شمانیوز
شما نیوز

گزارش عملکرد مجموعه وزارت اقتصاد در خصوص سیل اخیر اعلام شد:

کمک های نقدی و اختصاص تسهیلات ارائه شده از سوی وزارت اقتصاد به سیل زدگان

کمک های نقدی و غیر نقدی ارائه شده از سوی ستاد وزارت اقتصاد، بانک ها و بیمه ها به سیل زدگان تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری به مبلغ 151 میلیارد ریال و نیز تخصیص بانکها برای پرداخت تسهیلات به مبلغ پنج هزار و 523 میلیارد ریال بالغ شده است.

کمک های نقدی و اختصاص تسهیلات ارائه شده از سوی وزارت اقتصاد به سیل زدگان

به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصی سازی: کمک های غیر نقدی ارسال شده به مناطق سیل زده شامل بسته های مواد غذایی، آب معدنی، لوازم بهداشتی، دارو، انواع شوینده ها، لوازم خانگی، پوشاک، پتو، فرش و موکت، چادر اسکان موقت، مصالح ساختمانی و ... بوده است  که در اختیار هموطنان سیل زده  قرار گرفته است.

 

این گزارش در ادامه از تخصیص 8500 فقره تسهیلات 50 میلیون ریالی قرض الحسنه و 8500 فقره تسهیلات 150 میلیون ریالی، در مجموع به مبلغ 1700 میلیارد ریال به مددجویان سازمان بهزیستی و بازنشستگان تامین اجتماعی آسیب دیده از سیل از سوی بانک رفاه کارگران و پرداخت 200 میلیارد ریال خسارت توسط شعب بانک کشاورزی در استان مازندران به کشاورزان خبر می دهد.

بر اساس این گزارش ، هیات مدیره بانک سپه برای اعطای تسهیلات ارزان قیمت به آسیب دیدگان سیل در استان های خراسان رضوی، مازندران، لرستان و دیگر استان ها در مجموع بالغ بر هزار و 195 میلیارد و 500 میلیون ریال ، مصوباتی صادر نموده است.

بر اساس این گزارش، بانک ملت نیز بنا بر مصوبه مورخ 11 فروردین ماه هیات وزیران، برای اعطای تسهیلات ارزان قیمت بانکی جهت بازسازی مرحله اول بخش های خسارت دیده از سیل به میزان یکهزار و 178 میلیارد ریال اعلام آمادگی کرده است.

بنا بر این گزارش، همچنین، بانک توسعه تعاون برای پرداخت 11 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه و جعاله تعمیر مسکن برای هموطنان سیل زده در مجموع به مبلغ 1250 میلیارد ریال شامل چهار هزار فقره وام قرض الحسنه 50 میلیون ریالی و هفت هزار فقره وام 150 میلیون ریالی اعلام آمادگی کرده است. این تسهیلات اعتباری با معرفی سازمان های ذیربط و با هماهنگی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از طریق شعب این بانک به متقاضیان پرداخت خواهد شد.

استمهال تسهیلات پرداختی قبل از وقوع حادثه سیل و اعطای تنفس متناسب با شرایط متقاضی و بخشش جرایم دیرکرد مطالبات غیر جاری در کلیه بخش های اقتصادی از جمله دیگر اقدامات بانک توسعه تعاون به منظور خدمات رسانی به سیل زدگان محسوب می شود.

بنابر این گزارش ، بانک های کشور با استفاده از ابزار و  امکانات خود در سراسر کشور ،  شرایطی را فراهم آوردند،  تا روند جمع آوری کمک های نقدی هموطنان به مناطق سیل زده تسهیل شود. ایجاد گزینه کمک به سیل زدگان بر روی دستگاه های خود پرداز ، تخصیص شماره حساب و طراحی شیوه پرداخت آنلاین از طریق تلفن همراه از این دست اقدامات بوده است.

همچنین بخشی از کمک های نقدی و غیر نقدی انجام شده از سوی بانک ها و بیمه ها، از محل صرفه جویی بودجه تبلیغاتی این شرکتها تامین شده است. 

بنا بر این گزارش، علاوه بر کمک های نقدی و غیر نقدی شرکت های بیمه ای کشور به سیل زدگان، میزان خسارت های پرداختی شرکت های مذکور تا کنون پنج هزار میلیارد ریال به صورت قطعی و علی الحساب بوده است و پرداخت مابقی تعهدات بیمه ای، موکول به وصول گزارش شکایات پس از تکمیل بررسی های کارشناسی مربوط به برآورد خسارات وارده به شهروندان شده است.

این گزارش می افزاید، شرکت های بیمه ای کشور، اقدام به تشکیل اکیپ کارشناسی و گروه های ارزیاب سیار و اعزام آنها به مناطق سیل زده به منظور تسهیل در انجام فرآیندهای قانونی بررسی میزان خسارات وارده و پرداخت خسارت کرده اند.

شایان ذکر است، در همین ارتباط، سازمان امور مالیاتی کشور، پیشتر، با صدور بخشنامه ای بر کسر وجوه پرداختی مودیان مالیاتی به حساب های تعیین شده برای حادثه سیل اخیر در برخی از مناطق کشور از جمله استان های گلستان، مازندران و فارس تاکید کرده بود.

ارسال پیش نویس مصوبه هیات وزیران در خصوص اجرایی نمودن مقررات ماده 165 قانون مالیات های مستقیم برای سیل زدگان دارای بدهی مالیاتی از دیگر اقدامات سازمان امور مالیاتی کشور برای کمک به سیل زدگان بوده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied