شمانیوز
شما نیوز

در گفت‌وگوی اختصاصی با شمانیوز مطرح شد؛

فرآیندهای شناسایی و پایش نخبگان و سرآمدان | جذب ۵ هزار نفر از نخبگان در سال جاری

فرآیندهای شناسایی و پایش نخبگان و سرآمدان | جذب ۵ هزار نفر از نخبگان در سال جاری

مدیر کل دفتر پایش و شبکه‌سازی بنیاد نخبگان در یک گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار شمانیوز، به بیان فرآیندهای شناسایی و پایش نخبگان پرداخت و از احتمال جذب ۲ تا ۵ هزار نفر نخبگان در سال جاری خبر داد.

الهه سی ستار -خبرنگار شمانیوز، محمدحسین جهانگیری، مدیرکل دفتر پایش سرآمدان بنیاد نخبگان،  و گفت: موضوع پایش حوزه‌های دانش‌آموزی، دانشجویی، سرآمدان و نخبگان به دلیل استفاده از روش‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است. در برخی حوزه‌ها، با روش‌های خوداظهاری می‌توان برای تمام جامعه مخاطب دسترسی را فراهم کرد، اما در بخش‌های سرآمدان و نخبگان، استفاده از روش‌های فعال و هوشمند مانند ایندورس کردن افرد با یکدیگر و ایجاد ارتباطات بین آنها، می‌توان به اهداف مربوطه دست یافت.

جهانگیری با تاکید بر اینکه روش‌ها و شیوه‌نامه‌ها براساس اهداف تعیین می‌شود، اظهار داشت: برای دریافت نتیجه نهایی و مطلوب در ابتدا یک هدف تعیین می‌شود که مطابق با آن، شیوه‌نامه‌ها و روش‌هایی تبیین و اجرا می‌شود. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی عدم تمایل به شناخت برخی نخبگان و حمایت‌هایی که برای جذب سرآمدان درنظر گرفته شده‌است، گفت: شناخت و حمایت دو مبحثی هستند که جداگانه باید به آنها بپردازیم. در مقوله شناخت، هرچه درخت تجربیات و دانش افراد پربار تر می‌شود، تمایل برخی از آنها برای شناخته‌شدن کمتر می‌شود.

مدیر کل دفتر پایش بنیاد نخبگان، ادامه داد: همانطور که یک نهال جوان نیاز به مراقبت و آبیاری بیشتری دارد، در بخش‌های دانش‌آموزی و دانشجویی نیز این موضوع صدق می‌کند و نیازمند حمایت‌های مادی و معنوی بیشتری می‌باشد. اما در بخش‌های بالاتر نخبگان و سرآمدان این برنامه‌ها از جنس تکریم و الگوسازی است. می‌بینیم نوع حمایت‌ها در این بخش‌ها متفاوت است، به عنوان نمونه یک صنعتگر بزرگ نیازمند ایجاد خط اعتباری و دریافت وام نیست، برای این‌گونه سرآمدان اعتبار و الگوسازی مطرح است. 

محمدحسین جهانگیری، بنیاد نخبگان را مسئول پیگیری و تدوین قوانین مربوطه دانست و تاکید کرد: ۱۵ سال است که بنیاد نخبگان، شیوه‌نامه‌هایی را تعیین می‌کند که برخی از آنها مانند مصوبه جذب نخبگان در سطح هیئت وزیران بوده است. اسفندماه سال ۱۴۰۰ مصوبه جذب نخبگان در بخش دولتی و در اسفند ۱۴۰۱ مصوبه جذب در بخش خصوصی و دولتی را داشته‌ایم.

وی افزود: برخی قوانین در لایه‌های پایین‌تر مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است. مشاهده می‌کنیم که در این ۱۵ سال به جاهای خوبی رسیده‌ایم و اکنون مرحله اجرای کامل وجامع آن مطرح است. به طور مثال در قانون جذب نخبگان پس از یک‌سال و نیم می‌توان گفت که سازمان امور استخدامی کشور آن را به درستی اجرا می‌کند و هم سازمان برنامه بودجه موردنظر را برای آن درنظر گرفته است.

مدیر کل دفتر پایش و شبکه‌سازی سرآمدان بنیاد نخبگان، تصریح کرد: الان شاهد هستیم که تعدادی از نخبگان جذب  شدند و برای امسال هم پیش‌بینی می‌شود که ۲ هزار تا ۵۰۰۰ هزار نفر جذب را داشته باشیم. در بخش‌های دانش‌آموزی و دانشجویی هم قوانینی برای اجرا تدوین شده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی