شمانیوز
شما نیوز

احساس درماندگی | درمان احساس درماندگی

احساس درماندگی چیست ؟ | راه های مبارزه و مقابله با احساس درماندگی

احساس درماندگی چیست ؟ | راه های مبارزه و مقابله با احساس درماندگی

همه ما در زندگی دچار مشکلاتی هستیم ودر طول زندگیمان با احساس درماندگی مواجه می شویم.احساس درماندگی اگه ادامه دار و طولانی باشد ممکن است آسیب زا باشد. در مقاله زیر را های مقابله با این احساس را می خوانید.

بسیاری از افراد هر از گاهی احساس درماندگی یا ناتوانی برای واکنش نشان دادن به وقایع و موقعیت‌های منفی را تجربه می‌کنند. درماندگی احساسی است که هنگام بیماری یا مواجهه با یک رویداد آسیب‌زا به سراغ شما می‌آید. درماندگی در حقیقت احساسی است که می تواند در اثر آسیب دیدن و تجربه رخداد آسیب زا و یا پاسخ و واکنشی به استرس و فشار باشد. در مواقع دیگر می تواند نشانه و علائمی از یک اختلال روانی مانند افسردگی و اضطراب باشد.در ادامه مقاله راه های مقابله و درمان با احساس درماندگی را می خوانید. 

علت درماندگی چیست؟

ممکن است شما هم احساس درماندگی را با وجود اینکه به نظر می رسد، هیچ مشکلی ندارید تجربه کنید. این احساس می تواند به این دلیل باشد که شما برای مدت طولانی با مشکلاتی در زندگی رو به رو بوده اید و نمی دانید چگونه باید با این شرایط کنار بیایید.

احساس درماندگی شما ممکن است به دلیل اتفاق یا رویدادی باشد که قبلا رخ داده است و شما به این اتفاق زیاد فکر می کنید. گاها ابتلا به بیماری های جسمانی و روان شناختی می تواند به ایجاد احساس درماندگی کمک کند. در هر صورت صحبت با یک روان درمانگر می تواند به شما در کنار آمدن با این احساس کمک کند.

احساس درماندگی

نشانه های احساس درماندگی چیست؟

نشانه های احساس درماندگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ اما به طور کلی نشانه های احساس درماندگی شامل موارد زیر می شود:

احساس غرق شدگی احساس ضعف و ناتوانی احساس از دست دادن کنترل احساس افسردگی احساس ناامیدی احساس شرم و گناه افکار خودکشی آسیب رساندن به خود( خود جرحی)

راه های درمان و مقابله با احساس درماندگی

 

 دلیل درماندگی را شناسایی کنید

اگر فکر می‌کنید که نمی‌توانید وضعتان را تغییر دهید، بهتر است بررسی کنید که احساسات شما در چه چیزی ریشه دارند. می‌توانید سؤال‌های زیر را از خود بپرسید:

اخیرا استرس زیادی داشته‌اید؟
اخیرا آسیب روحی دیده‌اید یا با مشکل بزرگی روبه‌رو شده‌اید؟
آیا اتفاقی افتاده است که هیچ تسلطی بر آن ندارید؟
آیا علائم دیگری مانند روحیه ضعیف، ناراحتی، درماندگی و بی‌توجهی نیز داشته‌اید که شاید به احساس فعلی‌تان ربط داشته باشند؟

بررسی پاسخ این سؤال‌ها درک دلیل احساس درماندگی‌ را راحت‌تر می‌کند و می‌توانید برای نحوه مقابله با آن بهتر تصمیم بگیرید. مثلا اگر استرس روزانه باعث شده است چنین احساسی داشته باشید، با پیداکردن روش‌هایی برای مهار آن می‌توانید تاب‌آوری روانی خود را بیشتر کنید. اگر رفع مشکل ورای توان شماست، شاید راه‌حل مؤثر توجه به نحوه واکنش‌ نشان‌دادن به مشکل باشد.

به یاد داشته باشید که شاید افکارتان درست نباشند

خطاهای شناختی سبب برداشت اشتباه از وقایع مختلف و نتیجه‌گیری‌های اشتباه می‌شوند، بنابراین چیزهایی را باور می‌کنید که کاملا اشتباه‌اند. به‌ همین دلیل زمانی که با احساسی منفی مانند درماندگی مبارزه می‌کنید، مهم است به یاد داشته باشید که مغزتان همیشه حقیقت را نمی‌گوید. دفعه بعدی که اسیر سیاه‌چال افکار منفی مانند «هیچ چیز تغییر نخواهد کرد» یا «من برای تغییرکردن کاری نمی‌توانم انجام دهم» شدید، لحظه‌ای مکث کنید و دیدگاه خود را واقع‌گرایانه‌تر کنید. تغییر این الگوهای فکری همیشه ساده نیست، اما با یادگیری نحوه شناخت آنها یک گام مثبت برای تغییرشان برداشته‌اید.

 نقاط قوت خود را به یاد آورید

اگر احساس درماندگی می‌کنید، نگاهی به مجموعه استعدادها، نقاط قوت و توانمندی‌های بی‌همتای خود بیندازید. تأکید بر این قابلیت‌ها راهی عالی برای ایجاد حس قدرت و انگیزه بیشتر برای مقابله با چالش‌هایی است که در بخش‌های مختلف زندگی خود با آنها روبه‌رو می‌شوید.

روی کاغذ فهرستی از کارهایی بنویسید که می‌توانید آنها را با تسلط انجام دهید و سپس فکر کنید که چطور می‌توانید از این مهارت‌ها برای مقابله با مشکل استفاده کنید. به‌جای نشخوار ذهنی درباره نقاط ضعف خود، تمرکزتان را روی تحسین نقاط قوت و تقویت آنها بگذارید.

ورزش کنید

فعالیت فیزیکی، چه سبک و چه سنگین، اثر مثبتی روی روحیه ما می‌گذارد. زمانی که احساس درماندگی و سردرگمی می‌کنید، شاید ورزش خیلی مفید باشد. برخی افراد دوست دارند حین دویدن یا پیاده‌روی به احساس درماندگی خود فکر کنند و برخی دیگر تصمیم می‌گیرند با یوگا و حرکات کششی عمیق‌تر با احساساتشان مواجه شوند.

شواهد زیادی وجود دارد که ورزش با استرس، اضطراب و احساسات منفی مقابله می‌کند. گرچه هر نوع تحرکی مفید است، ورزش‌های هوازی مانند دویدن، شنا یا حتی پیاده‌روی سریع اثر مثبت بیشتری روی روحیه دارند. بنابراین دفعه بعدی که احساس درماندگی کردید، ورزش کنید و اثر آن را روی خود ببینید.

 خاطرات خود را بنویسید

بدون تردید زمانی که تسلط خود بر اوضاع را از دست می‌دهید، برنامه‌ریزی برای مقابله با شرایط سخت است. در چنین مواقعی باید احساسات خود را تخلیه کنید؛ ببینید چطور می‌توانید استرس و احساس اضطراب درون خود را خالی کنید. یکی از بهترین راهکارها برای این کار نوشتن خاطرات است. داشتن یک دفتر خاطرات باعث می‌شود زمانی که احساس می‌کنید دنیایتان آشفته است، به آن نظم ببخشید. علاوه‌بر این، کمک می‌کند با آشکارکردن درونی‌ترین ترس‌هایتان، افکارتان و احساسات‌تان خود را بهتر بشناسید. به نوشتن خاطرات به‌چشم فرصتی برای کسب آرامش شخصی نگاه کنید.

خاطرات خود را در مکانی بنویسید که برایتان آرامش‌بخش است و شاید یک فنجان چای هم کنار آن بد نباشد. برای نوشتن خاطرات خود انتظار بکشید و بدانید که با این کار به ذهن و بدن خود کمک می‌کنید. هرچه دوست دارید و احساس می‌کنید درست است، بنویسید. موقع نوشتن نیازی نیست که حتما ساختار خاصی را رعایت کنید. دفتر خاطرات فضایی شخصی است که در آن درباره هر چیزی که می‌خواهید می‌نویسید. اجازه دهید کلمات بدون اینکه نگران اشتباه نوشتن یا نظر سایر افراد باشید، روی کاغذ جاری شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی