رپورتاژ آگهی/
راهنمای سفر به کشورهای خارجی با اتوبوس
سفر با اتوبوس یکی از جذابترین روشهای سفر به مقصدهای متفاوت است. در طول مسیر میتوانید از تماشای مناظر جادهای لذت ببرید. البته، سفر با اتوبوس به مقاصد خارجی، پس از خرید بلیط اتوبوس پایانه ها، کمی طولانی است و ممکن است خستگی زیادی برای شما داشته باشد. ولی خرید اینترنتی بلیط اتوبوس یک روش مقرون به صرفه نسبت به سفر هواپیما است. سفر به کشورهای خارجی همسایه از طریق اتوبوس امکان پذیر است که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
سفر با اتوبوس یکی از جذابترین روشهای سفر به مقصدهای متفاوت است. در طول مسیر میتوانید از تماشای مناظر جادهای لذت ببرید. البته، سفر با اتوبوس به مقاصد خارجی، پس از خرید بلیط اتوبوس پایانه ها، کمی طولانی است و ممکن است خستگی زیادی برای شما داشته باشد. ولی خرید اینترنتی بلیط اتوبوس یک روش مقرون به صرفه نسبت به سفر هواپیما است. سفر به کشورهای خارجی همسایه از طریق اتوبوس امکان پذیر است که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
سفر به کشورهای خارجی با اتوبوس
یکی از دلایلی بسیاری از افراد، از سفر به کشورهای خارجی صرف نظر میکنند، هزینههای بسیار بالا برای خرید بلیط هواپیما و... است. سفر با اتوبوس یک راه مقرون به صرفه برای سفر به کشورهای خارجی همسایه است. در حال حاضر برخی از کشورهای همسایه درگیر جنگهای داخلی هستند و راههای امنی برای دسترسی به آنها از طریق اتوبوس وجود ندارد. ولی برخی دیگر، مخصوصا کشور ترکیه، محبوبیت بالایی از نظر توریستی دارند و بسیاری از ایرانیها، با خرید بلیط اتوبوس به این کشورها سفر میکنند. از دیگر کشورهای همسایه که امکان دسترسی با اتوبوس به آنها وجود دارد، ارمنستان، گرجستان، ترکیه، باکو، آذربایجان، نجف، کربلا، اربیل و بارتومی هستند.
سفر با اتوبوس، چند مزایا و معایب خاص خودش را هم دارد. به عنوان مثال، یکی از مزایا آن، لذت از تماشای مناظر جادهای در طول سفر است. از معایب آن نیز، مدت طولانی برای بازدید از مقصد است. یعنی، همانطور که شما شاید به فاصله چند ساعت با هواپیما به ترکیه برسید، ممکن است همین مسیر با اتوبوس یک روز کامل زمان ببرد. پس تمام این موارد را قبل از انتخاب و خرید بلیط اتوبوس به مقصد کشورهای خارجی درنظر بگیرید.
نکات مهم در سفر با اتوبوس
قبل از سفر با اتوبوس، این مورد را درنظر بگیرید که مدت سفر شما شاید خیلی طولانی باشد و باید نکات مهمی را رعایت کنید. این نکات عبارتاند از:
-
قبل از هر چیز، بهتر است بطری آب، تنقلات و غذاهای سالم برای طول مسیر با خود به داخل اتوبوس ببرید. ما پیشنهاد میکنیم که از غذاهای رستورانهای بین راهی استفاده نکنید و تا جایی که ممکن است، غذاهای سالم، سبک و کم چرب را با خود ببرید.
-
از آنجایی که مقصد شما یک کشور خارجی است و مدت زمان سفر شما نیز طولانی است، بهتر است که با خود امکانات سرگرم کننده داشته باشید. به عنوان مثال، یک آرشیو کامل فیلم، سریال و موزیک در موبایل خود آماده کنید تا در طول سفر از آنها لذت برده و سرگرم شوید.
-
سفر با اتوبوس نیز مانند هوپیما است. شما باید چمدان خود را تحویل دهید و تنها یک چمدان یا ساک کوچک را به داخل اتوبوس ببرید. پس، این ساک یا چمدان کوچک را با اقلام ضروری پر کنید. این اقلام ضروری شامل، تمام لوازم بهداشتی، آب، چای کیسهای، هنذفری، شارژر، شانه، قرص، عینک آفتابی و... میشود.
-
در انتخاب نوع اتوبوس خود دقت کنید. همانطور که میدانید، زمان سفر شما طولانی است. پس، بهتر است که اتوبوس شما VIP باشد و صندلیهای راحتی برای استراحت و خواب داشته باشد. اگر نیاز است، بالشتکهایی برای زیر گردن خود نیز ببرید تا دچار گرفتگی عضلات، پس از سفر نشوید.
-
در لوازم ضروری خود که به داخل اتوبوس میبرید، یک پتو مسافرتی، بالش یا بالشتک بگذارید تا در طول مسیر از آنها استفاده کنید.
-
در طول سفر، حتما لباسهای راحتی بپرسید. ترجیحا لباسهای گشاد و کتانی بپوشید تا در طول مسیر راحت باشید. البته، اگر در زمستان سفر میکنید، در حد نیاز لباس گرم بپوشید و پتو با خود داشته باشید.
مدارک مورد نیاز برای سفر با اتوبوس به مقاصد خارجی
مدارک موردنیاز برای سفر با اتوبوس به مقاصد خارجی کمی متفاوتتر از مقاصد داخلی است. پس، لطفا قبل از سفر این مدارک را برای خود آماده کنید و سپس، خرید بلیط اتوبوس پایانه ها را انجام دهید.
-
پاسپورت: پاسپورت از اصلیترین مدارک موردنیاز برای سفرهای خارجی است. پاسپورتها اغلب 6 ماه اعتبار دارند و باید تمدید شوند. پس، دقت کنید که حتما پاسپورت شما اعتبار کافی داشته باشد.
-
ویزا: برای ورود به برخی از کشورهای خارجی، ویزا به همراه پاسپورت نیاز است. برای دریافت ویزا، باید به کنسولگری یا سفارت کشور مقصد در ایران رفته و اقدام به دریافت ویزا کنید.
-
بیمه سفر: بیمه مسافرتی یکی از موارد ضروری در سفرهای خارجی است. این بیمه شامل مواردی از جمله هزینههای درمانی، صدمه به وسایل داخل اتوبوس و... میشود.
-
پرداخت عوارض خروج از کشور: برای پرداخت عوارض خروج از کشور، باید به یکی از شعب بانکی ملی مراجعه کرده و آن را پرداخت کنید. در نهایت، فیش مربوط به پرداخت آن را در سفر با خود همراه داشته باشید. عوارض خروج از کشور معمولا هر سال تغییر پیدا میکند و بستگی به تعداد سفرهای شما به خارج از کشور دارد.
-
بلیط اتوبوس: مانند سفر به شهرهای داخلی، باید بلیط اتوبوس خود را یا به صورت کاغذی، یا دیجیتال همراه داشته باشید. پس از خرید بلیط اتوبوس پایانه ها، فایل آن را داخل تلفن همراه خود نگهدارید.
-
مدارک شناسایی: بهتر است که در کنار پاسپورت خود، مدارک شناسایی از جمله شناسنامه و کارت ملی خود را به همراه داشته باشید.
-
کارت بانکی: پیشنهاد ما برای سفر به مقاصد خارجی، تهیه ارز به اندازه کافی است. ولی از آنجایی کشورهای مقصد همسایه هستند، از کارتهای عابربانک ایرانی هم پشتیبانی میکنند و ممکن است به دردتان بخورد.