کمرویی | درمان کمرویی
کمرویی و خجالت کشیدن به چه معناست | علائم و درمان خجالتی بودن
کمرویی چیست ؟ خجالت کشیدن به چه معناست ؟آیا افرادی که خجالتی هستند راهکاری برای مقابله با آن دارند ؟ این ها پرسش هایی هستند که در مقاله زیر پاسخ آن را می خوانید.
کمرویی چیست؟
متاسفانه در بعضی مواقع هوش و استعداد های سرشار فرد به دلیل خجالتی و کم حرف بودن، پنهان می ماند. بعضی افراد خجالتی بودن را یک بیماری روانی می دانند. افراد خجالتی و کمرو علیرغم هوش و استعدادی که دارند توسط دیگران به خصوص افراد مهم زندگی شان مورد بررسی واقع بینانه ای قرار نمیگیرند و اهمیتی به آنها داده نمی شود.در مواردی کمرویی پایدار که ریشه در کودکی افراد دارد می تواند منجر به یک ترس عمیق شود. به طوری که فرد از کسب تجربه در زمینه های ناشناخته اجتناب کرده و فرصت یادگیری و مهارت آموزی را از خود دریغ می نماید. عدم توجه به درمان کمرویی باعث عدم موفقیت در کار و زندگی شخصی و علیالخصوص ارتباطات اجتماعی و عاطفی می شود.
برخی افراد همچون ستاره ای در مکالمات می درخشند و میتوانند مرتب و شمرده حرف بزنند. در مقابل، حرف زدن برای برخی افراد خجالتی و درونگرا کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است. کاری که برای انجام آن باید تمام تلاششان را بکنند بلکه شاید در انجام آن موفق باشند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید به نکات زیر برای بهبود ارتباطات خود و مشارکت بهتر در موقعیتهای اجتماعی توجه کنید.
علائم افراد خجالتی و کمرویی
خجالت کشیدن و خجالتی بودن با علائم و نشانههایی همراه است که از روی آنها میتوان به این ویژگی پی برد. مهمترین نشانه های خجالتی بودن را میتوان در موارد زیر پیدا کرد:
ضعف در تصمیمگیری
همانطور که اشاره کردیم، کسانی که به عنوان خجالتی و کمرو معرفی میشوند، اعتمادبهنفس اندکی دارند. همین ویژگی باعث میشود که دائما برای تصمیمگیری درباره مسائل گوناگون دچار تردید شوند. این افراد هنگام تصمیمگیری در هر موقعیتی بیش از آنکه به نیاز و علاقه خود توجه کند، به فکر این است که واکنش دیگران در برابر او چیست؟
استرس همیشگی
استرس و اضطراب صاحبخانه خجالت هستند! کسانی که به خجالت و ترس از جمع مبتلا هستند، از قرار گرفتن در هر موقعیت و شرایط جدیدی دچار استرس و اضطراب میشوند.
این استرس آرامش ذهنی آنها را کاهش میدهد و باعث میشود که به طور دائم از جمع فاصله بگیرند و فعایتهای خود را به صورت فردی و تکنفره انجام دهند. این استرس در مواقعی که زیاد باشد، با علائم جسمی هم همراه میشود. مانند لکنت زبان، لرزش دستها یا صدا، عرق کردن و ... .
عدم توانایی در دفاع از خویش
خجالتی بودن باعث میشود که در برابر دفاع از خود و دریافت حقتان کوتاهی کنید و همیشه حق را به دیگران بدهید. برخی افراد این ویژگی را با مهربانی و فداکاری اشتباه میگیرند. در حالیکه مهربانی و فداکاری هیچ تقابلی با دفاع از خویش ندارد.
احساس تنهایی زیاد
خجالتیها و افرادی که کمرو هستند، احساس تنهایی زیادی دارند و تصور میکنند که این حس تنهایی فقط برای آنها رخ میدهد. از آنجایی که این افراد نمیتوانند بهراحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند، همیشه اطراف خودشان را خالی میبینند و خود را به عنوان فردی تنها میشناسند. این احساس تنهایی در بسیاری از موارد باعث افسردگی، انزوا و غم و ناراحتی در این افراد میشود.
درمان کم رویی و خجالت
کم رویی و خجالت، ویژگی مهمی است که در برخی افراد به شکل افراطی وجود دارد. خجالتی بودن در موارد بسیار زیادی باعث بروز مشکلات فردی و اجتماعی خواهد شد. به همین دلیل درمان خجالت اهمیت بسیاری دارد و هر فردی با این ویژگی شخصیتی میبایست راهکارهای بهبود کم رویی را بشناسید. مهمترین کارهایی که برای درما کمرویی و خجالت میتوانید انجام دهید، موارد زیر هستند:
صحبت با افراد جدید
سختترین کار برای یک آدم خجالتی این است که با افراد جدید صحبت و ارتباط برقرار کند. به همین دلیل شاید شروع این کار شبیه به کندن یک کوه بزرگ برای آنها باشد. اما تمرینهای ساده و کوچک برای شروع صحبت با کسانی که صمیمیت چندانی ندارند، میتواند تا حدودی زمینه کنار گذاشتن کمرویی و درمان خجالت را فراهم کند.
به خاطر داشتن چند عبارت ساده برای شروع صحبت میتواند کاربردی باشد. برای مثال اگر در یک میهمانی شرکت میکنید، بهتر است درباره نوع غذا و طعم آن با دیگران صحبت کنید. مثل: غذا واقعا خوشمزه بود. شما هم آن را امتحان کردید؟
یا اگر دوست دارید سر صحبت را با فردی باز کنید، میتوانید درباره لباس او نظر دهید. مانند: لباست واقعا قشنگه. اون رو از کجا خریدی؟
تمرین فردی با صدای بلند
هر آنچه را که تصمیم دارید در یک دورهمی یا در برخورد با افراد جدید بگویید، چند بار با صدای بلند تمرین کنید. جملات سادهای که در نظر دارید روی کاغذ یادداشت کنید. جلوی آینه بایستید و آن را تکرار کنید. هر روز زمان مشخصی را به این کار اختصاص دهید و تلاش کنید که هر بار آن را بهتر انجام دهید.
این تمرین به شما کمک میکند که با قرار گرفتن در موقعیتها و شرایط جدید و یا بودن در کنار افراد غریبهتر، با آمادگی بیشتری ظاهر شده و کمتر دستپاچه شوید.
تمرکز روی مخاطب
اگر فرد خجالتیای باشید، عموما به جای تمرکز روی دیگران و کسی که مخاطب شماست، روی خودتان زوم میکنید. به این صورت که همیشه فکر میکنید دیگران درباره شما چه فکری میکنند، عکسالعمل آنها به رفتار شما چیست و پس از بیان جمله شما چه چیزی خواهند گفت!
اما حقیقت این است که یک فرد عادی و بدون ویژگی خجالتی بودن، تقریبا همیشه روی مخاطب خودش تمرکز دارد و تلاش میکند با حالات، رفتار و جملات خود، با او ارتباط برقرار کند.
برای انجام این تمرین، تماس چشمی را دستکم نگیرید و هر چند دقیقه یکبار به طور مستقیم در چشمان مخاطب نگاه کنید. با تکان دادن سر خود، به تایید حرفها او بپردازید و ... . تمامی این کارها شاید در ابتدا بسیار دشوار باشند، اما به خوبی کمک میکنند که خجالت را کنار بگذارید و یا حداقل آن را کمرنگ کنید.
شرکت در مکالمات گروهی
شرکت کردن در مکالمات و بحثهای گروهی، سختترین کار برای یک فرد خجالتی است. اما تلاش برای ورود به این گروهها و بیان عبارات کوتاه و ساده، این افراد را برای فعال بودن در مکالمات گروهی تشویق میکند.
برای آنکه بتوانید در مکالمات گروهی شرکت کنید، تمرینهای ساده و اسانی را به کار بگیرید. داشتن چند عبارت کوتاه و کاربردی در این شرایط و موقعیتها میتواند بسیار کاربردی باشد