شمانیوز
شما نیوز

رپورتاژ آگهی/

گفتاردرمانی لکنت زبان | بهترین مرکز درمان لکنت زبان در کودکان

گفتاردرمانی لکنت زبان | بهترین مرکز درمان لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان، نوعی مشکل ارتباطی گفتاری است که عموم مردم با آن آشنایی دارند. گفتار درمانی به افراد مبتلا به لکنت زبان کمک می کند تا ارتباطات شفاهی، کلامی و اجتماعی خود را بهبود بخشد. گفتاردرمانگر با کودک یا فرد بزرگسال مبتلا به لکنت زبان کار می کند تا راه هایی را به منظور بهبود تکلم و کاهش تاثیرات لکنت زبان روی زندگی آن ها پیدا کند. جهت تماس با کلینیک گفتار درمانی جناب اقای دکتر صابر (کلینیک توانبخششی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

 اگر از عموم مردم درباره اختلال گفتاری یا گفتاردرمانی سوال کنید، احتمالا نخستین جوابی که می دهند، لکنت زبان می باشد. لکنت زبان، نوعی مشکل ارتباطی گفتاری است که عموم مردم با آن آشنایی دارند. گفتاردرمانی به افراد مبتلا به لکنت زبان کمک می کند تا ارتباطات شفاهی، کلامی و اجتماعی خود را بهبود بخشد. گفتار درمانگر با کودک یا افراد بزرگسال مبتلا به لکنت زبان کار می کند تا راه هایی را برای توسعه تکلم و کاهش تاثیرات لکنت زبان روی زندگی آن ها پیدا کند.مشکلات گفتاری می تواند با خطر از دست دادن تایم طلایی مهم میان تولد و سه سالگی همراه باشد که در این زمان مغز به بلوغ می رسد و یادگیری سریع انجام می شود؛ به همین دلیل توصیه شده برنامه گفتاردرمانی لکنت از سنین اولیه دوران کودکی شروع شود. مرکز گفتاردرمانی دکتر صابر با دو شعبه فعال در غرب و شرق تهران به صورت تخصصی در زمینه درمان لکنت زبان فعالیت می نماید. تیم تخصصی مرکز در کنار امکانات پیشرفته مرکز گفتاردرمانی نظیر اتاق شنیداری، بازی درمانی، سنسوری روم و... موجب تسریع بهبودی و عدم عود مجدد لکنت در بیماران می گردد.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتار درمانی جناب اقای دکتر صابر (کلینیک توانبخششی پایا در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

بهترین دکتر لکنت زبان

گفتاردرمانگر با کودک یا فرد بزرگسال مبتلا به لکنت زبان کار می کند تا راه هایی را به منظور بهبود تکلم و کاهش تاثیرات لکنت زبان روی زندگی آن ها پیدا کند. دکتر لکنت زبان با تشخیص دقیق و به موقع شدت و علل لکنت و تعیین نمره لکنت به طرح برنامه درمانی مناسب برای کودک می پردازد. مرکز گفتاردرمانی لکنت با استفاده از درمان های جامع و تخصصی به والدین و کودکان کمک می کند با لکنت زبان به درستی روبه رو شده و پروسه درمان را تکمیل نمایند. 

لکنت زبان چیست؟

لکنت زبان یک نوع مشکل در سخن گفتن می باشد، به طوری که شخص نمی تواند به طور پیوسته کلمات را بیان کند. علائم و نشانه های آن به این صورت است که فرد یا یک واج را تکرار کرده و یا آن را با طول و تشدید و فشار بیان می ‌کند. لکنت زبان در کودکان بیشتر مشاهده می ‌شود و بین ۲ الی ۷ سالگی بروز داده می شود. پسران بیشتر از دختران مبتلا به این اختلال می‌ شوند. همه اختلالات گفتاری در کودکان را نباید لکنت زبان در نظر گرفت، به این دلیل که کودکان در سنین اولیه حرف زدن به طور طبیعی دچار وقفه و یا تکرار کلمات می ‌شوند پس والدین باید تا تکامل گفتاری کودک صبوری خود را از دست ندهند. اما گاهی کودک به علت استرس ‌های وارده و یا ترس دچار نوعی اختلال گفتاری می ‌شود به طوری که ممکن است برای بیان واژه ای به خود فشار بیاورد و یا تغییر شکل در چهره اش دیده شود؛ در این حالت باید بیان کودک مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

علت لکنت زبان در کودکان

علت بروز لکنت زبان در کودکان را می‌ توان سه عامل زیر در نظر گرفت:

-سابقه ژنتیکی: تحقیقات نشان داده که کودکانی که در نزدیکان خود شخصی مبتلا به لکنت زبان دارند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند. این کودکان به طور ارثی دارای اختلال فیزیولوژیک عصبی عضلانی بوده به همین دلیل توانایی گفتاری آنان با مشکل رو به رو می‌ شود.

-آسیب های مغزی: صدمات و آسیب‌ هایی که ممکن است در اثر یک سانحه و یا تصادف به مغز کودک وارد شود و یا حتی بروز سکته‌ های مغزی.

-آسیب های روحی: مشکلات عاطفی و روحی و فشار های وارد شده به فرد، استرس و اضطراب هم از عوامل پیدایش لکنت زبان محسوب می‌ شوند.

انواع لکنت زبان

لکنت زبان را می توان از نظر منشا بروز اختلال طبقه بندی کرد که به موارد زیر تقسیم می شود:

-لکنت زبان تکاملی: این نوع لکنت، شایع ترین نوع لکنت زبان در کودکان زیر پنج سال می باشد. این نوع از لکنت زبان، در گروه لکنت تکاملی قرار می گیرد. به بیان ساده تر این اختلال، زمانی رخ می دهد که کودک در حال بهبود و گسترش توانایی های صحبت کردن خود می باشد.

-لکنت زبان نورولوژیک: این اختلال همان گونه که از نامش پیداست، به سیستم عصبی بدن فرد مربوط می شود. سیستم عصبی بدن ما، از تعداد زیادی سلول عصبی به نام نورون ساخته شده است. در اصل در لکنت یا کندی زبان نورولوژیک، ناهنجاری یا اختلالی در سیگنال میان مغز و اعصاب یا عضلات ایجاد می شود.

-لکنت زبان روان شناختی: لکنت زبان روان شناختی مستقیما از خود مغز منشا می گیرد. در لکنت یا کندی زبان روان شناختی، بیماری، ناهنجاری یا یک نوع اختلال بر بخشی از مغز که وظیفه کنترل تفکر و استدلال را بر عهده دارد، تاثیر گذار خواهد بود. این مورد را احتمالا در کودکانی که ترسیده اند، مشاهده می کنید. زمانی که کودکی به شدت می ترسد و شوکه می شود، ممکن است که دچار لکنت زبان شود. یا کودکانی که به دلیل بیماری، دچار تب های طولانی مدت و تشنج می شوند. این کودکان نیز ممکن است دچار لکنت زبان شوند.

گفتاردرمانی در لکنت زبان

یکی از موثر ترین شیوه‌ های درمانی برای افراد مبتلا به لکنت زبان، گفتاردرمانی می باشد. هدف از گفتاردرمانی، کمک به توسعه گفتار و توانایی درک و بیان زبان به صورت شفاهی می‌ باشد. جلسات گفتاردرمانی توسط متخصص گفتاردرمانی یا متخصص آسیب ‌شناس گفتار و زبان تعیین می‌ شوند. گفتاردرمانی بر دو مورد اصلی تمرکز دارد: بهبود حرکات و هماهنگی قسمت ‌های گوناگون دهان جهت ایجاد صدا ها یا لغات به شکل صحیح و هم چنین درک گفتار و زبان و برقراری ارتباط. در صورتی که والدین متوجه لکنت زبان کودک خود شوند، باید از کمک متخصصین گفتاردرمانی لکنت زبان در کلینیک های گفتاردرمانی دکتر صابر استفاده کنند تا احتمال پیدایش هر گونه مشکل زبانی بلند مدت کم شود.

درمان لکنت زبان

درمان لکنت زبان بر اساس سن و اهداف ارتباطی فرد مبتلا به این اختلال، متفاوت می باشد. وقتی افراد در مراحل اولیه شروع  لکنت زبان هستند، درمان به طور معمول بهترین نتیجه را دارد. لکنت زبان ممکن است به طور کامل متوقف نشود، اما درمان در هر سنی سبب بهبود روانی گفتار، افزایش اعتماد به نفس و هم چنین عزت نفس در فرد و کمک به او در مدرسه، کار و محیط اجتماعی است. روش های درمانی لکنت زبان عبارت‌ اند از:

-گفتار درمانی

-درمان شناختی – رفتاری

-دستگاه های الکترونیکی

-دارو

-حمایت و پشتیبانی

-کاردرمانی درکی حرکتی

گفتاردرمانی لکنت زبان در منزل

‎یکی از درمان های مفید در لکنت زبان، گفتاردرمانی در منزل می باشد. گفتاردرمانی در منزل به والدین کمک می کند در روند درمان کودکشان شریک بوده و تکنیک های رفتار با کودک را بیاموزند. چند راهکاری که شما یا فرزندانتان می توانید برای کاهش علائم و نشانه های لکنت به آن‌ ها توجه کنید عبارت اند از:

-آهسته صحبت کردن را تمرین کنید.

-از بیان کلمات محرک خودداری کنید.

-با صدای بلند، متن یک کتاب را بخوانید.

-رویکرد ذهن آگاهی را تمرین کنید.

-نحوه بیان و شیوه ابراز کلمات خود را ثبت کنید.


این مطلب، یک خبر آگهی بوده و شمانیوز در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی