شمانیوز
شما نیوز

یارانه معیشتی

عیدی 4 میلیونی دولت بمناسبت 22 بهمن | یارانه معیشتی بهمن 2 برابر شد

جزئیات یارانه معیشتی جدید دولت بمناسبت 22 بهمن اعلام شد.

عیدی 4 میلیونی دولت بمناسبت 22 بهمن | یارانه معیشتی بهمن 2 برابر شد

 یارانه معیشتی جدید دولت رئیسی برای اولین بار از اردیبهشت سال 1401 پرداخت شد. با توجه به افزایش قیمت‌ها، دولت سیزدهم برای جبران رفاه از دست رفته خانوار و کمک به معیشت آن‌ها اقدام به افزایش یارانه معیشتی کرده است. با افزایش یارانه معیشتی سه دهک پایین درآمدی توسط دولت به هر نفر ۴۰۰ هزار تومان، قدرت خرید دهک اول درآمدی روستاییان (فقیرترین دهک) ۲.۵ برابر می‌شود.​

پس از واریز دو مرحله یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار، برخی از اعضای اقتصادی دولت احتمال تبدیل آن به کالابرگ الکترونیکی را مطرح کردند. اما شب گذشته ابراهیم رئیسی اعلام کرد که فعلا موضوع کالابرگ منتفی است و تا وضع کالا برگ اطمینان بخش نشود، پرداخت نقدی  یارانه معیشتی  ادامه پیدا می‌کند.

محمدرضا میرتاج‌الدینی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با تسلیت به زلزله زدگان در کشورهای ترکیه و سوریه و مردم مصیبت‌دیده در خوی بیان کرد: کمیسیون برنامه گزارش جامعی را در خصوص هدفمندسازی یارانه و تبصره 14 قانون بودجه سال جاری ارائه کرد. اقدام دولت در تفکیک هزینه‌های یارانه‌ای و جدا کردن بودجه‌هایی که با هدفمندسازی مرتبط نبود از تبصره 14 و انتقال آن به بودجه عمومی کار شایسته‌ای در راستای اصلاح ساختار بودجه بود.

وی در ادامه اظهار کرد: نکته حائز اهمیت این است که همراه با پرداخت یارانه نقدی که در سال آینده 315 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است باید کالابرگ الکترونیکی عملیاتی شود و این درخواست مجلس شورای اسلامی از دولت است تا کسانی که کارت یارانه دارند به اندازه اعتبار در کارت بتوانند 12 قلم از کالاهای مورد نیاز خود را با نرخ دولتی خریداری کنند. تثبیت قیمت کالاهای اساسی از مواردی است که باید مورد توجه باشد.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اکنون ما با ناترازی انرژی مواجه هستیم و برای مدیریت آن باید برنامه ‌ریزی کنیم در صندوق هدفمند سازی یارانه‌ها یارانه‌ها یک سوم بودجه عمومی منابع وجود دارد در حالی که اگر به این صندوق و هدفمند سازی یارانه‌ها توجه نشود، نمی‌توانیم جلوی ناترازی را بگیریم./ ایسنا

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید امور ایثارگران با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ هزار ایثارگر واجد شرایط قانونی برای دریافت خودرو هستند، گفت: اما در قانون بودجه امسال فقط واگذاری ۱۰ هزار خودرو برای آنها پیش بینی شده است، بنابراین اولویت بندی برای واگذاری در دستور کار کمیسیون فرعی اقتصاد دولت قرار د

محمود پاکدل بیان کرد: به استناد مصوبه مجلس شورای اسلامی به جانبازان و آزادگان ۲۵ درصد به بالا پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و به جانبازان و آزادگان زیر ۲۵ درصد چهار میلیون و ۵۰۰ هزارتومان کمک معیشت از سوی بنیاد شهید پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه ۲۵ درصد از کمک معیشت بگیران جانبازان ۲۵ درصد به بالا هستند، افزود: ۹۲ هزار نفر از جانبازان و آزادگان از کار افتاده کلی هستند که از بنیاد شهید حقوق حالت اشتغال با میانگین ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت می کنند.

پاکدل گفت: معمولا جانبازان ۵۰ درصد به بالا، جانبازان شیمیایی، جانبازان اعصاب و روان، جانبازان دارای مشکلات جسمی و حرکتی و بیماران صعب العلاج نیز که براساس رای کمیسیون پزشکی نیاز به پرستار داشته باشند حق پرستاری دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه ۶۳ هزار نفر از جانبازان و آزادگان علاوه بر حقوق یا کمک معیشت حق پرستاری دریافت می‌کنند، افزود: حق پرستاری معادل حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار است که امسال براساس مصوبه باید با افزایش ۵۷ درصدی به حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می رسید اما به دلیل کمبود منابع ما از مرداد ماه امسال توانستیم حق پرستاری را ۳۸ درصد افزایش دهیم و اکنون به سه میلیون و ۶۵۰ هزار تومان حق پرستاری پرداخت می شود.

 

واگذاری خودرو به ایثاگران براساس اولویت‌بندی

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید امور ایثارگران در خصوص واگذاری خودرو به ایثارگران نیز گفت: بیش از ۲۰۰ هزار ایثارگر واجد شرایط قانونی برای دریافت خودرو هستند اما در قانون بودجه امسال فقط واگذاری ۱۰ هزار خودرو برای آنها پیش بینی شده است.

پاکدل تاکید کرد: اولویت بندی برای واگذاری خودرو بین متقاضیان در دستور کار کمیسیون فرعی اقتصاد دولت قرار دارد./ ایرنا

یارانه معیشتی 2 میلیونی دولت برای این سرپرستان خانوار 

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز گذشته با بررسی دوفوریتی لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان موافقت کردند.

 

شهریار حیدری نماینده مردم سرپل‌ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: به موازات این طرح طرح‌هایی در دولت تنظیم شد و قبل از این دو طرح و دو آیین‌نامه هم در دولت بود و در نهایت این موارد تجمیع و از طرف مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس کمیته مشترک مجلس و دولت برای ساماندهی این طرح این مسئولیت را پذیرفتیم.

وی عنوان کرد: این موضوع در کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح و همچنین به دنبال تشکیل جلساتی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و صحبت‌هایی با رئیس‌جمهور و معاون وی در نهایت دو راهکار ارائه شد.

حیدری با اشاره به یکی از راهکارها گفت: این طرح باید در سطح سران قوا تصویب می‌شد و در سران قوا مباحث مختلفی مطرح و در نهایت پیشنهاد شد دولت پیشنهاد دوفوریتی به مجلس ارائه دهد که حدود یک ماه پیش انجام شد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied