

https://wallex.ir/blog/zk-sync/

 

* این مطلب رپرتاژ آگهی میباشد و سایت شمانیوز هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی