رپورتاژ آگهی/
معرفی تجهیزات تست واندازه گیری و ابزار دقیق
آمپرمتر که با نام آمپرسنج و برخی اوقات با نام آمیتر (Ammeter) نیز رایج می باشد، دستگاهی برای اندازه گیری جریان عبوری از یک مدار یا به اصطلاح شدت جریان است که درمدارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. این تجهیز از ترکیب دو واژه انگلیسی Ampere و Meter استخراج شده است و به صورت ((Ammeter نوشته می شود.
مولتی متر چیست؟
مولتی متر که با نام های آوومتر یا مولتی تستر نیز معروف است، تجهیز الکترونیکی است که برای اندازه گیری کمیت های الکتریکی از جمله ولتاژ، مقاومت، جریان، تست قطعی و … مورد استفاده قرار می گیرد. به وسیله این دستگاه می توان به صحت کامپوننت ها و قطعات الکترونیکی پی برد. یا اینکه از پارامترها و کمیت های فنی قطعه ها را امتحان کرد. همچنین میتوان از سالم بودن track ها و لاین های ارتباطی بین دو نقطه ارتباطی در برد های مدار چاپی اطمینان حاصل کرد.
امروزه از مولتی مترها در صنایع و کاربردهای گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال برای آزمایشگاه های برق و تست مدارهای مجتمع الکترونیکی به کار گرفته میشود. مولتی مترها از لحاظ کارایی با توجه نوع قابلیتها و میزان پیشرفته بودن خود دارای آپشن های مختلف اندازه گیری از جمله تست دیودی و اندازه گیری دما و حتی اندازه گیری دما میباشد. بعضی از آوومترهای رده بالاتر حتی میتوانند اندازه گیری دما از فاصله دور را انجام دهند.
انواع مولتی متر
مولتی مترها بر حسب داده ای که درخروجی نمایش میدهند، به دو نوع مولتی متر دیجیتال و مولتی متر آنالوگ تقسیم می شوند که درادامه به طور مختصر در مورد هر یک توضیحاتی می دهیم:
مولتی متر آنالوگ
آوومترهای آنالوگ، پارامتر اندازه گیری مورد نظر را در خروجی نمایش دهنده، با تغییرات حرکت یک عقربه برروی یک صفحه درجه بندی شده با استانداردهای بین المللی متریک، نمایش میدهند.
مولتی متر دیجیتال
مولتیمتر های دیجیتال ورودی آنالوگ اندازه گیری شده را به صورت کدهای دیجیتال تبدیل می کند و مقدار نهایی تبدیل شده را به صورت عددی نشان می دهد.
آمپرمتر چیست؟
آمپرمتر که با نام آمپرسنج و برخی اوقات با نام آمیتر (Ammeter) نیز رایج می باشد، دستگاهی برای اندازه گیری جریان عبوری از یک مدار یا به اصطلاح شدت جریان است که درمدارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. این تجهیز از ترکیب دو واژه انگلیسی Ampere و Meter استخراج شده است و به صورت ((Ammeter نوشته می شود.
واژه آمپر Ampere به افتخار آندره ماری آمپر Ampère پدرعلم الکترودینامیک نام گذاری شده است. بر اساس تعریف یک آمپر برابر با عبور یک کولن بارالکتریکی از سطح مقطع در یک ثانیه است.
انواع آمپرمتر
- آمپرمتر تابلویی
- آمپرمتر دیجیتال
- آمپرمتر رومیزی
گروه صنعتی بازرگانی درخشش الکتریک بین الملل وارد کننده و تامین کننده انواع تجهیزات اتوماسیون صنعتی، تست و اندازه گیری، برند CEM و دیگر تجهیزات این برند، برای اطلاعات بیشتر، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
ترمومتر چیست؟
ترمومتر یا دماسنج صنعتی از جمله تجهیزات تست و اندازه گیری پر کاربرد در صنعت و برای روند تولید یک کالا در خطوط تولید صنعتی میباشد. این وسیله اندازه گیری برای مانیتورینگ در کارخانه ها و صنایع اصلی از قبیل پالایشگاه ها ، ذوب آهن ها و … میباشد. به غیر از مصارف صنعتی، دماسنج ها برای مصارف خانگی را نیز پر طرفدار میباشد. اگرچه مدلهای آن با هم از نظر اندازه گیری متفاوت میباشد اما کارایی یکسانی دارند. بنابراین لازم است که با ساختار و انواع مدلهای ترمومتر آشنا شویم.
کلمه ترمومتر به چه معنایی میباشد؟
ترمومتر از دو کلمه یونانی thermo به معنی گرما و meter به معنی اندازه گیری ساخته شده است. از دماسنجها برای اندازه گیری حالت های مختلف مواد جامدات، مایعات و گازهامیتوان استفاده کرد.
ترمومترها از قطعه الکترونیکی که نقش کلیدی و مهم را دراین تجهیز بازی میکند تشکیل شدهاند که نام آن سنسور دما میباشد. این کامپوننت، تغییرات فیزیکی را به مقادیر عددی که برای کاربر قابل فهم است تبدیل میکند و حکم یک واسط و تبدیل کننده را انجام میدهد.
انواع ترمومترها:
ترمومترها به دودسته طبقه بندی میشوند:
- ترمومتر تماسی
- ترمومتر غیر تماسی
طرز کار ترمومتر تماسی به این صورت است که با متد اندازه گیری ترموکوپل، جیوهای یا بی متال دمای سیستم را اندازه گیری میکنند. به این معنا که با سیستم مورد نظر در تماس هستند و از طریق سنسورهای تعبیه شده در تجهیز عملکرد اندازه گیری دما را انجام میدهند.
دیتالاگر چیست؟
یک دیتالاگر یا ثبت کننده داده، یک دستگاه اندازه گیری کامپکت است که ساختمان داخلی آن، از میکروپروسسرها یا ریز پردازندهها،IC های ثبت کننده داده ها، چند سنسور و ورودی یا پورت تشکیل شده است.
یک دیتالاگر می تواند در ابعادی کوچک به صورت یک دستگاه مستقل باشد. یا به صورت ابزاری برای جمع آوری داده، دارای چند پورت ورودی و خروجی با چند سنسور خارجی باشد.
این تجهیزات میتوانند به میزان کاربری به صورت پیشرفته یا معمولی، انواع اندازه گیری ها مانند دمای هوا، رطوبت نسبی، آمپرجریان، ولتاژ، فشار تفاضلی، شدت نور، دمای آب، سطح آب، اکسیژن محلول و … را دارا باشند.
دستگاه دیتالاگر کاربردهای مختلف و متنوعی دارد که با توجه به این کاربردها، در انواع و مدلهای مختلف ساخته میشوند. هر نوع از این دستگاه در زمینه خاصی مورد استفاده قرار میگیرد که میتواند شامل صنایع پتروشیمی، هواشناسی، برق و الکترونیک و پزشکی باشد. به همین دلیل در انواع متفاوت هستند که عملکرد مشخصی دارند.