شمانیوز
شما نیوز

حجت الاسلام علی اسلامی فوت کرد + بیوگرافی و علت مرگ

حجة الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی اسلامی قرائتی، موسس و رییس بنیاد بعثت به دیدار معبود شتافت.

حجت الاسلام علی اسلامی فوت کرد + بیوگرافی و علت مرگ

به گزارش خبرنگارشمانیوز و به نقل از خبرآنلاین : حجة الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی اسلامی قرائتی، موسس و رییس بنیاد بعثت،  پس از عمری مجاهدت و تلاش خستگی ناپذیر در راه اعتلای مکتب اهل بیت(ع) به دیدار معبود شتافت.

حجة الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی اسلامی، فرزند ارشد مرحوم آیت الله حاج شیخ عباسعلی اسلامی قرائتی، بنیانگذار جامعه تعلیمات اسلام بود که با اهتمام خود و با تشکیل بنیاد بعثت دست به انتشار ١٩٧ أثر در زمینه های معارف اسلامی زد. نشر آثار دینی در ایران و خارج از کشور و تشکیل مدرسه علمیه خواهران از دیگر فعالیت های فرهنگی او در بیش از نیم قرن زندگی بود.

او در دو سال اخیر به دنبال به انجام رسانیدن طرح گسترش آموزه های نهج البلاغه در مدارس و ایجاد مرکز نقابت سادات و شناسایی نسل پیامبر(ص) در جهان بود.

وی تا واپسین لحظات زندگی خود و در بستر بیماری، دست از تلاش های فرهنگی برنداشت. این چهره فعال فرهنگی و روحانی تاثیر گذار، سرانجام در بامداد روز یکشنبه١٥ دی ماه ١٣٩٨ ، برابر با نهم ربیع الثانی ١٤٤١ هجری جان به جان آفرین تسلیم کرد. خداوند ایشان را بیامرزد.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران: حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی چهره ای است که اغلب او را با اجرای برنامه درس هایی از قران می شناسیم. شخصیتی که همواره دغدغه انتقال مفاهیم دینی به جامعه را دارد و معتقد به احیای سنت های فراموش شده در جامعه اسلامی است. در این مقاله تلاش شده زوایای گوناگونی از مراحل زندگی و تحصیلی ایشان برای خوانندگان روشن شود.

برگزاری مراسم بزرگداشت حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در روز سه شنبه 14 تیرماه همزمان با ولادت امام حسین (ع)،‌ بهانه خوبی است که  با شخصیت علمی و قرآنی ایشان بیشتر آشنا شویم. 

حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی در هشتم دی ماه 1324 در شهر کاشان دیده به جهان گشود. پدرش، شیخ علینقی قرائتی، از بازاریان خوشنام و مذهبی شهر بود. شهرت قرائتی از این جهت به این خانواده داده شده بود که پدر شیخ علینقی قرائتی در دوره رضاشاه با برگزاری مراسم قرائت قرآن در خانه ها به احیای سنت ها و مفاهیم دینی همت می گماشت. حاج شیخ علینقی نیز با وجود اشتغال در بازار، سیره پدر را پی گرفت و علاوه بر آموزش قرآن، در احیای مساجد و تکایای مخروبه فعال بود. از همین رو وی علاقه مند بود محسن نیز به تحصیل علوم دینی بپردازد.

براین اساس محسن قرائتی در سن چهارده سالگی به اصرار پدر وارد حوزه علمیه کاشان به ریاست آیت الله حاج شیخ جعفر صبوری قمی شد. وی علاوه بر تحصیل مقدمات، در جلسات تفسیر قرآن توسط آیت الله حاج شیخ علی آقا نجفی شرکت می کرد. جلساتی که موجب پیوند وی با قرآن شد. یک سال بعد (1339) برای تکمیل تحصیلات خود به قم عزیمت کرد. در این شهر در مدارس دینی آیت الله گلپایگانی و خان مشغول تحصیل شد. در مدت تحصیل، چندی به نجف اشرف رفت و به تحصیل رسائل و مکاسب پرداخت. مدتی هم در حوزه علمیه مشهد به فراگیری علوم دینی مشغول شد. پس از طی دروس سطح عالی در درس خارج فقه حاضر شد.

حجت الاسلام محسن قرائتی از دوره تحصیل لمعه به مطالعه تفسیر مجمع البیان همت گماشت. از همان زمان، مطالعات و مباحثات تفسیری خود را یادداشت می کرد. افرادی چون آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی و شهید نورالله طباطبایی نژاد وی را در مباحثات تفسیری همراهی می کردند. توشه او در مطالعات تفسیر موجب شد چون از تصمیم آیت الله ناصر مکارم شیرازی برای نگارش تفسیر به زبان فارسی آگاهی یافت، داوطلب همکاری در گروه نویسندگان آن شود. این همکاری به مدت پانزده سال ادامه یافت و حاصل آن تفسیر نمونه است. بعدها حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محسن قرائتی با تجربه ای که از نگارش تفسیر نمونه به دست آورده بود، به تدوین تفسیر نور همت گماشت. تفسیری که با هدف فهم عامه نوشته شده است.

حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محسن قرائتی پس از پایان تحصیل علوم دینی، به وعظ و تبلیغ مشغول شد. او اما در روش تبلیغ ابداعاتی به عمل آورد. بدین گونه که وی به جای استفاده از منبر و روش سنتی تبلیغ، بسان معلمان از گچ و تخته سیاه بهره برد. این شیوه مورد توجه و تشویق عالمان برجسته ای چون آیت الله علی مشکینی و شهید مطهری قرار گرفت. از همین رو پس از پیروزی انقلاب اسلامی به توصیه و پیشنهاد استاد مطهری به اجرای برنامه (درس هایی از قرآن) در تلویزیون پرداخت. برنامه ای که بیش از سی سال به صورت هفتگی تداوم مستمر داشته است. اجرای موفق این برنامه و اقبال عامه مردم به آن موجب شد امام خمینی (ره) در سال 1361 وی را به نمایندگی خود به سمت سرپرستی سازمان نهضت سوادآموزی منصوب کند. سازمانی که در طول حیات خود به موفقیت شایانی دست یافته و جایزه های بین المللی فراوانی کسب کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محسن قرائتی همواره دغدغه انتقال مفاهیم دینی به جامعه را داشته و معتقد به احیای سنت های فراموش شده در جامعه اسلامی است. از همین رو در سال 1369 با پشتیبانی مقام معظم رهبری، آیت الله خامنه ای، به تاسیس ستاد اقامه نماز و در سال 1383 به ایجاد ستاد احیای زکات همت گماشت.

حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محسن قرائتی همچنان خود را یک معلم قرآن می داند و در مراکز دینی مختلف از جمله حوزه علمیه قم به انتقال تجربیات خود در امر وعظ و تبلیغ می پردازد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۲ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied