شمانیوز
شما نیوز

مراقب این زنگ خطر در زندگی زناشویی باشید

فرسودگی زناشویی یکی از مشکلاتی است که بعد از چند سال در اثر بی توجهی زوجین نسبت به روابط عاطفی شان ایجاد می شود.

مراقب این زنگ خطر در زندگی زناشویی باشید

به گزارش شمانیوز: اغلب زوجین زندگی مشترک را با عشق شروع میکنند و تصور نمی کنند ممکن است روزی عشقشان پایان پیدا کند. فرسودگی زناشویی به شکل دلزدگی ، خستگی جسمی ،عاطفی و روانی خودش را نشان میدهد که به خاطر تفاوت زیاد بین انتظارات از زندگی مشترک و واقعیت بروز میکند و در صورتی که مورد توجه قرار نگیرد میتواند منجر به از هم پاشیدن رابطه شود.

در صورتی که زوجین اهمیتی به رفع نیازهای هم نداشته باشند یا نیازهایشان را با هم مطرح نکنند و به راه حلی مثبت برای رفع نیازهایشان دست پیدا نکنند دچار استرس ، ناکامی ، سرخوردگی ، خشم و درنهایت فرسودگی می شوند. فرسودگی زناشویی منجر به کاهش علاقه و افزایش رفتارهای خصمانه می شود که نارضایتی زناشویی را به دنبال داشته و بنیاد خانواده را ناپایدار میکند. 

روند فرسودگی زناشویی به صورت تدریجی است و به خاطر انباشته شدن سرخوردگی ها و تنش های روزمره ایجاد می شود. فرسودگی زناشویی میتواند در جنبه های مختلف جسمی و روحی و عاطفی بروز کنید.

 

فرسودگی زناشویی از نظر جسمی 

زمانی که زوجین متوجه می شوند که با وجود تلاشهایشان ، رابطه جسمی و جنسی با همسرشان لذت بخش نیست ، به مرور زمان احساس ناامیدی و دلزدگی جسمی و جنسی پیدا می کنند. 

صمیمیت جسمی یکی از فاکتورهای مهم زندگی مشترک است. در آغوش گرفتن، نوازش و بوسه میتواند صمیمیت جسمی در زوجین را تقویت کند ولی در ازدواجی که دو نفر دچار فرسودگی جسمی شده اند ، هیچ صمیمیت جسمی ای بینشان برقرار نیست و همین مسئله باعث کاهش بیشتر صمیمیت بین آن ها می شود. 

 

فرسودگی زناشویی از نظر عاطفی

زمانی که یکی از زوجین به اندازه طرف مقابل برای  رابطه ارزشی قائل نیست و مهم ترین نیازهای عاطفی اش را نداده می گیرد ، رضایت و صمیمیت عاطفی در ازدواج کمتر می شود و دیگر زوجین از بودن کنار هم لذت نمی برند. 

برای این که یک رابطه دارای صمیمیت  عاطفی مناسب باشد ، دو طرف باید بهه یک اندازه برای رابطه تلاش کند و ارزش قائل باشند و به فکر رفع نیازهای یکدیگر باشند. اگر یکی از طرفین تلاش بیشتری نشان دهد و طرف مقابل هیچ تلاشی نکند ، به مرور زمان  ، تلاش های  یک طرفه و بی جواب او منجر به فرسودگی خواهد شد. غافل شدن از تلاش ، درک و توجه به نیازهای عاطفی شریک زندگی منجر به فرسودگی عاطفی خواهد شد. 

 

فرسودگی زناشویی از نظر روانشناختی

با وجودی که فرسودگی روانشناختی و ذهنی به مرور زمان ایجاد می شود ولی زوجین به یکباره احساس میکنند دیگر از نظر ذهنی میلی به هم ندارند. زمانی که ناراحتی ها و ناکامی ها در یک رابطه زیاد می شود و به جای این که مطرح شود ، سرکوب می شود و حل نشده باقی می ماند ، به مرور زمان روی هم جمع شده و باعث بیشتر شدن افکار منفی و خستگی ذهنی می شوند. 

برای پیشگیری از بروز فرسودگی روانشناختی ، زوجین باید مهارت گفتگو را بیاموزند و درباره مشکلاتشان صحبت کنند و آنها را حل کنند. گفتگو باعث می شود که زوجین اطلاعات لازم را بدست بیاورند و بتوانند مشکل ایجاد شده بینشان را رفع کنند. 

 

علایم فرسودگی زناشویی

فرسودگی ازدواج با احساس استرس و بی رمقی شدید همراه است و میتواند باعث کاهش انرژی جسمی و روحی ، خستگی و ضعف فیزیکی و احساسی ، بدبینی و ضعف روابط ، دور شدن و فاصله گرفتن از شریک زندگی ، احساس ناکارآمدی ، عدم بدست آوردن موفقیت شخصی و کاری شود. 

فرسودگی ازدوج به تدریج در ما ایجاد می شود و مانند یک بیماری خاموش ، ریشه های رابطه یا میخشکاند ، به همین دلیل تشخیص فرسودگی ازدواج کاری سخت و پیچیده است. 

با وجودی که فرسودگی ازدواج بی صدا عمل میکند ولی ذهن و جسم شما علایم هشدار دهنده ای از خطر را گوشزد می کنند ، علایم فرسودگی زناشویی عبارتند از :

• خستگی زیاد و احساس کمبود انرژی در اغلب روزها که منجر به بی انگیزگی می شود. 

• ممکن است دچار کم خوابی یا پرخوابی شوید ولی در مراحل بعدی حتی با وجود خستگی زیاد نتوانید به درستی بخوابید. 

• کمبود تمرکز و فراموشی و انجام ندادن به موقع کارها 

• علایم جسمی مثل درد ناحیه سینه ، افزایش ضربان قلب ، تنگی نفس ، سرگیجه ، سردرد ، ضعف و مشکلات گوارشی 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied