شمانیوز
شما نیوز

اینجوری با شوهرت صحبت کن و دلشو ببر

اینجوری با شوهرت صحبت کن و دلشو ببر

اگر تازه ازدواج کرده اید پس حتما سوالاتی در مورد رفتار درست با همسر برای شما ایجاد شده است. به این نکته توجه داشته باشید که همه نوع روابط بر پایه ارتباطات محکم شده اند.

به گزارش شمانیوز: اگر تازه ازدواج کرده اید پس حتما سوالاتی در مورد رفتار درست با همسر برای شما ایجاد شده است. به این نکته توجه داشته باشید که همه نوع روابط بر پایه ارتباطات محکم شده اند. پس اگر به دنبال این هستید که یک زندگی مشترک شاد و موفق را با همسرتان بسازید، باید بر نحوه صحیح رفتار زوجین با یکدیگر و برقراری ارتباط عاطفی و کلامی تسلط کافی پیدا کنید.

افراد زیادی به مرکز مشاوره روانشناسی آویژه مراجعه می کنند، و این سوال را می پرسند که چگونه با همسر خود رفتار کنیم که عاشقمان شود؟ به همین منظور مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه یک مقاله جامع و تخصصی در مورد روش های ارتباط موثر با همسر و نحوه برقراری یک رابطه خوب با همسر را برای شما نگارش کرده اند. اگر به دنبال این هستید که رفتارهای خود با همسرتان را سامان بدهید و روابط عاطفی و کلامی و زناشویی خود را تقویت کنید پس حتما این مقاله را مطالعه بفرمایید.

چگونه با همسر خود رفتار کنیم که عاشقمان شود؟

مهارت های ارتباطی خوب کلید هر زندگی موفقی است زیرا ارتباط صحیح با همسر باعث تقویت رابطه عاطفی، زناشویی، جنسی و … بین زوجین می شود. طبق تحقیقات انجام شده اکثر زندگی هایی که منجر به طلاق می شوند به دلیل نداشتن ارتباط درست و موثر با همسر بوده است. داشتن مهارت برای رفتار با همسر بسیار مهم و حیاتی است. این موضوع حتی برای تربیت کودکان نیز اهمیت خاصی پیدا می کند زیرا بچه ها اولین تکنیک های ارتباطی خود را از والدین یاد می گیرند. کاربردی ترین و مهم ترین روش های ارتباط موثر با همسر عبارتند از:

 

 ایجاد الگوهای ارتباطی سالم

در رفتارهای خود با همسرتان الگوهای سالم ارتباطی را ایجاد کنید. یعنی به دنبال رفتارهای مثبت و سازنده در ارتباطات خود باشید. شما باید به دنبال رفتارها و الگوهای مناسب در خانواده خود باشید و از رفتارهای نامناسبی که مشاهده می کنید الگو برداری نکنید. مثلا آیا در خانواده شما همیشه اختلاف نظرها و مخالفت ها به داد و فریاد والدین ختم می شود؟ و یا خانواده شما سعی می کنند به نظرات یکدیگر احترام گذاشته و اختلاف نظرها را به آرامی و منطقی حل کنند؟

هر خانواده متناسب با فرهنگ و سبک زندگی خود، سبک رفتاری مختلفی را در هنگام مشکلات و سختی ها دارد. این سبک رفتار ،خواه سالم باشند و خواه ناسالم، می تواند به الگوهایی برای فرزندان تبدیل شود و شما از این الگوهای رفتاری در روابط خود استفاده کنید. انسان ها سریع الگو برداری می کنند و رفتارها برایشان به یک عادت تبدیل می شود. پس سعی کنید الگوهای درستی را برای زندگی و رفتار با همسر انتخاب کنید چون ترک رفتارهای نامناسب بسیار سخت و زمان بر است. رفتارهای صحیح اطرافیان خود را الگو قرار بدهید. رفتارهای مناسب می توانند به شکل دادن شخصیت ارتباطی ما کمک کنند.

 

 احترام گذاشتن به خودتان را فراموش نکنید

اغلب ما برای احترام گذاشتن و اهمیت دادن به دیگران تمام تلاش خود را انجام می دهیم. غافل از این موضوع که هر فردی ابتدا باید احترام گذاشتن به خودش را تمرین کند. ما برای رفع نیازهای اجتماعی، عاطفی و فیزیکی از روابط و تشکیل زندگی مشترک استفاده می کنیم. پس یاد بگیرید حتی بعد از ازدواج کردن به خودتان نیز اهمیت بدهید. حفظ رابطه خوب با همسر مستلزم اهمیت دادن به خودتان و شریک زندگی است. در ارتباطات خود با همسرتان از خود گذشتگی داشته باشید اما در کنارش به خودتان نیز اهمیت بدهید. در مورد نیازهایتان با همسر خود صحبت کنید. در این باره می توانید از مقاله چگونه با همسر خود صحبت کنیم؟ کمک بگیرید.

 

 برای حفظ ارتباط خوب با همسر قوانینی را تنظیم کنید

چه شما و چه همسرتان هر دو باید برای داشتن یک رفتار عاشقانه با همسر و ساختن یک زندگی خوب تلاش کنید. زوجین باید برای ایجاد الگوهای ارتباطی سالم هر دو تلاش کنند. شما می توانید یک ارتباط خوب با همسرتان داشته باشید اگر قوانین را در زندگی مشترک خود تعیین کنید. این قوانین باید احترام متقابل، اهمیت دادن به یک دیگر، رفتارهای صحیح با خانواده ها و… را در ارتباطات شما با همسرتان تقویت کنند.

مثلا می توانید با همسرتان این قانون را تعیین کنید که در هنگام عصبانیت و ناراحتی و مشکلات، هیچ گونه خشونت فیزیکی، مثل هل دادن یا درگیری، نباید وجود داشته باشد. در قوانین خود از تایم استراحت یا زمانی برای آرام شدن در هنگام درگیری ها استفاده کنید. بد زبانی و تحقیر کردن را در ارتباطات خود ممنوع کنید. مطالعات نشان داده است زوج هایی که از زبان توهین آمیز در برابر یکدیگر استفاده می کنند، رضایت کمتری از زندگی خود دارند. یاد بگیرید هر آنچه که در ذهن دارید نگویید. ویرایش افکارتان قبل از صحبت کردن، نشانه بلوغ و عاقل بودن شماست. این یک سیاست رفتار با شوهر یا زن به حساب می آید.

 

 همسر خود را به عنوان فردی منحصر به فرد بشناسید

قبول کنید که همسر شما یک انسان منحصر به فرد است و سبک ارتباطی خاص و مربوط به خودش را دارد. ویژگی های شخصیتی، اختلاف های فرهنگی، گرایش ها و اعتقادات، سبک زندگی و … همگی می تواند بر نحوه ارتباط دو نفر تاثیر گذار باشد. حواستان باشد که مردان و زنان سبک های ارتباطی کلامی، عاطفی و … متفاوتی دارند. اغلب گفته می شود که مردان ساکت، منطقی و گاهی عصبانی هستند در حالیکه زنان بیشتر احساساتی هستند. البته این ویژگی ها در مردان و زنان یکسان نیست و قابل تغییر است. مهم این است که شما قبول کنید هر فردی با مدل متفاوتی برای برقراری ارتباط تلاش می کند.

مثلا شما ممکن است ترجیح بدهید با گفتن هر چیزی که به ذهنتان خطور می کند، ارتباط برقرار کنید. در حالیکه همسرتان ترجیح می دهد ابتدا درباره مسائل فکر کند و سپس به طور مختصر در مورد آن صحبت کند. شما باید این تفاوت ها را درک کنید تا بتوانید یک ارتباط موثر با همسر خود داشته باشید. برای اینکه به درک درستی نسبت به تفاوت های رفتاری یکدیگر برسید می توانید از راهنمایی مشاوره حضوری خانواده کمک بگیرید.

 برای برقراری رابطه خوب با همسر فعالیت های جدیدی را امتحان کنید

تحقیقات نشان می دهد زن و شوهرهایی که به دنبال امتحان چیزهای جدید با یکدیگر هستند و تازگی را به روابط خود اضافه می کنند، زندگی موفق تری دارند. به جای صحبت های تکراری در مورد پرداخت اجاره خانه، وام های عقب افتاده و یا غذای سوخته و … به دنبال راه های جدید برای ارتباط با همسر خود باشید. می توانید به دنبال فعالیت های هیجان انگیز مثل رفتن به شهربازی، انجام بازی های سرگرم کننده گروهی، پختن یک کیک با یکدیگر و … بپردازید. فعالیت های جدید ارتباط بین فردی را لذت بخش تر کرده و استرس ها و تنش ها را از بین می برند.

 در روابط سالم، اختلاف نظر طبیعی است! 

اینکه رابطه ای بدون اختلاف نظر و متفاوت بودن نظرات باشد، اصلا وجود ندارد. رابطه سالم، رابطه ای هست که در آن زوجین گاهی دچار کشمکش و اختلاف نظر می شوند و می توانند این اختلافات را به درستی مدیریت و حل و فصل کنند. اگر اختلاف نظر در رابطه ای وجود نداشته باشد پس مطمئن باشید یکی از زوجین از بیان احساسات و نظرات واقعی خود اجتناب می کند. به هرحال، شما باید سعی کنید از جملات مثبت و تعریف و تمجید در کنار اختلاف نظرهای خود استفاده کنید. تا بتوانید ارتباط موثر خود را حفظ کنید. برخی از جملات مثبت برای حفظ رابطه خوب با همسر عبارتند از:

همسر عزیزم! از اینکه یک شام عالی آماده کردی با اینکه به شدت خسته بودی سپاس گزارم.

من برای پدر و مادر تو بسیار ارزش و احترام قائل هستم.

از اینکه به جای من در جلسات اولیا و مربیان شرکت کردی بی نهایت ممنونم.

ممنون که بخاطر آرامش و رفاه من و فرزندانت سخت کاری می کنی.

و …

 

 صمیمیت عاطفی از دست رفته را بازیابی کنید

اگر چند سالی از ازدواج شما می گذرد و احساس می کنید نسبت به اوایل ازدواج صمیمیت عاطفی با همسر خود ندارید. پس به فکر بازیابی آن باشید. انسان ها در طول زندگی دائما تغییر می کنند. پس با پرسیدن سوالاتی مانند: چه اهدافی برای امسال خود داری؟ دوست داری چه تفریحی را با یکدیگر امتحان کنیم؟ آیا از کنار من بودن راضی هستی؟ و … نیازها و خواسته های همسرتان را در مورد ارتباط عاطفی با خود پیدا کنید. بهترین رفتار با زن و همچنین بهترین رفتار با مرد این است که به نیازهای عاطفی او پاسخ صحیحی داده شود.

هر هفته زمانی را برای تجدید روابط عاطفی خود و همسرتان و برقراری ارتباط عاطفی با شریک زندگی خود، انتخاب کنید. داشتن یک ارتباط عاطفی قوی با همسر باعث می شود که او همیشه در کنار شما باشد و اگر بین شما و همسرتان فاصله ای ایجاد شد، به سرعت دلتنگ شما و محبت های شما شود. اگر به دنبال این هستید که همسرتان را دلتنگ خود کنید می توانید به مطالعه مقاله نحوه دلتنگ کردن شوهر بپردازید.

 

 گفتن نظرات منفی ممنوع

انتقادهای کوبنده و نظرات و انرژی های منفی را از مکالمات خود با همسرتان حذف کنید. اگر می خواهید یک ارتباط خوب با همسر خود برقرار کنید از منفی نگری فاصله بگیرید. در رفتار خود با همسرتان انرژی و نشاط را نشان بدهید و بی حوصلگی و بی ذوقی را از خود دور کنید. سعی کنید به طور مثبت، قاطعانه، صادقانه و محترمانه با یکدیگر ارتباط برقرار کنید. بخصوص مراقب باشید که از شریک زندگی خود به تندی انتقاد نکنید. شکایات و اختلاف نظرهای خود را با احترام بیان کنید. از جملات زیبایی مانند «دوستت دارم» و «روز خوبی داشته باشی» و «تو بهترین همسر دنیایی» و … در مکالمات خود استفاده کنید. گاهی ارسال پیامک یا پست صوتی همراه با انرژی مثبت فراوان را امتحان کنید. این کار باعث تقویت روحیه همسرتان و ایجاد ارتباط مثبت با او می شود.

 صداقت، لازمه حفظ روابط با همسرتان است

زندگی مشترک باید سراسر صداقت و راستگویی باشد. هرگز از دروغ و پنهان کاری در رفتار خود با همسرتان استفاده نکنید. حتی اگر می دانید گفتن حقیقت رابطه شما را شکرآب می کند باز جز حقیقت چیزی را بیان نکنید. سعی کنید موقعیتی را فراهم کنید و دلایل خود را برای اشتباهی که انجام داده اید، بگویید. نشانه های دروغ گویی همسر سریع نمایان می شوند. پس گفتن حقیقت تلخ بهتر از دروغ شیرینی است که بعدا رسوایتان می کند. با شفافیت و صداقت ارتباط برقرار کنید.

 

 روابط سالم با همسر، نیاز به صبر و بردباری دارد

یکی از ضروری ترین مهارت های ارتباطی برای زوج ها، افزایش صبر و بردباری است. که افراد باید در روابط خود آن را پرورش دهند. مسلما پرورش صبر در زندگی مشترک بسیار کار دشواری است. اما به شدت مهم و ضروری است. همسرتان فراموش کرده است زباله ها را بیرون بگذارد؟ حواسش نبوده و غذا سوخته است؟ ناامید شدن یا حتی عصبانی شدن در مورد چنین چیزهایی آسان ترین راه و همچنین بدترین راه است. سعی کنید نفس عمیق بکشید و تمرین کنید تا صبر و آرامش خود را تقویت کنید. تکنیک های ارتباطی موثر می تواند به شما در کاهش استرس ها و تنش ها و افزایش صبر کمک بسزایی کند. یکی از جنبه های کار بر روی مهارت های ارتباطی در یک رابطه شامل پرورش صبر و عدم تحمیل مکالمات استرس زا به همسر خود است.

 

 مراقب زبان خود باشید

لطفا مراقب زبان خود باشید. یکی از عواملی که ارتباط موثر را خاتمه می دهد استفاده غلط از کلمات و زبان گزنده است. مشکلات گذشته که مدت ها پیش اتفاق افتاده است را مجدد بازگو نکنید. مخصوصا وضعیتی که حل شده یا بخشیده شده است. از کلماتی مثل شما یا افعال رسمی برای صحبت با همسر خود در هنگام ناراحتی ها و قهر کردن ها استفاده نکنید. این کلمات مسلما روابط و رفتار شما با همسرتان را تحت تاثیر قرار می دهند. در عوض سعی کنید نام کوچک همسرتان را با محبت صدا بزنید. این یک تکنیک عالی برای کاهش خشم است. پس به لحن گفت و گوی خود توجه کنید.

 

 در ارتباط با همسر خود از معجزه جمله دوستت دارم غافل نشوید

به گفتن جمله دوستت دارم به همسرتان، عادت کنید. در ارتباط با همسر خود از معجزه جمله دوستت دارم غافل نشوید. اگر یک شب خوب با همسر خود داشته اید پس با ابراز احساسات خود و استفاده از جملات عاشقانه این شب را به بهترین شب زندگی خود تبدیل کنید. سعی کنید رابطه مناسبی بین ارتباط عاطفی و ارتباط کلامی خود برقرار کنید. گفتن دوستت دارم یک عادت عالی برای تقویت رابطه و ارتباطات شما با همسرتان است. یکی از راه های به دست آوردن دل شوهر یا همسر استفاده از جملات عاشقانه در مکالمات خود با همسرتان است. از ابراز احساسات به همسر خود برای برقراری یک رابطه عاطفی قوی استفاده کنید. شما باید بتوانید احساست خود را به همسرتان نشان دهید و ثابت کنید او را دوست دارید.

سخنی از مشاوران آویژه

در رفتارهای خود با همسرتان صداقت، احترام، عشق و بیان احساسات را جدی بگیرید. سعی کنید رفتار با همسرتان را به سمت رفتارهای درست و مناسب هدایت کنید. عادت به تندخویی، فریاد زدن، نادیده گرفتن همسر و … بسیار مضر و مخرب است و ترک این عادات نیاز به تکرار و تمرین زیادی دارد. پس قبل از اینکه به رفتارهای نامناسب عادت کنید، از آنها دوری کنید. برای ایجاد یک ارتباط قوی با همسرتان وقت بگذارید و تلاش کنید. طرز برخورد و رفتار زوجین با یکدیگر در تربیت فرزندان نقش بسیار بزرگی دارد. آنها به شما نگاه می کنند و از رفتارهای شما الگو برداری می کنند. پس سعی کنید در مقابل فرزندان احترام یکدیگر را حفظ کنید. تا آنها نیز احترام گذاشتن به شما، یعنی احترام گذاشتن به پدر و مادر خود، را یاد بگیرند.

برای حفظ رابطه و رفتار مناسب بین زوجین هر دو نفر باید تلاش کنند و این موضوع را جدی بگیرند. اگر همچنان نمی توانید روش های ارتباط با همسرتان و طرز رفتار کردن با او را در زندگی خود قرار بدهید. به یک مشاوره خانواده مراجعه کنید. روانشناس یا مشاور خوب به شما یاد می دهد که چگونه با همسر خود رفتار کنید تا ارتباطات عاطفی و کلامی سالمی بین شما و شریک زندگیتان برقرار شود.

سوالات متداول

علت عدم ارتباط صحیح با همسر در زندگی مشترک چیست؟

 برخی از دلایلی که زوج ها در برقراری ارتباط صحیح در رابطه خود شکست می خورند عبارتند از: نداشتن زمان کافی با هم، که بتوانند صحبت کنند و گوش دهند. انتظار زیاد در رابطه با این که همسر باید بداند طرف مقابل چه فکر می کند. عدم تمایل یکی از طرفین به در نظر گرفتن دیدگاه طرف مقابل.

پیامد نبود ارتباط قوی بین زوجین چیست؟

 نبود ارتباط مناسب و قوی در رابطه زناشویی در برخی از موارد باعث جدایی زوجین می شود. بدون ارتباط مناسب زوج ها نمی توانند به فراز و نشیب های زندگی مشترک پاسخ مناسبی بدهند و باعث رنجش یکدیگر می شوند. درگیری و تعارض در این رابطه ها بسیار شدید است و به سلامت جسمی و روانی زوجین ضرر می رساند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی