شمانیوز
شما نیوز

مسکن

سقف وام خرید مسکن برای زوجین تهرانی ۴۸۰ میلیون تومان شد

با توجه به افزایش قیمت مسکن، بانک مرکزی با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن موافقت کرد که رقم آن همراه با وام جعاله ۸۰ میلیون تومانی به ۴۸۰ میلیون تومان رسید.

سقف وام خرید مسکن برای زوجین تهرانی ۴۸۰ میلیون تومان شد

به گزارش شمانیوزبا توجه به افزایش قیمت مسکن، بانک مرکزی با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن موافقت کرد که رقم آن همراه با وام جعاله ۸۰ میلیون تومانی به ۴۸۰ میلیون تومان رسید. بانک مرکزی سقف های جدید تسهیلات خرید مسکن را به بانک عامل بخش مسکن از محل اوراق تسهیلات را ابلاغ کرد

بانک مرکزی طی مکاتبه‌ای با بانک مسکن افزایش سقف‌های‌ تسهیلات «ساخت و خرید مسکن» و «جعاله مسکن» از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن را بر اساس شورای پول و اعتبار ابلاغ کرد.

طبق ابلاغیه بانک مرکزی، سقف تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در شهر تهران برای زوجین که پیش از این ۲میلیارد ریال بود به ۴ میلیارد ریال افزایش یافت. همچنین این تسهیلات به صورت انفرادی نیز از یک میلیارد ریال قبلی به ۲ میلیارد ریال افزایش یافت.

این رقم برای مراکز استان‌ها و شهرهای بیش از ۲۰۰ هزار نفر نیز برای زوجین از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال به ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال و برای افراد نیز از ۸۰۰ میلیون ریال به ۱۶۰ میلیون ریال افزایش یافت.

براساس اعلام بانک مرکزی، سقف تسهیلات ساخت و خرید مسکن در سایر مناطق شهری (شهرهای با جمعیت ۲۰۰ هزار نفر و کمتر) هم برای زوجین از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال به ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و برای افراد نیز از ۶۰۰ میلیون ریال به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال رسیده است. 

سقف تسهیلات جعاله مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن نیز به مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال رسید.

همچنین، در جهت کمک به بازار ودیعه مسکن، پرداخت حداکثر ۱۰ درصد از اوراق صادره مذکور برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن با سقف‌های ۵۰۰، ۴۰۰ و ۳۰۰ میلیون ریال به ترتیب در تهران، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و سایر شهرها مجاز است.

بر اساس ابلاغیه یاد شده بانک مرکزی مجاز است سقف‌های انفرادی و سقف کلی اختصاصی به بازار ودیعه مسکن را متناسب با شرایط اقتصادی تعدیل کند.

انواع وام خرید مسکن

وام خرید مسکن را به طور تخصصی می‌توان از بانک مسکن دریافت کرد ولی بانک‌های دیگری هم اعتبار ارائه این تسهیلات را دارند. بانک مسکن این وام را به دو صورت پرداخت می‌کند: وام مسکن یکم و وام اوراق.

نوع اول یعنی وام مسکن یکم به کسانی تعلق می‌گیرد که برای نخستین بار از تسهیلات وام مسکن استفاده می‌کنند. شرایط وام خرید مسکن خانه اولی‌ها به این صورت است که متقاضیان، طبیعتاً پیش از هرچیز باید در بانک مسکن سپرده‌گذاری کنند.

نوع دوم تسهیلاتی که می‌توانید از بانک مسکن دریافت کنید، وام اوراق است. متقاضیان این وام معمولاً افرادی هستند که پس‌انداز کافی ندارند یا خودشان نمی‌توانند سپرده جدیدی را افتتاح کنند و ۱۲ ماه در صف انتظار بمانند.

شرایط دریافت وام مسکن

بخشی از شرایط دریافت وام مسکن مشابه باقی وام‌هاست. برای دریافت وام مسکن باید ۱۸ سال تمام داشت و مبلغ درآمد خالص شما در فیش حقوقی باید به اندازه‌ای باشد که بانک مطمئن شود شما توانایی بازپرداخت اقساط را دارید.

برخی از شرایط دریافت وام خرید مسکن به مرور زمان تغییراتی کرده است، از جمله اینکه در حال حاضر فقط افرادی می‌توانند برای دریافت تسهیلات وام مسکن با افتتاح سپرده اقدام کنند که قبلا به هر طریق این کار را نکرده باشند. در واقع سپرد، مختص وام‌اولی‌هاست و کسانی که می‌خواهند برای بار دوم یا چندم از این وام بهره ببرند حتما باید از طریق خرید اوراق برای دریافت وام خرید مسکن اقدام کنند.

از دیگر شرایط دریافت وام مسکن این است که باید از تاریخ جواز خانه‌ای که متقاضی برای خرید انتخاب کرده است کمتر از 15 سال گذشته باشد و ارزش ریالی ملک به اندازه هشتاد درصد از مبلغ وام باشد.

مدارک لازم برای اخذ وام خرید مسکن

لیست مدارکی که برای دریافت تسهیلات وام مسکن به آن احتیاج دارید از این قرار است:

1- کارت حساب یا اوراق حق تقدم

2- اصل و کپی مبایعه‌نامه/ همراه با کد رهگیری

3- اصل و کپی صفحات سند (در اسناد دفترچه‌ای تهیه کپی از صفحه اول نقل و انتقالات در صورت خالی‌بودن هم الزامی است. ضمن اینکه سند شما نباید در رهن باشد)

4- اصل و کپی بنچاق (اگر ملک نوساز است، ارائه تقسیم‌نامه جایگزین بنچاق الزامی است)

5- اصل و کپی صورت‌مجلس تفکیکی (در صورتی که سند متعلق به آپارتمان باشد نیازی نیست)

6- اصل و کپی تمام پروانه‌های ساخت (اعم از تخریب و نوسازی، تغییر نقشه و … که همه آن‌ها را می‌توان از شهرداری دریافت کرد)

7- اصل و کپی ملک مورد خریداری/ دارای کدپستی

8- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی خریدار/خریداران و فروشنده/فروشندگان

9- اصل و کپی وکالتنامه فروش به انضمام صفحات شناسنامه موکل و اصل و اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه وکیل (در صورتی که ملک توسط وکیل به فروش می‌رسد)

10- گواهی اشتغال متقاضی تسهیلات

11- افتتاح حساب قرض‌الحسنه به نام خریدار

نکته: مورد نهم، تبصره‌ای راجع به حضور وکیل داشت که بهتر است نکته‌ی قابل توجهی را راجع به آن بدانید. خریدار یا خریداران باید حتما جهت دریافت تسهیلات خودشان به دفترخانه مراجعه کنند و نمی‌توانند برای روز تشکیل پرونده وکیل اختیار کنند. در واقع حضور فروشنده و خریدار در ساعت تشکیل پرونده الزامی است.

منبع: ایرنا

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied