کارشناس سیاست خارجی:
اگر نیاز به اجماع باشد، نامزدهای انقلابی باید به آن توجه کنند/ نامزد اصلح انقلابی نگاه ابزاری به مذاکره دارد
یک کارشناس سیاست خارجی گفت: مذاکره برای نامزد اصلح انقلابی یک اصل نیست و یک ابزار است. گاهی لازم است تا اجماع صورت گیرد که در این صورت نامزدها میبایست به آن توجه کنند.
به گزارش شمانیوز و به نقل از سراج24؛ فواد ایزدی، کارشناس سیاست خارجی و مسائل آمریکا، در گفتوگو با سراج24 درباره شاخصهای مهم نامزد اصلح در دوره چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری گفت: شاخصهای نامزد اصلح را آقا فرمودهاند و به آن اشاره داشتهاند. مواردی که ایشان فرمودهاند مهم است و در اولویت قرار دارد.
وی در ادامه اضافه کرد: شاخصهایی که رهبر انقلاب در سالهای گذشته تا کنون عنوان کردهاند شامل ابعاد مختلفی از ویژگیهای یک نامزد است که البته بحث سیاست خارجی را نیز دربرمیگیرد.
این کارشناس سیاست خارجی به دو ویژگی مهم نامزد اصلح انتخاباتی اشاره کرد و توضیح داد: در دیدار رهبر انقلاب با نخبگان علمی ایشان بر انقلابیبودن فرد و همچنین وجود توانایی برای اجرای ایدههای انقلابی خود تاکید داشتند. این دو مورد به نظر مهمترین شاخصه برای نامزد اصلح خواهد بود. البته که شاخصهای دیگری نیز برای نامزد اصلح انتخاباتی از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده است.
این کارشناس سیاست خارجی دربارهی تفاوت نگاه نامزد اصلح انقلابی و غیرانقلابی در موضوع مذاکره تصریح کرد: اگر یک نامزد انقلابی باشد باید به مذاکرات مانند یک ابزار نگاه کند و نه یک هدف. تفاوت یک فرد انقلابی و کسی که با انقلاب زاویه دارد همین است. هدف فرد غیرانقلابی رسیدن به توافق و مذاکره به هر قیمتی است که نتیجه آن از بین رفتن منافع ملی کشور است.
وی افزود: در مقابل، فرد انقلابی به منافع ملی کشور نگاه میکند و اگر ببینید مذاکره منافع ملی را تامین میکند، از آن استفاده و مذاکره میکند و اگر منافع ملی را تامین نکند، مذاکره نمیکند. مذاکره برای نامزد اصلح انقلابی یک اصل نیست و یک ابزار است.
این کارشناس خاطر نشان کرد: افرادی تحت موضوع مذاکره هشت سال کشور را معطل کردند و دوباره میخواهند به همان نسخه قبلی بازگردند. اگر به بیماری هشت سال دارویی تجویز کنند که بر او اثر نکند، آیا دوباره این تجویز تکرار خواهد شد؟ قطعا این کار عاقلانه نیست و باید تجویز، راهکار و عملکرد را تغییر داد. تکرار تجربه شکست قبلی برای کشور مفید نیست.
ایزدی در پایان به لزوم توجه به نتایج نظرسنجیها پیش از تصمیم به اجماع اشاره کرد و گفت: برای اجماع نیاز است تا به نظرسنجیها توجه نمود. گاهی ممکن است در مرحله اول به تنوع میان نامزدهای انتخاباتی نیاز باشد و گاهی نیز لازم است تا اجماع صورت گیرد که در این صورت نامزدها میبایست به آن توجه کنند.