شمانیوز
شما نیوز

رپورتاژ آگهی/

وال مش چیست؟ (قیمت و اجرای وال مش)

وال مش چیست؟ (قیمت و اجرای وال مش)

در کشور ایران، برای اجرای ساختمان ها از روش‌های مختلفی استفاده می شود که اکثر آن ها طبق استانداردهای جهانی هستند؛ اما یکی از ضعف های موجود در سیستم ساختمان سازی کشور، عدم اجرای صحیح مهار اجزای غیر سازه ای خصوصا دیوار ها می باشد. اجرای وال پست با هدف مهار لرزه ای دیوار های غیر باربر در ساختمان ها انجام می شود. در صورتی که وال پست به صورت صحیح در ساختمان ها انجام شود، دیوارها ایمنی لازم را در هنگام بروز زلزله خواهند داشت. در غیر این صورت اولین عضوی که در ساختمان در اثر زلزله خراب می شود، عضو غیر سازه ای است. بنابراین و مطابق ضوابط پیوست ششم آیین نامه 2800، اجرای سیستم وال پست با هر روشی از جمله وال مش ، وال پست فلزی و بتنی ضرورت دارد.

 

داستان تولد وال مش چیست؟

یکی از غمگین ترین تصاویری که از زلزله کرمانشاه در ذهن ها به یاد مانده است، تصاویر مربوط به تخریب ساختمان های نوساز بود. در زلزله کرمانشاه علی رغم پایداری ساختمان ها در برابر زلزله، دیوارهای غیر سازه ای هیچ مقاومتی را در برابر ارتعاش از خود نشان ندادند و به راحتی تخریب شوند. این موضوع به دلیل عدم اجرای صحیح وال پست در دیوارهای غیر سازه ای بود که باعث ایجاد خسارات جبران ناپذیری در ساختمان ها شد.

این اتفاق ناگوار، باعث شد تا بحث مهار دیوارهای غیر سازه ای با وال پست مورد بازنگری جدی قرار بگیرد و پیوست 6 آیین نامه 2800 جهت مهار لرزه ای اجرای غیر سازه ای نظیر دیوار منتشر شد. در این آیین نامه روش نوین مهار دیوار به عنوان روش شبکه الیاف معرفی شده است. امروزه این روش با نام تجاری وال مش در ایران شناخته می شود و جایگزین بسیار خوبی برای وال پست های مرسوم و فلزی می باشد.

 

C:\Users\eng7\Desktop\DSC_0212.jpg

 

آیین نامه های طراحی و محاسبات وال مش

اجرای وال مش در ساختمان های بتنی و فولادی، می تواند تاثیر زیادی روی مقاومت دیوار ساختمان ها در برابر ارتعاشات زلزله داشته باشد. با این حال، اجرای این سیستم در ساختمان ها مستلزم رعایت یک سری قوانین برای طراحی و محاسبات وال مش است. در غیر این صورت احتمال عدم اجرای صحیح وال مش وجود داشته و این موضوع می تواند باعث خرابی دیوارهای غیر سازه ای شود.

با توجه به لزوم طراحی و محاسبات وال پست مش، آیین نامه و قوانین مشخصی بدین منظور روی کار آمده اند که توجه به آن ها ضروری است. در ضابطه 819 مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و پیوست 6 آیین نامه 2800 تمامی جزئیات مربوط به نحوه طراحی و محاسبه وال مش ، نوع مواد قابل استفاده (شامل توری وال مش، پلاستر سیمانی و یا گچی و...)، ابعاد توری و مش فایبرگلاس و روش اجرای این روش نوین وال پست توضیح داده شده اند. یکی از مسائلی که امروزه بسیار ذهن مهندسین و مجریان پروژه های ساختمانی را به خود مشغول کرده است مورد تایید بودن وال مش توسط نظام مهندسی ساختمان است. ذکر این نکته ضروری است که در صورتی که طراحی و اجرای وال مش مطابق بندهای پیوست 6 استاندارد 2800 و ضابطه 819 مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی باشد، مورد تایید سازمان نظام مهندسی ساختمان خواهد بود.

