شمانیوز
شما نیوز

رپورتاژ آگهی/

ابزار جستجوی هوشمند چگونه در پیدا کردن خواسته ها به کاربر کمک میکند؟

ابزار جستجوی هوشمند چگونه در پیدا کردن خواسته ها به کاربر کمک میکند؟

درک موتور جستجو از زبان مخاطب اهمیت زیادی در پاسخگویی به جستجوهای وی دارد. موتور جستجوی اورکا، ابزاری جستجویی است که این ویژگی‌ها را در کنار هم دارد و اکنون در دسترس شرکت‌های ایرانی است تا به گونه‌ای آسان، سریع و بدون سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فنی یا سخت‌افزاری آن را در اختیار داشته باشند. پیشنهاد می‌کنیم دموی رایگان اورکا را دریافت و نتایج کارامد آن را به صورت عملیاتی مشاهده کنید. کارشناسان اورکا آماده‌اند تا برای ارائه مشاوره و توضیحات تکمیلی در کنار شما باشند.

با افزایش رقابت در دنیای کسب و کارهای دیجیتال، پاسخ به خواست و تجربه کاربر هر روز بیش از پیش اهمیت می‌یابد و جایگاهش در صدر لیست اولویت‌های شرکت‌ها پررنگ‌تر می‌شود. یکی از کلیدی‌ترین اجزای بهبود تجربه کاربری، توجه به خواست کاربر و بازدیدکننده وب و اپ یک کسب و کار آنلاین، رسیدن وی به محتوا یا محصولی است که در جستجوی آن است. در مسابقه‌ای که برای هر چه سریعتر پاسخ گفتن به خواست کاربران آغاز شده است، موتورهای جستجوی وب‌سایت‌ها، بازیگران اصلی هستند. در این میان موتورهای جستجوی هوشمند مجهز به هوش مصنوعی، ابزارهای تازه و نیرومند کسب و کارها برای رساندن کاربران به خواسته‌هایشان هستند. در این نوشته به این می‌پردازیم که چگونه ابزارهای جستجوی هوشمند به کمک فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین می‌توانند رضایت کاربران را جلب کنند و چرا این کار مهم است.

آمارها چه می‌گویند؟

گوگل، بینگ، آمازون و یوتیوب از جمله مهمترین وب‌سایت‌هایی هستند که تجربه انسان امروزی از کار با اینترنت را هدایت می‌کنند و عادت‌های رفتاری کاربران در دنیای وب را شکل می‌دهند. تجربه کار با این سایت‌ها با جستجو آغاز می‌شود و همین موجب می‌شود هر روز نرخ جستجوی کاربران در سایت‌های دیگر هم برای پیدا کردن محتوا و محصولات مورد نظرشان افزایش یابد. 

شما از زمان ورود بازدیدکنندگان به وب‌سایتتان تا اولین عملکرد او برای تبدیل شدن به مشتری، در بهترین حالت تنها ۱۵ ثانیه فرصت دارید و یک جستجوی منجر به نتایج متناسب، یکی از موثر‌ترین روش‌ها برای جذب کاربران است.

حدود ۳۰ درصد از بازدیدکنندگان ورودی به سایت‌ها، از نوار جستجو درون سایت استفاده می‌کنند و باقی به گشتن در بین منوها می‌پردازند. پژوهش‌ها نشان داده کاربرانی که اقدام به جستجو در موتور جستجوی داخل سایت می‌کنند ۳ برابر بیشتر از کاربرانی که در بین منوها می‌گردند احتمال دارد که تبدیل به مشتری شوند. 

پس فرایند جستجو در یک وب‌سایت، یک گلوگاه کلیدی در جذب و سپس نگاه داشتن مشتریان است. حال یک ابزار جستجوی داخلی به کمک هوش مصنوعی چگونه می‌تواند در این فرایند به کمک کسب و کار شما بیابد؟

image002

درک عمیق خواسته کاربر

یک موتور جستجوی مجهز به یادگیری ماشین، بر خلاف نمونه‌های قدیمی، تنها بر اساس تطبیق کلیدواژه کار نمی‌کند. بلکه با استفاده از داده‌های به دست آمده از رفتارهای کاربر در وب‌سایت و یا بیرون از آن، می‌تواند الگوی رفتاری وی را پیش‌بینی کند و خواسته و نیت او را به صورت عمیق و بنیادی متوجه شود. مثلا اگر کاربر در یک هفته اخیر در سایت‌های مربوط به کوهنوردی جستجو کرده، موتور جستجو وبسایت فروش لوازم ورزشی شما بر اساس این داده‌ها، می‌تواند پیش‌بینی کند که این کاربر، به دنبال کفش‌های کوهنوردی است نه صندل‌های کنار دریا. 

شناخت دقیق‌تر کاربر

هوش مصنوعی، کاربر شما را نه به عنوان یک فرد عابر و بازدیدکننده موقت از سایت شما که به عنوان یک شخص با پروفایلی از عملکردهای پیرامونی می‌بیند. زیرا داده‌های عملکردی وی در بازه‌های زمانی را گردآوری و تحلیل می‌کند و کاربر در نگاه یک ابزار جستجوی دارای هوش مصنوعی، محدود به یک کلیدواژه نیست؛ بلکه فردی است که یک خواسته مشخص دارد. خواسته‌ای که در بستری از پس‌زمینه‌های خود فرد و نیازهایش شکل گرفته است. مثلا یک راننده خودروهای مسابقه، مجموعه نیازهایی دارد که معمولا با کار و تفریحش یعنی رانندگی با خودروهای مسابقه مرتبط است.

درک فراواژگانی از عبارت جستجو

موتورهای جستجوی هوشمند، درخواست جستجو یا کوئری را چیزی فراتر از ترکیب واژگان می‌بینند. این ابزارها به کمک فناوری «پردازش زبان طبیعی» یا NLP می‌توانند خواسته و منظور کاربر را فرای عبارتی که به کار می‌برد و در کادر جستجو وارد می‌کند بفهمند. مثلا عبارت «چه کفشی برای کوه رفتن خوبه» در نگاه چنین ابزار جستجویی معادل عبارت «کفش مناسب کوهنوردی» است. حتی اگر کاربر غلط تایپی یا املایی داشته باشد، باز هم یک موتور جستجوی هوشمند با تطبیق گزینه‌های مشابه می‌تواند بفهمد که او به دنبال یافتن چیست.

پیشنهادهای شخصی‌سازی‌شده

هر موتور جستجوی هوشمند دو کار کلیدی را متناسب با درکی که از نیازهای کاربر دارد، برای یک بازدیدکننده در حال جستجو در وبسایت شما انجام می‌دهد: Autocomplete به معنای تکمیل عبارت نیمه‌تمام کاربر؛ مثلا اگر کاربر تایپ کند «دزدگیر»، ابزار جستجو بر اساس سوابق جستجوی اخیر کاربر درباره امنیت منزل، عبارت او را با «دزدگیر خانه» تکمیل می‌کند. 

کار دوم Auto-Suggest یا پیشنهاد خودکار است که در آن، ابزار جستجو مطابق با شناختی که از کاربر پیدا کرده، گزینه‌هایی را به او پیشنهاد می‌دهد و او را به سوی خواسته‌اش هدایت می‌کند. مثلا اگر کاربر مثال بالا، قبلا از فیلترهای «ارزان‌ترین» در جستجویش استفاده کرده است، موتور جستجو، عبارت‌هایی مثل «دزدگیر منزل اقتصادی» را پیشنهاد می‌دهد.

 

اورکا، ابزار جستجوی مجهز به هوش مصنوعی ویژه زبان فارسی

ترکیب فناوری‌های هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، فرایند زبان طبیعی و دانش زبان فارسی، می‌تواند ابزار جستجوی نیرومندی برای کسب و کارهای ایرانی باشد تا در عرصه رقابت، رقبا را پست سر گذاشته و سهم بازار بزرگتری را به دست بیاورند. زیرا همانطور که در بالا دیدیم، درک موتور جستجو از زبان مخاطب اهمیت زیادی در پاسخگویی به جستجوهای وی دارد. موتور جستجوی اورکا، ابزاری جستجویی است که این ویژگی‌ها را در کنار هم دارد و اکنون در دسترس شرکت‌های ایرانی است تا به گونه‌ای آسان، سریع و بدون سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فنی یا سخت‌افزاری آن را در اختیار داشته باشند. پیشنهاد می‌کنیم دموی رایگان اورکا را دریافت و نتایج کارامد آن را به صورت عملیاتی مشاهده کنید. کارشناسان اورکا آماده‌اند تا برای ارائه مشاوره و توضیحات تکمیلی در کنار شما باشند. 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی