شمانیوز
شما نیوز

امتحانات پایان ترم دانشجویان حضوری شد + جزئیات

وزیر آموزش و پرورش گفت: حدود ۱۴۰هزار از بچه‌هایی که قبلاً تحت آموزش قرار نگرفته بودند، تحت آموزش قرار گرفتند و ۱۴۰هزار نفر هم بازمانده از تحصیل هستند.

امتحانات پایان ترم دانشجویان حضوری شد + جزئیات

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو، درباره سطح سواد در کشور، اظهار کرد: در جمعیت ۱۰ تا ۴۹ ساله که هدف‌گذاری اصلی سوادآموزی روی این جمعیت است، میزان باسوادی ۹۶ درصد است و امیدوارم با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده است بتوانند این میزان را تحت پوشش قرار دهند؛ در جمعیت بالای ۶ سال هم نسبت باسوادی ما ۹۰ درصد است و این در حالیست که در زمان پیروزی انقلاب، ۴۷.۵ درصد باسواد داشتیم.

وی ادامه داد: سوادآموزی در ایران فراز و نشیب‌هایی داشته است و یک دوره‌ای شتاب گرفت و فعالیت‌های گسترده‌ای انجام گرفت و هرچقدر به سمت عددهای نهایی می‌رویم، جمعیت پراکنده‌تر و کار دشوارتر می‌شود و قطعا همکاران ما در سازمان نهضت سوادآموزی همه تلاش خود را می‌کنند تا هرچه زودتر شاهد محو بیسوادی باشیم. حاجی‌میرزایی اضافه کرد: برای محو بیسوادی مهم این است که ورودی به بیسوادی بسته شود یعنی کسانی که به سن تحصیل رسیدند، امکانات خودمان و برخی نهادها و دستگاه‌های دیگر را بسیج کردیم و با همکاری سازمان ثبت احوال داریم از طریق کد ملی تمام متولدینی که باید به کلاس اول بیایند، اینها را شناسایی می‌کنیم و به دفاتر توزیع کردیم و خواستیم پیگیری کنند که در طی سال‌های دولت تدبیر و امید، حدود ۱۴۰ هزار از بچه‌هایی که قبلاً تحت آموزش قرار نگرفته بودند، تحت آموزش قرار گرفتند.

وی درباره دانش‌آموزانی که هنوز تحت پوشش قرار نگرفتند، گفت: احتمالا حدود ۱۴۰ هزار نفر باقیمانده است منتها نکته‌ مورد توجه این است که چرا این افراد آموزش ندیده‌اند.

ما روی این موضوع هم بررسی کردیم؛  ۱.۲ درصد به دلیل این است که جایی زندگی می‌کنند که ممکن است دسترسی به آموزش نباشد.

ما بیش از ۵ هزار مدرسه داریم که زیر ۵ دانش‌آموز دارد و چتر آموزشی ما خیلی گسترده است و بقیه ممکن است به دلیل بیماری یا مشکلات اقتصادی باشد که کودک کار یا دلیل دیگر مانند معلولیت باشد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: هم کسانی که معلولیت دارند و هم آنهایی که مشکلات اقتصادی دارند را پیگیری می‌کنیم و با همکاری بهزیستی، وزارت رفاه، کمیته امداد و بنیاد مستضعفان تحت پوشش قرار گیرند و یک مجموعه‌ای تشکیل دادیم که ۹ سازمان و دستگاه هستند و با حساسیت این موضوع را پیگیری می‌کنند.

حاجی‌میرزایی درباره شاد گفت: نظام آموزشی در برابر بزرگترین چالش قرن قرار گرفت و قطعا در یک قرن گذشته، نظام آموزشی با یک چنین چالش جدی مواجه نبود. به یکباره همه روش‌های قبلی که برای کار آموزش داشتیم با محدودیت و مسدود شدن روبرو شد؛ دانش‌آموزان و معلمان قبلا به مدرسه می‌آمدند دیگر آثار مدرسه رفتن منع شدند و این درحالیست که خدمت آموزشی باید انجام می‌شد و شاد در این میان به کمک ما آمد.

وی با بیان اینکه برخی فکر می‌کنند که شاد جایگزین آموزش حضوری شده است، افزود: هیچ چیزی جایگزین آموزش حضوری نیست بلکه شاد در غیاب آموزش حضوری در شرایطی که نمی‌توانیم آموزش حضوری داشته باشیم، بهترین راه‌حل هست که آمده بخش مهمی از مشکلات ما را حل کرده است و دائما هم قابلیت‌های آن را توسعه می‌دهیم.

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: آخرین قابلیت‌هایی که تحت عنوان شاد ۳ رونمایی شد، نسخه وب بود چون کسانی که از سیستم عامل  iOSاستفاده می‌کنند، نمی‌توانستند روی تلفنشان با شاد ارتباط برقرار کنند و الان از طریق وب می‌توانند استفاده کنند. البته قبلاً بود اما الان قابلیت‌هایش بیشتر شده است. وی درباره آمار دانش‌آموزانی که امکان استفاده از شاد را ندارند، گفت: برای ما بسیار اهمیت دارد که همه دانش‌آموزان تحت آموزش باشند و مأموریت ما پوشش کامل آموزشی همه دانش‌آموزان است. شاد، تلویزیون و هر امکان دیگر، ابزارهایی است که برای تحقق این هدف درنظر گرفته شده است. اخیرا تیم‌های متنوعی را به سمت استان‌ها بسیج کردم و از تمام استان‌ها بازدید به عمل آمد و به حدود ۵ درصد دانش‌آموزان مراجعه کردند و ۶۰۰ هزار نفر مورد پرسش قرار گرفتند که الان از چه وضعیتی استفاده می‌کنند.

حاجی‌میرزایی افزود: بیش از ۷۰ درصد دانش‌آموزان از طریق شاد با ما ارتباط دارند و بقیه یا از طریق تلویزیون یا از طریق بسته‌های آموزشی است.

حدود  ۲۰ درصد از طریق بسته‌های آموزشی است که محتواییست که در استان‌ها تولید می‌شود و به روش خودآموز، محتوا را با توضیحات کامل در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهند و مجددا رجوع می‌کنند و تحویل می‌گیرند و بسته دیگری را تحویل می‌دهند. الان در تمام استان‌ها یک استودیو فعال شده و یک مجموعه تحقیقاتی از بهترین دبیران روی تولید محتوا و عرضه به شکل‌های گوناگون در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهند. وی در پاسخ به این پرسش که چقدر از دانش‌آموزان به دلیل شرایط کرونا از تحصیل جاماندند، افزود: سؤال مهمی است.

در این نمونه ۶۰۰ هزار نفری که مورد رجوع قرار گرفته است، ۰.۳ درصد کسانی بودند که آموزش را پیگیری نکردند یعنی به ازای هر هزار نفر، ۳ نفر است‌ به استان‌ها مأموریت دادیم که این موضوع را بررسی کنند و حتی مواردی است که با خانواده‌ها صحبت کردند. این گروهی که اعزام کردم، با ۱۷ هزار نفر از والدین صحبت کردند و درباره ارتباط معلم با دانش‌آموز و تحصیل فرزندانشان پرس‌وجو کردند.

امروز این گزارش را به بنده دادند و بسیار امیدوار شدم. درست است که در شرایط کرونا، عملکرد کادر پزشکی بسیار رفیع است اما معلمان، سربازان خاموش این عرصه هستند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied