ارز اربعین
چگونه ارز اربعین دریافت کنیم ؟ / نحوه دریافت ارز برای زائرین اربعین
نحوه دریافت ارز اربعین ،مدارک مورد نیاز برای خرید ارز اربعین و بیمه برای زائرین پیاده روی اربعین در این خبر برای شما گرد آوری شده است.
به گزارش شمانیوز :ارز اربعین به منظور تسهیل خرید و خدمات زائران در سفر به کربلا و دیگر نقاط زیارتی اختصاص مییابد. این ارز اربعین معمولاً با نرخ ترجیحی ارائه میشود تا هزینههای زائران کاهش یابد. هدف از تخصیص ارز اربعین، حمایت از زائران و تسهیل فرآیند سفر آنها به مناسبت اربعین حسینی است. همچنین، عرضه ارز اربعین به کاهش فشار بر بازار ارز و کنترل نوسانات قیمتها کمک میکند.
طریقه گرفتن ارز اربعین
متقاضیان دریافت ارز اربعین ابتدا باید در سامانه سماح ثبتنام کنند و ثبتنام آنها با موفقیت انجام شده باشد.
بانکهای ملی، سپه، ملت، تجارت، صادرات، پارسیان و پست بانک، ۷ بانک عاملی هستند که به عنوان بانکهای عامل فروش ارز اربعین معرفی شدهاند.
مدارک لازم برای خرید ارز اربعین ۱۴۰۳
برای خرید ارز زیارتی اربعین، داشتن شرایط و مدارک زیر الزامی است:
-
کد رهگیری سامانه سماح
-
کارت ملی و شناسنامه (اصل شناسنامه به جای کارت ملی برای زائران بین ۵ تا ۱۵ سال)
-
کارت بانکی
-
زائر باید بالای ۵ سال باشد (متولدان ۱۳۹۸/۰۶/۰۱ به قبل)
-
شماره تلفن همراه (سیم کارت باید به نام زائر متقاضی باشد)
-
افراد ۵ تا ۱۸ سال میتوانند با استفاده از شماره تلفن همراه اعضای خانواده خود اقدام به خرید ارز اربعین کنند.
سرپرستان خانوار که به همراه خانواده خود قصد سفر به کربلا دارند، میتوانند برای خرید ارز اربعین با در دست داشتن مدارک شناسایی خود و اعضای خانواده به شعب بانکی مراجعه کنند؛ در این صورت عدم حضور سایر اعضای خانواده مانعی برای دریافت ارز اربعین نخواهد بود.
فروش ارز به زائران متقاضی اربعین حسینی، حداکثر به مبلغ ۲۰۰ هزار دینار عراق است.
ارز اربعین طبق نرخ مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) محاسبه میشود و دریافت هرگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی به جز معادل ریالی ارز مورد تقاضا، ممنوع است.
با توجه به اینکه هر فرد فقط یک بار در سال میتواند ارز مسافرتی دریافت کند. دریافت ارز اربعین به سهمیه ارز مسافرتی لطمهای نمیزند. زائران میتوانند علاوه بر ارز اربعین در سفرهای خارجی از سهمیه ۵۰۰ یورویی ارز مسافرتی خود استفاده کنند.
جزئیات بیمه زائران اربعین
بنا به مصوبه ستاد مرکزی اربعین همه زائران باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند و مبلغ ۲۰ هزار تومان هم به منظور جبران هزینههای ارائه خدمات درمانی جمعیت هلال احمر پرداخت نمایند، بدین منظور بیمه زائرین در قالب سه بسته متنوع با پوششهای مالی متفاوت در نظر گرفته شده است و حق بیمه هر یک از بستهها با احتساب سرانه مربوط به خدمات درمانی جمعیت هلال احمر با قیمتهای ۸۰،۰۰۰ و ۹۰،۰۰۰ و ۱۰۰،۰۰۰ تومان میباشد که هر یک از زائران میبایست بنا به تمایل خود الزاماً یکی از پوششهای بیمهای را انتخاب و با پرداخت هزینه مربوطه ثبت نام خود را در سامانه سماح تکمیل نمایند.
با توجه به استعلامها و بررسیهای صورت پذیرفته، شرکت بیمه معلم به عنوان بیمهگر زائرین اربعین ۱۴۰۳ انتخاب شده و پوشش تعهدات مالی هر یک از بستهها به شرح ذیل است:
در بسته اول پوشش غرامت فوت به هر علت ۱۰۰ میلیون تومان و غرامت فوت در اثر حادثه ۷۰۰ میلیون تومان، غرامت نقص عضو یا از کار افتادگی دائم کلی یا جزئی در اثر حادثه تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان، پوشش هزینههای درمان سرپایی تا ۱۰ میلیون تومان و هزینههای درمان جراحی و بستری تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.
در بسته دوم پوشش غرامت فوت به هر علت ۱۵۰ میلیون تومان و غرامت فوت در اثر حادثه ۸۵۰ میلیون تومان، غرامت نقص عضو یا از کار افتادگی دائم کلی یا جزئی در اثر حادثه تا سقف ۸۵۰ میلیون تومان، پوشش هزینههای درمان سرپایی تا ۱۲ میلیون تومان و هزینههای درمان جراحی و بستری تا سقف ۱۲۰ میلیون تومان تعیین شده است.
در بسته سوم پوشش غرامت فوت به هر علت ۲۰۰ میلیون تومان و غرامت فوت در اثر حادثه یک میلیارد تومان، غرامت نقص عضو یا از کار افتادگی دائم کلی یا جزئی در اثر حادثه تا سقف یک میلیارد تومان، پوشش هزینههای درمان سرپایی تا ۱۵ میلیون تومان و هزینههای درمان جراحی و بستری تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان تعیین شده است.