
تدوین برنامه های سال ۱۴۰۴ در پنجمین نشست پایش عملکرد اگزیم بانک ایران

در روز دوم پنجمین نشست پایش عملکرد بانک توسعه صادرات ایران با محوریت تامین مالی زنجیره تامین (SCF) ضمن بحث و تبادل نظر راجع به ابزارهای نوین تامین مالی، هر یک ازمعاونتها به ارائه گزارش عملکرد خود پرداخته و عملکرد شعب بررسی شد.
به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، در این نشست رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران در مورد تامین مالی زنجیره تامین در عرصه بینالملل به ارائه توضیحاتی پرداخت.
سید مرتضی ذکاوت با اشاره به اینکه عملیات SCF هم اکنون در بانک در حال اجراست تاکید کرد: اهمیت زیرساختهای بانکداری الکترونیک و فین تکها در این فرایند در حال بررسی است و نقاط قوت و ضعف آن مشخص خواهد شد.
وی گفت: این ابزار تامین مالی نقدینگی و سرمایه در گردش را فراهم میکند و ریسک عدم بازپرداخت را کاهش میدهد.
ذکاوت با اشاره به اینکه در SCF باید از تکنولوژی و پلتفرمها استفاده شود،افزود: نقش پلتفرمها بسیار مهم است و بانک توسعه صادرات ایران باید در کنار تقویت این پلتفرمها از سایر ابزارهای تامین مالی نیز استفاده کند.
نگاهی به جزییات ( SCF)
در این نشست دکتر محمدجانی مدیر اداره تامین مالی زنجیره تامین بانک مرکزی به تشریح ضرورت ها و مزایای استفاده از SCF پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی بحث کنترل تورم را در دستور کار قرار داده و مهمترین عامل توزیع کننده تورم رشد نقدینگی است و برنامههای بانک مرکزی جهت کنترل تورم و نقدینگی پایهریزی شده است.
محمد جانی در ادامه گفت: توسعه ابزارهایی مانند SCF میتواند به کنترل تورم و ناترازیها کمک کند،به همین منظور بانک مرکزی برای توسعه ابزارهای تامین مالی مکلف شده است.
وی تاکید کرد: در راستای تحقق برنامههای بانک مرکزی پیاده سازی و عملیاتی کردن SCF و برات الکترونیکی در دستور کاراین بانک قرار دارد.
وی در مورد تفاوتهای برات الکترونیکی و اوراق گام گفت: اوراق گام به بنگاههای متوسط و بزرگ و اشخاص حقوقی تعلق میگیرد در صورتی که برات الکترونیکی میتواند به اشخاص حقیقی هم ارائه شود؛ همچنین تنزیل اوراق گام در بازار سرمایه بوده و تنزیل برات در شبکه بانکی است.
تشریح عملکرد وبرنامه ها
در بخش دیگری از این نشست، هادی حیدری معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی بانک توسه صادرات ایران به پایش عملکرد کلان بانک و ارزیابی عملکرد شعب در دوره منتهی به پایان اسفند ۱۴۰۳ پرداخت.
در ادامه گزارش اهداف سال ۱۴۰۴ توسط مهرگان تحویلداری مدیر امور برنامهریزی و بهبود روشها تبیین شد.
در ادامه این مراسم یوسف نجدی معاون شعب و بانکداری شرکتی به همراه روسای ادارات بازاریابی و امور شعب مناطق ۱ و ۲ بانک توسعه صادرات ایران نیز در بخش دیگری از این نشست به بررسی عملکرد شعب و فرصتهای پیش رو پرداختند.
سامانه پیشخوان مجازی و همراه بانک در راه است
در این نشست دو سامانه جدید از سوی سید محمد حسین هاشمینژاد مدیرعامل توسعه فناوری اطلاعات شرکت آرمان و ضیاء الدین بهشتی فرد مدیر امور فناوری اطلاعات بانک توسعه صادرات ایران معرفی و تشریح شد.
سامانه پیشخوان مجازی و سامانه همراه بانک که در حال حاضر به صورت آزمایشی در حال اجراست و در مراحل تکمیل پروژه به سر میبرد.
هاشمینژاد گفت: نئو بانک اگزیم یک محصول جدید است که با همکاری معاونت فن آوری اطلاعات و برنامهریزی و شرکت آرمان در حال انجام است و سیستم بانکداری باز در آن قابل اجراست.
به گفته هاشمینژاد، اعطای تسهیلات غیر حضوری، تغییر سقف پرداخت برای مشتری، درخواست تمکن مالی در پیشخوان، چکاد حقوقی، پرداخت ریال دیجیتال و … از برنامههای آینده این سیستم است.
در ادامه بهشتی فرد نیز مراحل اجرایی شدن سفته الکترونیکی و نحوه استفاده از آن را توضیح داد.
گفتنی است؛ ساعدی فر معاون اعتبارات بانک در ادامه جلسه به تشریح سیاستهای اعتباری ۱۴۰۴، فرصتها و وضعیت رقابتی بانک پرداخت و توضیحات مبسوطی درباره برنامههای اعتباری بانک ارائه کرد.
محمدرضا بختیاری معاون بین الملل بانک نیز بررسی عملکرد واحدهای ارزی و فرصت های پیش رو را پیش رو را تشریح کرد.
همچنین حسن بختیاری معاون مالی و سرمایهگذاری به ارائه عملکرد تجهیز منابع در سال گذشته و تشریح برنامههای پیش رو پرداخت.
در ادامه این مراسم محمد رضایی معاون توسعه سرمایه انسانی و پشتیبانی در مورد منابع انسانی شعب و ارتقای دانش توضیحات جامعی ارائه کرد.
بنابراین گزارش معاونت حقوقی و نظارت بانک توسعه صادرات ایران در پایان این نشست ضرورت رعایت بهداشت اعتباری و نظارتی را تشریح کرد.