شمانیوز
شما نیوز

وزیر بهداشت در دیدار نوروزی در دانشگاه علوم پزشکی ایران:

مقالات ۱۴۰۱ پزشکی باید برای مردم کاربردی شود/ تقویت خدمات توانبخشی در مراکز دولتی

وزیر بهداشت با تاکید بر کاربردی شدن تحقیقات پزشکی در سال ۱۴۰۱ برای رفع نیازهای مردم از تقویت خدمات توانبخشی در مراکز دولتی و افزایش بهره وری سیستم سلامت براساس استراتژی «عدالت و تعادل در نظام سلامت» خبر داد.

مقالات ۱۴۰۱ پزشکی باید برای مردم کاربردی شود/ تقویت خدمات توانبخشی در مراکز دولتی

به گزارش شمانیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر بهرام عین اللهی در دیدار نوروزی با هئیت رئیسه و اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایران در روز شنبه ۶ فروردین با تبریک ایام شعبانیه و نوروز ۱۴۰۱ به مسائل مختلف نظام سلامت از جمله ماموریت ها و جایگاه دانشگاه علوم پزشکی ایران پرداخت.

وی در این نشست با شنیدن صحبت های اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایران و قول پیگیری درباره این موضوعات عنوان کرد: این دانشگاه مزین به نام زیبای ایران است و بهترین نام در بین تمام دانشگاههای کشور محسوب می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در زمان پهلوی، واقعا نام ایران از نظر پیشرفت در دنیا شناخته شده نبود و بسیاری از رشته های علمی و مقاطع دانشگاهی وجود نداشت، ولی امروز ایران را در دنیا به نام امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و حاج قاسم سلیمانی می شناسند که همراه با رشد و پیشرفت است.

عین اللهی تصریح کرد: آمریکایی ها سال ها در افغانستان بودند ولی این کشور شاهد پیشرفت نبود و نمونه آن را در اوایل انقلاب در ایران داشتیم که حتی اجازه نمی دادند در صنایع هوایی، حتی یک پیچ به دست مهندسان ایرانی باز و بسته شود.

وی ادامه داد: ایران این پیشرفت را در دوران کرونا نشان داد، بطوریکه در مبارزه با کرونا، ایران در ردیف ۱۰ کشور جهان قرار دارد و در رتبه بندی میزان مرگ و میر بر اثر کرونا در مرتبه ۵۷ دنیا است و باید این تلاش فعالین سلامت و همراهی مردم را قدر دانست.

وزیر بهداشت افزود: اساتید، دانشجویان و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی ایران باید هم سنگ نام این دانشگاه تلاش کنند، زیرا بزرگترین عامل رشد دانشگاه نیروهای انسانی آن است، کما اینکه مسائل دیگر نیز دخیل هستند، ولی همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز تاکید دارند نیروی انسانی نقش کلیدی دارد، بنابراین نیروی انسانی در دانشگاه باید به مانند یک دانشمند فعالیت کند.

عین اللهی با اشاره به اینکه در نظام سلامت راه های نرفته زیادی وجود دارد، گفت: در سال ۱۴۰۱ با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و نامگذاری شعار «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» و رضایت ایشان از عملکرد نظام سلامت و همچنین قدردانی رئیس جمهور از فعالین سلامت؛ باید سیستم های نظام سلامت منظبط تر شود.

وی با تشریح انظباط بخشی نظام سلامت توضیح داد: مهمترین تفاوت نظام سلامت ایران با نظام های سلامت انگلیس و آمریکا در همین انضباط در سیستم های عملکردی است و باید در این مسئله در سال ۱۴۰۱ رشد و ارتقاء پیدا کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به موفقیت های زنده یاد سعید کاظمی آشتیانی رئیس اسبق پژوهشگاه رویان که رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز بود و در زمینه سلول های بنیادین جایگاه ایران را در جهان به مرتبه چهار و پنج دنیا ارتقاء داد، گفت: زمان به سرعت می گذرد و انتظارات از نظام سلامت بسیار زیاد است.

عین اللهی ادامه داد: با توجه به رضایت رهبر معظم انقلاب از نظام سلامت متعاقبا باید برای حفظ این رضایت عملکردی، تلاش دوچندان کرد زیرا برای سیستم سلامت این رضایت بار مسئولیت بیشتر ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب با تاکید بر رشد مباحث دانش بینان، سال ۱۴۰۱ را شروع کردند، و این در حالی است که در نظام سلامت ۸۰۰ مرکز تحقیقات وجود دارد و باید از مقاله نویسی برای کسب عناوین دانشمند برتر؛ به سوی تحقیقات کاربردی برای رفع نیاز مردم پیش گام برداریم.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور منتظر وزارت بهداشت نشوند و سریع برای اهمیت دادن به دانش و علم کاربردی اقدام کنند، افزود: باید به رسالت مان به خوبی عمل کنیم و در طول این ۴۳ سال انقلاب نیز ثابت شده که هر زمان به اتکای دانش بومی عمل کردیم، کشور نیز مستقل تر شده است.

عین اللهی با انتقاد از اینکه چرا باید در برخی مواقع در کشور دچار کمبود دارو شویم، گفت: این در حالی است که بهترین نخبه های داروسازی را در ایران داریم و هم اکنون نیز در حوزه تولید واکسن کرونا، ۶ مرکز در حال تولید واکسن هستند و وزارت بهداشت نیز به هیچ عنوان برای هیچ مرکزی محدودیت ایجاد نخواهد کرد.

وی با اشاره به تدوین برنامه استراتژی وزارت بهداشت با عنوان «عدالت و تعادل در نظام سلامت» افزود: همه دانشگاه های علوم پزشکی کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی ایران، برنامه های استراتژی خود را می توانند با برنامه استراتژی وزارت بهداشت بر محور «عدالت و تعادل در نظام سلامت» همراه شوند.

وزیر بهداشت در ادامه با پرداختن به موضوع افزایش بهره وری در نظام سلامت گفت: در ایران بالغ بر یک هزار بیمارستان، ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی و ۵۰۰ هزار پرسنل فعال وجود دارد، ولی فقط یک چهارم این منابع دارای بهره وری است و از سه چهارم آن استفاده نمی شود. بنابراین باید از این منابع برای خدمت بهتر به مردم استفاده شود.

عین اللهی با اشاره به اهمیت علوم پایه در نظام سلامت گفت: علوم پایه در بیمارستانها و مراکز تحقیقاتی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

وزیر بهداشت در ادامه پاسخ به برخی سئوالات و دغدغه های اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایران در زمینه فراهم کردن امکانات برای اساتید تمام وقت جغرافیایی عنوان کرد: معتقدم باید برای این اساتید تمام امکانات فراهم شود.

وی به ضعف خدمات در رشته های توانبخشی نیز پرداخت و گفت: وزارت بهداشت به خدمات بخش خصوصی احترام می گذارد ولی همه مردم امکان مالی برای مراجعه به این بخش جهت دریافت خدمات توانبخشی نظیر گفتار درمانی، بینایی سنجی و موارد دیگر را ندارند و باید مراکز دولتی تقویت شود. بنابراین کار در بخش توانبخشی بسیار است.

عین اللهی با اشاره به اهمیت مباحث مدیریتی و تخصصی ادامه داد: به طور مثال انتخاب یک فرد غیر متخصص در جایگاه یک دانشکده پزشکی پذیرفتنی نیست، کما اینکه داشتن تخصص باید در کنار تعهد تکمیل شود، که خوشبختانه اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایران هر دو ویژگی تخصص و تعهد را دارند.

وی با تاکید بر ارتقای آموزش و دانشجوپروری از سوی اساتید دانشگاه های پزشکی خاطرنشان کرد: بحث تربیت برای وزارت بهداشت بسیار اهمیت دارد و شاخص یک استاد حضور در آموزش کلاس ها است و اگر اساتیدی، زمان خود را فقط برای مقاله نویسی و چاپ در مجلات بین المللی برنامه ریزی کنند، از نظر وزات بهداشت نمره منفی تلقی می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

تبلیغات متنی
تبلیغات متنی