 

جهت اجرای روش وال مش از کدام محصولات استفاده می شود؟

حتما تا به امروز این عبارت به گوش شما هم خورده است: "وال مش جایگزین وال پست سنتی و فلزی". امروزه تمامی مجریان ساختمان با اجزای تشکیل دهنده وال پست های فلزی مانند وادار قائم، وادار افقی، میلگرد بستر ، نبشی و.... آشنا هستند، ولی با توجه به نوین بودن روش وال مش، در ادامه به این سوال پاسخ می دهیم که "جهت اجرای روش وال مش از کدام محصولات استفاده می شود؟"

به منظور اجرای سیستم وال مش در ساختمان ها، می بایست از یک سری مصالح خاص استفاده کرد. از جمله مصالح مصرفی در این سیستم عبارتند از:

 

  • توری فایبرگلاس
  • مش فایبرگلاس AR
  • پروفیل نبشی
  • پروفیل ناودانی
  • چسب اپوکسی
  • پلاستر سیمانی
  • پلاستر گچی
     

C:\Users\eng7\Desktop\DSC_0209.jpg

 

وال مش چگونه در ساختمان اجرا می شود؟

وال مش یکی از انواع وال پست است که برای اجرای آن باید از ضوابط و مقررات آیین نامه ها نیز کمک گرفت. به منظور اجرای سیستم وال مش، در ابتدا لازم است که طراحی این سیستم برای اجرا روی دیوارها انجام شود. به طوری که بر مبنای شرایط ساختمان، می توان ابعاد توری فایبرگلاس، فاصله توری وال مش، ابعاد نبشی، نوع پلاستر قابل اجرا روی دیوار را مشخص کرد و بر آن اساس، اقدام به اجرای سیستم وال مش در ساختمان کرد.

برای اجرای سیستم وال مش در ساختمان، در ابتدا می بایست که یک لایه پلاستر سیمانی یا گچی روی دیوار زده شود. به طوری که تمامی آن بخش هایی که قرار است توری روی دیوار قرار بگیرند، به پلاستر آغشته گردد. سپس مطابق با نقشه جانمایی توری فایبرگلاس، این توری ها در جای مناسب خود قرار میگیرند.

در مرحله بعد، لایه دوم پلاستر با همان جنس پلاستری که در مرحله اول مورد استفاده قرار گرفت، روی توری و اجرا می شود. سپس با استفاده از چسب اپوکسی و یا تفنگ هیلتی پروفیل نبشی و یا ناودانی مطابق نقشه های اجرایی وال مش در محل خود نصب و اجرا می گردد. اجرای پروفیل نبشی و ناودانی جهت مهار دیواره در لبه های فوقانی (اتصال به سقف) و کناری (اتصال به ستون) می باشد. با نصب پروفیل نبشی و یا ناودانی، مهار دیوارها به طور کامل انجام شده و دیگر نیازی به اجرای وال پست فلزی در ساختمان های مختلف نیست.

 

C:\Users\eng7\Desktop\DSC_0224.jpg

 

قیمت وال مش چگونه محاسبه می شود؟

یکی از مهم ترین مزایای سیستم وال مش نسبت به سیستم وال پست فلزی، کاهش هزینه های اجرایی به واسطه آن است. قیمت وال مش بر اساس نوع محصولات و مواد اولیه استفاده شده، میزان این محصولات و همچنین دستمزد اکیپ اجرایی محاسبه می شود. به طور مثال میزان توری فایبرگلاس و نوع توری شامل اندازه چشمه می توانند روی قیمت این سیستم تاثیرگذار باشند.

 

کاهش هزینه 30 الی 60 درصدی اجرای وال پست در ساختمان به روش وال مش

سیستم وال مش، به دلیل حذف بسیاری از مواد و متریال های فلزی و فولادی میلگرد بستر و واداهار فلزی، میتواند تاثیر مستقیمی روی کاهش هزینه های اجرای پروژه داشته باشد. به طوری که می توان شاهد کاهش هزینه های 30 الی 60 درصدی اجرای پروژه با این سیستم بود. سرعت اجرای وال پست مش، نسبت به وال پست فلزی بسیار بالاتر بوده و این موضوع دستمزد اکیپ اجرایی را نیز کاهش می دهد. از طرف دیگر به دلیل اینکه برای اجرای وال پست مش در ساختمان، نیازی به استخدام اکیپ اجرایی متخصص نیست، می توان از این جنبه نیز هزینه های اجرای این سیستم را به حداقل رساند.

 

کلام پایانی

سیستم وال مش، یک سیستم نوین برای مهار لرزه ای عضوهای غیر سازه ای است. این سیستم با هزینه کمتر و با مقاومت بیشتر نسبت به وال پست فلزی و مرسوم قابل اجرا است. کاهش زمان و هزینه اجرای پروژه، عدم نیاز به مصرف میلگردهای بستر و بسیاری از مصالح فلزی، امکان اجرا در ساختمان های بدون وال پست و همچنین نتیجه عالی در برابر زلزله، از جمله مزایای این سیستم هستند که باعث شده اند بتوانیم آن را جایگزینی عالی برای روش های وال پست فلزی بشناسیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی