شمانیوز
شما نیوز

معاون گردشگری کشور:

نقش وزارت نفت در سفرهای مردم/ طرحی برای کاهش خطرهای جاده‌ای/22 میلیارد ریال پول مسافران نوروز عودت داده شد/ سامانه نماد چیست؟

معاون گردشگری کشور با اشاره به آماده شدن طرحی برای کاهش خطرهای جاده‌ای به توضیح سامانه نماد برای مشاهده نرخ نامه‌ها از سوی مسافران پرداخت و گفت: نقش وزارت نفت برای سوخت سفرهای مردم تاثیر داشت، همچنین در نوروز امسال 22 میلیارد ریال پول مسافران به دلیل گران فروشی به آنان عودت داده شد.

نقش وزارت نفت در سفرهای مردم/ طرحی برای کاهش خطرهای جاده‌ای/22 میلیارد ریال پول مسافران نوروز عودت داده شد/ سامانه نماد چیست؟

به گزارش شمانیوز، علی‌اصغر شالبافیان در نشست خبری ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو  به آمار ورود گردشگران خارجی در سال 1402 اشاره کرد و گفت: تعداد گردشگران ورودی در سال 1402 رقمی برابر با 6 میلیون و ۳۸۲ هزار و ۷۵۵ بودند که در مقایسه با تعداد چهار میلیون و ۲۳۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ افزایش حدود ۵۸ درصدی را نشان می دهد. 

وی ادامه داد: براساس این آمار شاهد افزایش گردشگران انفرادی هستیم و سیاست وزارتخانه ورود گردشگر از طریق تور است. 

شالبافیان به هزینه ‌کرد عوارض خارج از کشور در تقویت زیرساخت‌های گردشگری اشاره کرد و افزود: اگر عوارضی در حوزه گردشگری وضع می‌شود باید به تقویت زیرساخت‌ها و رونق کسب کسب‌وکارهای گردشگری اختصاص ‌یابد. پبگیر تحقق این درخواست به حق فعالان گردشگری هستیم و تحقق آن در دستور کار قرار دارد. 

معاون گردشگری کشور با بیان اینکه در ایام نوروز یک میلیون و ۲۰۶ هزار نفر به‌صورت تمام وقت، موقت و داوطلبانه به مسافران خدمات ارائه کردند، گفت: هم‌افزایی و همکاری بین دستگاه‌ها در راستای ارتقای ارائه خدمات سفر نسبت به سال‌های گذشته از رویکرد اصلی ستاد سفر بود، نتایج و همگرایی ایجاد شده گویای این است که این هدف محقق شده است. 

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر همچنین به اضافه شدن وزارت نفت به ستاد سفر اشاره کرد که در حل مسائل مربوط به سوخت تاثیر بسزایی داشت. 

شالبافیان در ادامه با بیان اینکه پویش‌های متعددی به‌منظور کاهش سوانح جاده‌ای راه‌اندازی شده است، افزود: تقویت جدی کمپین‌های 60-30 از اهدافی مدنظر بود و بیش از 800 نوروزگاه‌ عشایری برپا شد. 

وی به شناسایی محورهای مواصلاتی که دارای بیشترین میزان سوانح هستند و ساعاتی که بیشترین تصادفات انجام شده است، اشاره کرد و گفت: در سال 1403  گروه‌های ویژه‌ای در این محورها و متناسب با ساعات سوانح مستقر خواهند شد. 

شالبافیان مسئله محوری را مهم‌ترین رویکرد این ستاد عنوان کرد و ادامه داد: حضور وزرای متعدد و روسای دستگاه‌ها در ستاد سفر در راستای حل موضوعات در سریع‌ترین زمان ممکن بود. 

وی با بیان اینکه کاهش سوانح باید تبدیل به دغدغه‌ای سالیانه برای تمامی دستگاه‌های مرتبط شود، اظهار کرد: آسیب‌شناسی سوانح جاده‌ای نشانگر این است که به غیر از اقدامات سخت افزاری یکی از راه‌های کاهش سوانح تمرکز روی انسان‌هایی است که به سفر می‌روند، در این راستا طرحی در ستاد به منظور ارائه به شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد که تمامی دستگاه‌های مرتبط در راستای کاهش سوانح مسئولیت خواهند داشت. 

معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه از  ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ تا ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ سه موج سفر اتفاق افتاد، به تحلیل الگوی آن پرداخت و ادامه داد: الگوی امسال با سال‌های  قبل متفاوت بود و این موضوع برنامه‌ریزی مخصوص به خود را می‌طلبید. ماه رمضان و تغییرات جوی و اقلیمی در موج نخست که تا پنجم فروردین ماه ادامه داشت موجب روند کاهش سفرها شد که در موج دوم افزایش قابل توجه داشتیم و نسبت به سال قبل میزان سفرها یک سان بود. در موج سوم که در عید فطر بود شاهد افزایش سفرها نسبت به سال قبل بودیم. تحلیل روند این سه موج نشان می‌دهد که هر سال متناسب با آن سال باید برنامه‌ریزی‌ شود. 

شالبافیان با اشاره به اهمیت توجه به کسب وکارهای گردشگری ادامه داد: ما خود را نسبت به فعالان حوزه گردشگری مسئول می‌دانیم. توجه به تکمیل اقامتگاه‌های رسمی و دارای مجوز  از الزامات ستادهای اجرایی در استان ها بود. 

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر بیشترین میزان اقامت متعلق به استان‌های خراسان رضوی، مازندران، هرمزگان، گیلان، اصفهان، فارس، تهران، آذربایجان شرقی، بوشهر، اردبیل بوده است. همچنین یک هزار و ۴۷ بازارچه صنایع‌دستی با ۱۲ هزار و ۷۵ غرفه راه‌اندازی شد. 

شالبافیان با بیان اینکه با همکاری تشکل‌ها امسال هیج‌گونه افزایش نرخی در تاسیسات گردشگری اعمال نشد و نظارت‌های جدی‌تری انجام شد، ادامه داد: سه هزار و ۵۳۹ شکایت مربوط به نرخ نامه بود که با ۹۲۳ مورد به دلیل گران فروشی برخورد شد و ۲۲ میلیارد ریال عودت داده شد. 

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر ادامه داد: امسال به‌منظور شفاف‌سازی برای نخستین بار نرخ‌نامه مورد تایید وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از سوی مسافران در سامانه نماد قابل مشاهده بود. 

شالبافیان بیان کرد: در مجموع آمار اقامتگاه‌های رسمی، غیر رسمی و اضطراری 63 میلیون و ۶۴۷ هزار نفر شب بود که ۱۳ میلیون و ۹۵۱ هزار نفر مرتبط با اقامت‌های رسمی است که نشان دهنده رشد 2.5 درصدی اقامتگاه های رسمی است. 

شالبافیان به جهت‌گیری برای توجه جدی‌تر به اقامتگاه‌های رسمی اشاره کرد و افزود: مبنای همکاری ما با استانداری‌ها اقامتگاه‌های رسمی است. 

وی بر اهمیت توجه به مدیریت رفتار سفر تاکید کرد و ادامه داد: تاکید بر توزیع زمانی و پیشنهاد دو روز تعطیلی در هفته که پس از دو دهه به ثمر نشست به منظور مدیریت هیجانی سفر انجام شد. 

معاون گردشگری کشور مدیریت پسماند و زباله را یکی از موضوعات مهم عنوان و تصریح کرد: با پیگیری های وزیر میراث فرهنگی مصوبه مدیریت پسماند و زباله تصویب و از سوی رئیس جمهوری ابلاغ شد و در حال حاضر با همکاری دستگاه‌ها در حال انجام است و باید این موضوع به دلیل اهمیت محیط زیست در طول سال مورد توجه قرار گیرد. 

وی با بیان اینکه سیاست ما ترغیب استفاده از تاسیسات گردشگری و رونق کسب و کارهای مرتبط با سفر است، ادامه داد: سفر باید منفعت اقتصادی داشته باشد که تجربه‌ای رضایت‌بخش شکل بگیرد. 

شالبافیان با تاکید بر اهمیت اعلام آمار اقامتگاه‌های رسمی، اظهار کرد: هدف ما این است که مجموع اقامتگاه‌های رسمی را در طول چند سال شانیت ببخشیم و در ادبیات گردشگری جا بیفتد با وجود اینکه آمار پایینی اعلام شود، در موج اول شاهد ۳۰ درصد کاهش بودیم، اما منفعت برای بلند مدت این است که اقامتگاه‌های غیر رسمی نیز به فرآیند گرفتن مجوز خواهند پیوست. 

اطلاع رسانی و پاسخگویی رسانه ای در کم‌تر از ‌پنج ساعت 

در این نشست حسن میثمی مدیرکل روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی نیز به ارائه گزارشی از کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر پرداخت و با اشاره به تولید بیش از سه هزار محتوا در کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، گفت: دو هزار و ۷۲۷ خبر و ۳۰۵ گفت‌وگو با اعضای ستاد انجام و به‌منظور اطلاع‌رسانی برای رسانه‌های سراسری ارسال شد. 

میثمی ادامه داد: با هماهنگی انجام شده با صداو سیما تلاش شد تا محتواهای تولید شده در اختیار رسانه ملی برای اطلاع‌رسانی عموم مردم قرار گرفته و منعکس شود. 

وی واکنش سریع را از رویکردهای این کمیته اعلام کرد ‌و به تشکیل این گروه به‌منظور رصد وقایع و واکنش سریع و شفاف در کم‌تر از ‌پنج ساعت تا ۲۴ فروردین ماه اشاره کرد. 

علی رمضانپور

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied