شمانیوز
شما نیوز

عشقی

۲ پیشنهاد مهم عشقی به اوجی | عشقی چه خواسته ای داشت؟

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در نامه ای به وزیر نفت، دو پیشنهاد برای رفع سر درگمی سهامداران را مطرح کرد.

۲ پیشنهاد مهم عشقی به اوجی | عشقی چه خواسته ای داشت؟

به گزارش شما نیوز: کمتر از 2 هفته است که مجید عشقی رییس سازمان بورس شده است. عشقی در این مدت در تلاش بوده است که روند بازار سرمایه را تغییر بدهد تا بازار در فاز صعودی قرار بگیرد. عشقی در این مدت نتوانسته است که آرامش را به بورس برگرداند و سهامداران بورس همچنان نسبت به روند بازار سرمایه بی اعتماد هستند. البته عشقی به تنهایی نمی تواند اوضاع بورس را سر و سامان ببخشد و دیگر مسوولان دولتی، باید به او کمک کنند. باید منتظر ماند که آیا عشقی می تواند اوضاع بورس را بهبود ببخشد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در نامه‌ای به وزیر نفت با تاکید بر اهمیت شفاف شدن روابط مالی دولت با پالایشگاه‌ها دو پیشنهاد برای پایان سر درگمی سهامداران شرکت‌های پالایشی مطرح کرد.
«مجید عشقی» در این نامه به جواد اوجی وزیر نفت، نوشت: «وزارت نفت، نفت خام را به قیمت کشف شده در بورس انرژی و پس از اعمال تخفیف های مندرج در قانون الحاق برخی مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی (۲) به شرکت های پالایشی تحویل دهد، ضمن آن که شرکت‌های پالایشی بتوانند پس از تامین سوخت کشور، مازاد محصولات خود (فرآورده های اصلی و ویژه) را به صورت مستقل به فروش برسانند. این مهم به شفاف شدن رویه فروش محصولات از سوی شرکت های پالایشی و تامین ارز مورد نیاز برای اجرای پروژه های توسعه و بهبود محصولات کمک شایانی خواهد کرد.»
در زیر، تصویر نامه عشقی به اوجی آمده است:

عشقی

وضعیت بورس امروز 1 آبان ماه

امروز (شنبه 1 آبان ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با ریزش 28 هزار و 688 واحدی در سطح یک میلیون و 407 هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هم‌ وزن بورس، نیز، سرخپوش شد و با افت 9 هزار و 183 واحدی به 388 هزار و 78 واحدی رسید. فرابورس نیز منفی شد و کانال 20 هزار واحدی را از دست داد. شاخص کل فرابورس با افت 290 واحدی 19 هزار و 957  را ثبت کرد.
پارسان، پارس و شپدیس سه نمادی بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر  شاخص بورس  داشتند و فولاد، اپال و کالا سبزترین نمادها در روز سرخ  بورس امروز بودند. امروز ارزش معاملات بورس 5 هزار و 814 میلیارد تومان و ارزش معاملات فرابورس 9 هزار و 788 میلیارد تومان بود.

پیش بینی بورس تا پایان سال 1400 

«سجاد امیری» کارشناس بازار سرمایه به علت ایجاد روند نزولی معاملات بورس در هفته گذشته و همچنین عوامل تاثیرگذار در ایجاد چنین روندی اشاره کرد و افزود: به طور قطع یکی از علل مهم کاهش شاخص بورس در بازار، انتظار سرمایه‌گذاران از تصمیمات قطعی دولت جدید و اجرای هر چه زودتر آنها است. 
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به تدریج در بازارهای موازی رکودی در حال شکل گیری است که سبب ایجاد مشکل برای چرخش پول در اقتصاد کشور می شود؛ بنابراین زمانی که نقدینگی وجود نداشته نباشد به مراتب شاخص بورس هم از توانایی لازم برای طی کردن این مسیر صعودی برخوردار نیست.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند اصلاحی شاخص بورس تا کجا می تواند ادامه یابد، گفت: به طور قطع، بازار سرمایه تا پایان سال جاری خود را همگام با تنظیم نرخ دلار و میزان تورم در کشور جلو خواهد برد و به آرامی روند صعودی خود را ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه مطالعات انجام شده حاکی از آن است که شاخص بورس در زمانی که کشور وارد دوران رکود می شود، در انتظار رشد اقتصادی و نیز تولید ناخالص ملی خواهد ماند، افزود: در صورت ایجاد رشد تولید، معاملات بورس به سمت خروج از رکود پیش می رود که در کنار آن صورت های مالی و اخبار شرکت ها منجر به ایجاد روندی منطقی در معاملات بورس می شود.
امیری اظهار داشت: احتمال می رود در انتهای سال ۱۴۰۰ و ابتدای سال جدید شرکت ها فروش خوبی را از خود نشان دهند و تکانی اساسی در معاملات بازار ایجاد شود.

روند میزان بازدهی بورس تا پایان سال ۱۴۰۰

امیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بورس تا پایان سال می تواند بیشترین بازدهی را در اختیار سهامداران قرار دهد یا خیر، گفت: بازار سهام امروز محلی مناسب برای همراه شدن با نرخ تورم و حفظ ارزش پول است؛ بازدهی بازار سرمایه با توجه به تاثیر پذیری از متغیر های مختلف به طور دقیق قابل پیش بینی نیست اما این امکان را به افراد می دهد تا سرمایه گذاری در این بازار را جایگزین خرید دلار، سکه و طلا کنند.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه اقبال بازار در نیمه دوم سال بیشتر به سمت کدام صنایع است، اظهار داشت: به طور قطع صنایعی که صادراتی باشند یا دارای ارزش افزوده هستند از موقعیتی مناسب برای سرمایه گذاری نسبت به دیگر گروه ها برخوردارند، اما اگر قرار باشد صنایع برتر را هم سو با سیاست های داخلی مورد شناسایی قرار دهیم، بهتر است شرکت های تولیدکننده مصالح ساختمانی را در نظر بگیریم.
وی تاکید کرد: به نظر می رسد امسال صنایع شبه تولیدی با اقبال چندان زیادی روبرو نباشند، مگر آنکه شرایط خرید مردم با ایجاد بدهی، کارت اعتباری و ابزارهایی شبیه به آن با رونق همراه شود.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied