شمانیوز
شما نیوز

مشاور مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در حوزه سازمان الکترونیک:

زمان سنجی در اجرای پروژه‌های الکترونیکی بسیار مهم است / چالش‌های اجرای برنامه نسخه الکترونیکی

مشاور مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در حوزه سازمان الکترونیک گفت: زمان سنجی در اجرای پروژه‌های الکترونیکی بسیار مهم است. پروژه‌های الکترونیکی و فناوری اطلاعات به هیچ عنوان ایستایی ندارند و به شکل مدام تغییر کرده و تکامل پیدا می‌کنند.

زمان سنجی در اجرای پروژه‌های الکترونیکی بسیار مهم است / چالش‌های اجرای برنامه نسخه الکترونیکی

 

به گزارش شمانیوز، سید محمود تارا در گفت‌وگو با آی هینا درباره پروژه‌های الکترونیکی در نظام سلامت افزود: یکی از اهمیت‌های زمان سنجی در پروژه‌های الکترونیکی، تاثیر آغاز پروژه است که به موارد روانی و نقش اجتماعی آن بر می‌گردد. زیرا در چند ماه ابتدایی آغاز پروژه، معمولا بیشترین استقبال و فراگیری اتفاق می‌افتد و بعد در شیبی برای کاهش همکاری قرار می‌گیرد. در نتیجه برگ برنده در زمینه پروژه‌های جدید این است که بیشترین استفاده و توسعه در چند ماه ابتدایی آغاز پروژه انجام شود.

وی ادامه داد: از طرفی باید برای کاربران حاشیه آرامش ایجاد کرد. یعنی اگر قرار است به شکل مرتب، به روز رسانی‌هایی انجام شود، کاربران احساس کنند که این تغییرات در راستای مشکلاتی بوده که آن‌ها حین کار با آن برخورد کردند. این موضوع باعث می‌شود که کاربران همکاری بیشتری داشته باشند.

تارا درباره چالش‌های برنامه نسخه الکترونیکی نیز بیان کرد: نسخه الکترونیکی برای اجرا با سه نوع چالش در سطح سازمان، مردم و مراکز ارائه خدمت مواجه است. در سطح سازمان باید کل چرخه‌ها از شکل سنتی به چرخه بدون کاغذ تغییر کند تا همه فرآیندهای رسیدگی، بررسی و پرداخت به شکل الکترونیکی انجام شود. این موضوع به بازنگری کامل در فرآیندهای سازمان نیاز دارد و با وجود پیچیدگی‌های آن باید به این سمت حرکت کرد.

مشاور مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: از طرفی در این برنامه، سازمان بیمه سلامت از مراکز ارائه خدمت می‌خواهد سیستم‌هایی که سال‌ها به آن عادت داشتند را تغییر بدهند و در هنگام ارائه خدمت، چرخه‌ها را از شیوه سنتی به شکل الکترونیکی تغییر بدهند. این کار به چند تغییر از جمله خرید و یادگیری تجهیزات و نرم افزارها و حتی وجود کارکنانی که با این چرخه‌ها آشنایی داشته باشند و ارائه آموزش به پزشکان و پرستاران نیاز دارد. حالا اگر این موضوع با ارائه خدمت تداخل داشته باشد، نوع همکاری دشوار می‌شود.

وی اظهار داشت: در زمینه مردم هم موارد دیگری مطرح است. به طور مثال بیمه شده فکر می‌کند حالا دیگر دفترچه فیزیکی کاغذی در اختیار ندارد و به او گفته می‌شود اگر به پزشک یا داروخانه مراجعه کند، نسخه آماده شده و در سیستم وجود دارد. این تغییر راحتی در همه کشورها نبوده و مردم باید اطمینان پیدا کنند که این کار به موقع اتفاق می‌افتد. زیرا تفاوت نظام سلامت با نظام بانکی این است که نمی‌شود انتظار داشت مردم صبر و تحملی که در نظام بانکی دارند را در نظام سلامت داشته باشند. باید برای همه این چالش‌ها راه حل وجود داشته باشد. البته چالش‌های زیرساختی هم وجود دارد که باید مورد نظر قرار بگیرد. / ۱۱

 


 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied