شمانیوز
شما نیوز

ام‌اس

آمار نگران‌کننده ام‌اس | جایگاه ایران در جهان

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: طی دهه‌های اخیر شیوع بیماری ام‌اس در کشور به خصوص در مناطق شهری افزایش یافته و این مسئله حاکی از اهمیت تشخیص و کنترل بیماری در جوانان و میانسالان با توجه به شیوع متوسط تا بالای آن است.

آمار نگران‌کننده ام‌اس  |  جایگاه ایران در جهان

دکتر امیرحسام علیرضایی رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت در خصوص آمار بروز بیماری MS در کشور گفت: بر اساس آمار ثبت شده در سامانه بیماری‌های نادر معاونت درمان وزارت بهداشت، تا امروز ۹۵ هزار بیمار مبتلا به MS رجیستر و شناسایی شده‌اند.

شیوع در خانم‌ها بیش از آقایان

وی افزود: شیوع بیماری همچنان در خانم‌ها بیشتر از آقایان به نسبت ۲.۵ برابر و در سنین ۲۰ تا ۴۵ سال است.

جایگاه ایران در جهان از نظر تعداد ابتلا

علیرضایی با اشاره به اینکه متوسط شیوع MS بر اساس آمارهای جهانی به میزان ۱۱۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، تصریح کرد: این نسبت در کشورهای مختلف متفاوت بوده و در کشور ایران، شیوع MS معادل ۱۱۱ بیمار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. بر این اساس ایران در شمار کشورهای با شیوع بالا از لحاظ MS است.

توزیع جغرافیایی بیماری MS در شهرهای کشور

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درخصوص توزیع جغرافیایی بیماری MS در شهرهای کشور بیان کرد: طی دهه‌های اخیر شیوع آن در کشور به خصوص در مناطق شهری افزایش یافته و این مسئله حاکی از اهمیت تشخیص و کنترل بیماری در جوانان و میانسالان با توجه به شیوع متوسط تا بالای آن است.

وی گفت: به طور متوسط سالانه حدود ۵ هزار بیمار به جمعیت مبتلایان در کشور افزوده می‌شود. در حال حاضر بیشترین رجیستری بیماری MS در استان‌های اصفهان، شیراز و تهران است. 

نحوه تامین داروی بیماران مبتلا به MS 

وی درخصوص نحوه تامین داروی بیماران مبتلا به MS اظهار کرد: در حال حاضر در خصوص داروهای ایرانی تولید داخل مشکلی وجود ندارد و داروهای وارداتی گاه به دلیل تحریم‌ها دچار کمبود می‌شویم که در حال حاضر نیاز رفع شده است و تأمین جدیدترین داروهای مورد مصرف بیماران ( مونوکلونال آنتی بادی ) با اثر بخشی بالا از تاکیدات وزارت بهداشت است.

پوشش بیمه‌ای ارائه خدمات به بیماران MS

علیرضایی درباره پوشش بیمه‌ای ارائه خدمات به بیماران MS پس از آغاز به کار صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج تصریح کرد: حمایت از بیماران در قالب تدوین بسته‌های حمایتی با اخذ نظر از کمیته‌های علمی مشورتی به منظور کاهش بار مالی بیماران با پوشش حمایتی بیمه پایه و صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج تدوین و ابلاغ می‌شود و در قالب این بسته تدوینی، بیماران هزینه‌ایی را متحمل نمی‌شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied