رپرتاژ آگهی
امکان ایجاد قراردادهای هوشمند در شبکه اولانچ چگونه صورت می گیرد؟
شبکه اوالانچ، برای حل مشکل مقیاسپذیری بلاک چینها ایجاد شد. این شبکه با پشتیبانی عالی از قراردادهای هوشمند بلاک چین، به نامی معتبر در بین پروژههای دیفای (DeFi) تبدیل شده است. کاربران، اوالانچ را رقیب شبکه اتریوم در زمینه بهبود مقیاس پذیری، هزینه پایین و سرعت پردازش تراکنشها میدانند. ویژگیهایی که به واسطه ساختار جالب اکوسیستم اوالانچ و نوع عملکرد اعتبارسنجی و ایجاد قراردادهای هوشمند در این شبکه، عملی شده و خرید AVAX را افزایش داده است. اما امکان ایجاد قراردادهای هوشمند در این اکوسیستم چگونه است؟ با ما همراه باشید تا این موضوع و ساختار اوالانچ را بیشتر بررسی کنیم.
درباره اوالانچ
اوالانچ یک پلتفرم منبع باز برای راه اندازی برنامههای مالی غیرمتمرکز یا همان DeFi و استقرار بلاک چین سازمانی در یک اکوسیستم با قابلیت همکاری و مقیاس پذیری بالا است. این شبکه در ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۱ توسط موسسه Ava Labs راه اندازی شد. توسعه دهندگان DApp میتوانند با استفاده از اوالانچ به راحتی برنامههای قدرتمند و ایمن، و همچنین شبکههای بلاک چین سفارشی شده با قوانین پیچیده بسازند.
اوالانچ، سریعترین پلتفرمی است که از قراردادهای هوشمند در دنیای بلاک چین پشتیبانی میکند. کاربران شبکه اوالانچ و علاقمندان به خرید AVAX با گذشت زمان تایید میکنند که این شبکه دارای کارمزدهای پایین برای خدمات سریع خود است. شبکه Avalanche، اعلام کرده که به توانایی خود در کمک به برنامههای مبتنی بر قرارداد هوشمند و عملکرد بهتر نسبت به پروژههای دیگر افتخار میکند.
اکوسیستم اوالانچ چگونه کار میکند؟
قبل از بررسی امکان ایجاد قراردادهای هوشمند باید با ساختار شبکه اوالانچ بیشتر آشنا شد. بلاک چین اوالانچ برای حل چالشهایی مانند مقیاسپذیری و نبود تعامل کافی در بلاک چینهایی مانند بیت کوین و اتریوم، از سه بلاک چین داخلی که وظایف مختلفی را بر عهده دارند پشتیبانی میکند. اوالانچ، معماری خود را به سه بخش تقسیم میکند تا مقیاسپذیری و ارائه راه حلهای انعطاف پذیر برای dAppهای عمومی و سازمانی را برای شبکه آسانتر کند. این سه لایه یا چین مجزا برای رسیدن به هدف ایجاد قراردادهای هوشمند، مقیاس پذیری، اعتبارسنجی و افزایش سرعت پردازش تراکنش به شرح زیر است:
زنجیره تبادل (X-Chain)
زنجیره صرافی (Exchange Chain) یا X-Chain، یک پلتفرم غیرمتمرکز است که از ایجاد و مدیریت داراییهای دیجیتال پشتیبانی میکند. این بلاک چین بر روی پروتکل اجماع اوالانچ کار میکند و کارمزدها با توکن AVAX پرداخت میشود.
زنجیره پلتفرم (P-Chain)
زنجیره پلتفرم (Platform Chain)، پلتفرمی است که اعتبارسنجیهای Avalanche را هماهنگ میکند و همچنین به کمک API این شبکه کاربران میتوانند زیر شبکه ایجاد کنند، بلاک چین بسازند، و همچنین اعتبارسنجی زیر شبکهها را افزایش دهند. پروتکل اجماع این بلاکچین، Snowman است.
زنجیره قرارداد (C-Chain)
به نقل از والکس، زنجیره قرارداد (Contract Chain) امکان ایجاد قراردادهای هوشمند را فراهم میکند. این چین در واقع یک ماشین مجازی اتریوم (EVM) است به این معنی که کاملا با قراردادهای هوشمند اتریوم سازگاری دارد. توسعه دهندگان اپلیکیشنهای مبتنی بر اتریوم میتوانند به راحتی برنامههای DApp خود را به اکوسیستم اوالانچ انتقال داده و از سرعت بالای تراکنشهای این شبکه استفاده کنند. مکانیزم اجماع در این چین، بر اساس پروتکل snowman است. در ادامه بیشتر این چین را معرفی میکنیم.
امکان ایجاد قراردادهای هوشمند در زنجیره قرارداد اوالانچ
شبکه اوالانچ، در واقع خود یک زیر شبکه است و همان طور که گفته شد، از سه زنجیره مجزا با اسامی زنجیره تبادل (X-Chain)، زنجیره پلتفرم (P-Chain) و زنجیره قرارداد (C-Chain) تشکیل شده است. ایجاد قراردادهای هوشمند در اوالانچ در زنجیره C-Chain صورت میگیرد. این زنجیره نمونهای از ماشین مجازی اتریوم (EVM) است که توسط پروتکل اجماع snowman طراحی شده است.
یک RPC (Remote Procedure Call) در C-Chain میتواند همان کاری را انجام دهد که یک کلاینت معمولی اتریوم با استفاده از تماسهای RPC استاندارد اتریوم انجام میدهد. مزایای اصلی استفاده از C-Chain در اوالانچ به جای اتریوم، بلاک تایمهای سریع آن است که در کمتر از ۳ ثانیه نهایی میشوند، توان عملیاتی بالا و کلاینتهای سبکی که نیازی به اثبات کار (Proof-of-Work) ندارند. این ویژگیها از لحاظ فنی میتوانند عملکرد dAppها و تجربه کاربر را به طور قابل توجهی بهبود دهند.
ویژگیهای شبکه اوالانچ
اوالانچ، به عنوان یک پلتفرم قراردادهای هوشمند چند زنجیرهای، از طریق پروتکل اجماع اختصاصی خود (Avalanche Consensus Protocol) دو ویژگی مقیاس پذیری و زمان کوتاه پردازش تراکنشها را عملی میکند. پردازش تراکنش در شبکه اوالانچ ۴۵۰۰ تراکنش در ثانیه است که ۳۲۰ برابر پردازش تراکنشها در اتریوم است که تنها ۱۴ تراکنش را در ثانیه نهایی میکند. پشتیبانی از بلاک چینهای مختلف نیز از دیگر ویژگیهای این شبکه محسوب میشود. با تمام این اوصاف و در مقایسه با شبکه اتریوم، کاربران توسعه دهنده dApps مبتنی بر اتریوم، میتوانند از ویژگیهای سرعت بالا در پردازش، استفاده آسان و مقیاس پذیری مناسب شبکه اوالانچ استفاده کنند.
ارز دیجیتال AVAX
دیگر ویژگی شبکه اوالانچ، توکن بومی AVAX است که برای سیستم حاکمیتی شبکه، مورد استفاده قرار میگیرد. از توکن AVAX، که در بین کاربران خرید اوالانچ به «سکه قرمز» شهرت دارد، برای استیکینگ به منظور رایگیری و ابزاری برای پرداخت درون شبکه استفاده میشود. قیمت اوالانچ، در سال اول عرضه خود رشدی معادل ۳۳۰۰ درصدی را تجربه کرد که باعث شد توجه سرمایه گذاران کریپتو به این ارز دیجیتال جلب شود. حداکثر عرضه توکن AVAX برابر با ۷۲۰ میلیون توکن است. برای استیکینگ و تبدیل به گره شدن در شبکه اوالانچ باید ۲۰۰۰ AVAX را در شبکه قفل کرد تا از مزایای مشارکت در شبکه بهرهمند شد.
کلام پایانی
بسیاری از تحلیلگران معتقدند که قیمت AVAX پتانسیل رشد در طولانی مدت را دارد. اما مهمتر از آن، ساختار شبکه اوالانچ است که نظر کاربران را به خود جلب کرده است. یک اکوسیستم با سه بلاک چین مجزا که ایجاد قراردادهای هوشمند را با به طور ویژه به چین قرارداد (C-Chain) سپرده است. اوالانچ با بهره گرفتن از زنجیرههای سه گانه خود توانسته مشکلات رایج مقیاس پذیری و سرعت نهایی شدن تراکنش را با هزینه کمتر حل کند. البته در نظر داشته باشید مثل دیگر ارزهای دیجیتال، برای سرمایه گذاری و خرید اوالانچ نیز باید با دانش و تجربه کافی اقدام کنید.
منبع : https://wallex.ir/blog/avalanche-crypto-currency/
* این مطلب رپرتاژ آگهی میباشد و سایت شمانیوز هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.