شمانیوز
شما نیوز

خبر خوش برای زنان خانه دار | زنان خانه دار بیمه می شوند + جزئیات

زنان خانه دار همانند جایگاه شاغلین در کشور است و آنان همانند تمامی افراد شاغل می‌توانند بیمه شوند.

خبر خوش برای زنان خانه دار | زنان خانه دار بیمه می شوند + جزئیات

سازمان تامین اجتماعی روز دوشنبه دهم آبان ماه اعلام کرد: همه زنان ۱۸ تا ۵۰ سال سراسر کشور می‌توانند از حمایت‌های مقرر در قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بهره‌مند شوند و برخورداری از این حمایت‌ها نیازمند تأهل و سابقه بیمه‌پردازی نیست.

مهدی شکوری در تشریح این خبر افزود: بیمه زنان خانه دار از آذر سال ۱۳۸۷ آغاز شد. در این تاریخ هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی این بیمه را ذیل بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تصویب کرد و مصوبه مربوطه به تمامی واحدهای اجرایی این سازمان ابلاغ شد. این نوع بیمه بر اساس خوداظهاری است و متقاضی می تواند راساً درخواست انعقاد قرارداد دهد و با پرداخت حق بیمه مقرر از خدمات تامین اجتماعی برخوردار شود.

وی افزود: ایجاد رفاه و عدالت از مهمترین اهداف سیاست های کلان کشور است، همچنین در جامعه اسلامی ایران شأن و کرامت برای آحاد جامعه به ویژه زنان دیده شده است. اصل ۲۹ قانون اساسی نیز که مهمترین و بنیادی ترین استراتژی و راهبرد کشور در حوزه تامین اجتماعی و بیانگر اهمیت آن در نزد ارکان کشور و آحاد مردم است، بر تعمیم بیمه در جامعه تاکید کرده است.

وی توضیح داد: ماده یک قانون تامین اجتماعی مصوب سال ۱۳۵۴ اجرا، تعمیم و گسترش انواع بیمه های اجتماعی را برای همه اقشار به عنوان تکلیف قانونی عنوان کرده است. در مجموع در راستای تحقق این موضوع بیمه گروه های مختلف مورد دستور قرار گرفته است. یکی از این گروه ها زنان بوده که در کارگاه های مشمول تامین اجتماعی شاغل نبوده اما متقاضی بیمه هستند. بدین منظور بیمه زنان و دختران شکل گرفت.

به گفته شکوری، مقصود این بیمه، تمامی زنان و دختران کشور است که در رده سنی بین ۱۸ تا ۵۰ سال تمام قرار دارند و بدون هرگونه سابقه حق بیمه قبلی می توانند از حمایت های تامین اجتماعی شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگی و خدمات درمانی برخوردار شوند.

وی تصریح کرد: جایگاه تامین اجتماعی برای بیمه زنان خانه دار همانند جایگاه شاغلین در کشور است. بیمه شدگان اجباری با پرداخت حق بیمه توسط کارفرمایان بیمه می شوند اما بیمه شدگان با ماهیت اختیاری از جمله متقاضیان بیمه زنان و دختران راساً مبادرت به بیمه پردازی می کنند. تامین امنیت اقتصادی زنان به خصوص در دوران پیری و ازکارافتادگی از مزایای بیمه برای زنان است.

نرخ حق بیمه و دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه

شکوری ادامه داد: سه نوع نرخ حق بیمه برای بیمه زنان خانه دار و دختران تعریف شده است که می تواند یکی از آنها انتخاب شود. دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه بین حداقل و حداکثر دستمزد مصوب شورای عالی کار است که زنان متقاضی بیمه می توانند متناسب با سن وسابقه دستمزد موردنظر را انتخاب کنند.

وی اضافه کرد: نرخ حق بیمه ۱۲ درصد نیز شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می شود. نرخ دیگر ۱۴ درصد است که خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برای آن تعریف شده است. کاملترین نوع خدمات در نرخ ۱۸ درصد بوده که شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است. این نرخ ها سهم بیمه شده است و علاوه بر آن ۲ درصد سهم کمک دولت است که از بیمه شده مطالبه نمی شود و دولت پرداخت می کند.

شکوری گفت: برای سال جاری به منظور نرخ ۱۲ درصد حدود ۳۱۸ هزار تومان باید پرداخت شود. با انتخاب نرخ ۱۴ درصد ۳۷۲ هزار و با انتخاب ۱۸ درصد نیز باید ۴۷۸ هزار تومان پرداخت شود.

مدیر کل امور بیمه شدگان تامین اجتماعی همچنین در پاسخ به این پرسش که «اگر متقاضی تحت تکفل همسر یا پدر باشد، از خدمات درمانی به تبع آنها برخوردار باشد، آیا مختار است درمان را انتخاب نکند» گفت: بله، در این صورت نیازی به پرداخت سرانه درمان نیست اما برای متقاضیانی که تحت تکفل بیمه شده اصلی نیستند می توانند پرداخت سرانه درمان را انتخاب کنند. بر اساس مصوبه هیات محترم وزیران به ازاء هر نفر امسال سرانه درمان ۷۱ هزار و ۶۰۰ تومان تعیین شده است.

وی همچنین یادآور شد: برخورداری از خدمات درمانی برای افراد تحت تکفل(تبعی) به منزله سابقه بیمه پردازی نیست، بنابراین به این گروه از جمعیت توصیه می شود که به منظور ایجاد سابقه بیمه پردازی داشته باشند و درآینده از بازنشستگی برخوردار شوند. این گروه می توانند از خدمات درمانی به واسطه بیمه شده اصلی (همسر یا پدر- حسب مورد) استفاده و حق بیمه هم پرداخت کنند. به عبارت دیگر، پرداخت حق بیمه منافاتی با استفاده از خدمات درمانی به تبع بیمه شدگان اصلی ندارد.

زنان خانه‌دار همانند شاغلان بیمه می شوند

 

به گفته شکوری، این افراد می توانند ضمن دریافت مستمری به واسطه بازمانده واجد شرایط راساً اقدام به بیمه پردازی و در آینده بتوانند با احراز شرایط مقرر از مزایای مربوطه بهره مند شوند.

وی ادامه داد: برخی متقاضیان که در سال های گذشته بیمه شده اجباری بوده و در حال حاضر اشتغال ندارند نیز می توانند این نوع بیمه را انتخاب و نسبت به ادامه بیمه پردازی و تکمیل سابقه اقدام تا به بازنشستگی برسند. ۳۶۸ هزار زن و دختر در کشور از این بیمه استفاده می کنند. تمام بانوان ۱۸ سال تمام تا ۵۰ سال تمام می توانند از این بیمه استفاده و چنانچه بیش از ۵۰ سال سن داشته باشند، در صورت دارا بودن سوابق قبلی، معادل سال های بیمه پردازی به شرط سنی افزوده می شود. به عنوان مثال یک متقاضی که ۵۲ ساله است، اگر ۲ سال سابقه بیمه داشته باشد، می تواند درخواست بیمه دهد.

شکوری خاطرنشان کرد: متقاضیان نیاز به مراجعه شعب تامین اجتماعی نداشته و کافی است به سامانه غیرحضوری این سازمان به نشانی es.tamin.ir مراجعه کنند. در این سامانه شرایط  متقاضی از نظر سن، سابقه حق بیمه بررسی و در نهایت قرارداد هم منعقد می شود.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied