شمانیوز
شما نیوز

محمدرضا راه‌چمنی درگذشت + بیوگرافی و علت مرگ

محمدرضا راه‌چمنی فعال سیاسی و نماینده ادوار مجلس درگذشت.

محمدرضا راه‌چمنی درگذشت + بیوگرافی و علت مرگ

به گزارش شمانیوز و به نقل از ایسنا: محمدرضا راه چمنی دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی و نماینده ادوار مجلس امروز در اثر بیماری کرونا درگذشت.

پایگاه خبری شمانیوز درگذشت این فعال سیاسی را به خانواده و بازماندگان وی تسلیت می‌گوید.

وی نماینده مردم سبزوار در دوره دوم، سوم، چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی بود و سابقه ریاست بر سازمان بهزیستی کشور را داشت.

 

 

زندگی‌نامه

محمدرضا راه‌چمنی در سال ۱۳۳۴ در روستای راه‌چمن شهرستان سبزوار متولد شد. پدرش کشاورز بود. تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش راه‌چمن و تحصیلات دورهٔ اول متوسطه را در دبیرستانی در بخش جغتای و دورهٔ دوم متوسطه را در یکی از دبیرستان‌های مشهد گذراند. با شرکت در کنکور دانشگاه‌ها، موفق به ورود در دانشکدهٔ پزشکی دانشگاه فردوسی مشهد شد و دانشنامهٔ دکتری خود را در رشتهٔ پزشکی کسب نمود، سپس طی دو سال دورهٔ تخصصی فیزیولوژی پزشکی را در دانشگاه مذکور گذراند.

وی در دورهٔ دوم متوسطه در مشهد با فعالیت‌های سیاسی آشنا شد و از سال ۱۳۵۲ تا انقلاب اسلامی ایران در مجالس و سخنرانی‌های مذهبی سیاسی روحانیون و دانشگاهیان مبارز در مشهد شرکت می‌کرد؛ راه‌چمنی در آبان ۱۳۵۷ به همراه دانشجویان و استادان، در اولین اعتصاب غذایی که از سوی دانشجویان مبارز مشهد در مخالفت با نظام پهلوی برنامه‌ریزی شده بود، شرکت نمود.

 

سوابق و مسئولیت‌ها

وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به همراه جمعی از پزشکان مبارز مشهد از جمله محمود فرهودی، انجمن اسلامی مراکز درمانی دانشگاه فردوسی مشهد را تأسیس نمود.راه‌چمنی بعد از تشکیل جهاد سازندگی خراسان و جهاد دانشگاهی مشهد در سال ۱۳۵۸، به عضویت کمیته‌های پزشکی این دو نهاد درآمد. او پس از آغاز جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۵۹، ستاد مردمی پشتیبانی امداد و درمان جنگ را در مشهد با هدف اعزام کادر پزشکی به مناطق جنگی و آموزش دوره‌های امدادگری به مردم تشکیل داد و مسئولیت ستاد مذکور را خود بر عهده گرفت.

راه‌چمنی به مدت ۳۰ ماه طی سال‌های ۱۳۶۲–۱۳۶۰ به عنوان سرپرست جمعیت‌های هلال احمر استان خراسان و ارائهٔ خدمات امدادی، درمانی، اجتماعی و حمایتی به آسیب‌دیدگان فعالیت می‌کرد.

وی به عنوان نمایندهٔ اکبر هاشمی رفسنجانی (فرمانده وقت قرارگاه ختم الانبیاء) در امور بهداشت و درمان جبهه و جنگ در سال‌های پایانی جنگ ایران و عراق (۱۳۶۵–۱۳۶۷) منصوب شد.

 

سوابق در مجلس شورای اسلامی

از مهم‌ترین قوانینی که در دوره‌های حضور راه‌چمنی در مجلس به تصویب رسید و وی طرح آن‌ها را ارائه داده، می‌توان به قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، قانون تشکیل پیام‌آوران بهداشت و قانون لزوم بازآموزی و نوآموزی جامعهٔ پزشکی کشور و ارتقاء سطح دانش پزشکی آن‌ها اشاره کرد. او همچنین ریاست کمیسیون امور سازمان‌های وابسته به نخست‌وزیری و نیز نایب‌رئیسی کمیسیون بهداری و بهزیستی و امداد و تأمین اجتماعی و هلال احمر را در مجلس بر عهده داشته‌است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱۵ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • ناشناس

    همسر فرهیخته و دانشمند ایشان را هم معرفی بفرمایید