شمانیوز
شما نیوز

کارت واکسن

اعمال محدودیت برای افراد فاقد کارت واکسن از ابتدای آذرماه

از ابتدای آذرماه افراد فاقد کارت واکسن با محدودیت خرید بلیت اتوبوس، هواپیما و قطار مواجه خواهند بود.

اعمال محدودیت برای افراد فاقد کارت واکسن از ابتدای آذرماه

به گزارش شمانیوز: پس از سرعت گرفتن واکسیناسیون عمومی اعلام شد که شرط استفاده از خدمات اجتماعی تزریق و داشتن کارت واکسن است. افراد می‌توانند کارت واکسن خود را به نشانیsalamat.gov.ir  دریافت کنند. همچنین دریافت کارت واکسن به دو زبان فارسی و انگلیسی امکان‌پذیر است. افرادی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند می‌توانند در سامانه بالا کارت واکسن خود را به زبان انگلیسی دریافت کنند. 

 شهرام آدم نژاد  اظهار کرد: پروتکل‌های متعددی را با وزارت بهداشت در حوزه حمل‌ونقل بین‌شهری اعم از هوایی، جاده‌ای ریلی و دریایی داشته‌ایم و محدودیت‌هایی را در رابطه با سفر اعمال کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: یکی از بحث‌هایی که اخیرا با توجه به گسترش واکسیناسیون کرونا روی داده بحث کنترل افراد و تشویق کسانی است که واکسن را تزریق کرده‌اند.

وی ادامه داد: بر این اساس از اول آذرماه امسال با توجه به مکاتبه با وزارت بهداشت قرار بر این شده هر کسی که می‌خواهد از حمل‌ونقل عمومی (قطار، اتوبوس، هواپیما و...) استفاده کند باید کارت واکسن ارائه دهد.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: در این راستا سامانه‌ای تحت عنوان سامانه امید در اختیار همه مراکز فروش بلیت قرار می‌گیرد، مردم قبل از تهیه بلیت باید کد ملی و کارت واکسن را در این سامانه بارگذاری کنند.

آدم‌نژاد بیان کرد:‌ در صورتیکه مسافران کارت واکسن را ندارند حتما باید تست PCR منفی 72 ساعته را ارائه دهند. این برنامه برای افراد بالای 12 سال کشور اجرایی می‌شود.

کارت واکسن برای واکسن‌های متفرقه صادر نمی‌شود

علی شریفی‌ زارچی، سرپرست مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درباره مشکلات مطرح‌شده از سوی مردم برای دریافت کارت‌های دیجیتال واکسن توضیحاتی را ارائه کرده است. او می‌گوید: «چنانچه افراد هنگام مراجعه و ثبت‌ نام در سامانه برای دریافت کارت واکسن با مشکلاتی ازجمله تغییر برند واکسن یا ثبت‌نشدن تاریخ هر دوز تزریق واکسن مواجه شدند، بهترین اقدام مراجعه به همان پایگاه تزریق واکسن و گزارش خطا به آن مرکز است ‌که در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به تغییر اطلاعات آنها اقدام کنند. البته در صورتی که پایگاه واکسیناسیون به هر دلیلی دیگر وجود نداشته یا تعطیل شده باشد افراد می‌توانند در همان سامانه salamat.gov.ir در بخش گزارش خطا در کارت واکسن دیجیتال، درخواست خود را مبنی بر خطای رخ‌داده در صدور کارت واکسن ثبت کنند.»

به‌ گفته شریفی‌ زارچی در این بخش افراد باید نسبت به بارگذاری کارت مقوایی واکسن صادره و مهرشده از سوی مرکز واکسیناسیون و توضیح نوع خطای رخ‌داده، اقدام کنند و در دو هفته اطلاعات آنها راستی‌آزمایی و تصحیح خواهد شد و نتیجه این اصلاحات به شماره تلفن درخواست‌کننده ارسال می‌شود. این مسئول با بیان این که برای دریافت کارت دیجیتال باید شماره تلفن به نام خود فرد و کد ملی او باشد، توضیح می‌دهد: «برای افراد زیر ۱۸سال چنین ضرورتی نداریم اما افراد بالای ۱۸سال باید برای دریافت لینک کارت دیجیتال، شماره تلفنی به نام خودشان داشته باشند. این افراد می‌توانند در صورت نداشتن خط تلفن به نام خودشان‌ با مراجعه به مراکز خدمات پیشخوان دولت نسبت به ثبت شماره تلفن‌ به نام خودشان اقدام کنند. البته در صورتی که چنین شرایطی برای افراد مهیا نباشد، امکان ارسال کارت دیجیتال واکسن تنها به همان شماره تلفنی که زمان تزریق در مراکز بهداشتی اعلام شده، وجود دارد و افراد با هر شماره متفرقه‌ای نمی‌توانند نسبت به دریافت کارت واکسن اقدام کنند.»

به‌ گفته سرپرست مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، پیامک ارسال‌شده به تلفن افراد حاوی لینکی است که امکان دسترسی به QRcode واکسن را برای افراد مهیا می‌کند و دارای اعتبار برای دریافت خدماتی است که در آینده منوط به واکسن‌زدن خواهند شد.

این مسئول همچنین درباره مشکل افرادی که خارج از سیستم وزارت بهداشت و به‌صورت غیرقانونی اقدام به دریافت واکسن کرده یا در خارج از کشور واکسن دریافت کرده‌اند، توضیح می‌دهد: «به هیچ‌و جه برای کسانی که واکسن متفرقه دریافت کرده باشند، کارت واکسن صادر نمی‌شود. طبق اعلام‌های مکرر وزارت بهداشت تمام واکسن‌های خارج از سیستم معاونت بهداشت این وزارتخانه دارای اعتبار نیست و تأیید نمی‌شود. بر این اساس پیشنهاد می‌شود این افراد نسبت به دریافت واکسن‌های مورد تأیید وزارت بهداشت اقدام و سپس کارت واکسن معتبر را دریافت کنند.

اما افرادی که در خارج از کشور واکسن دریافت کرده‌اند، قطعا کارت واکسن دارند و تاریخ سفرشان هم در پاسپورت آنها درج شده است. این افراد می‌توانند با مراجعه به معاونت بهداشت‌های هر شهر فرمی را که در اختیارشان گذاشته می‌شود، پر کنند و با راستی‌آزمایی کارت واکسن خارجی و زمان سفرشان، کارت واکسن دیجیتال داخلی برای آنها صادر خواهد شد.»

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۳ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied