شمانیوز
شما نیوز

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به مناسبت روز جهانی موزه خبر داد:

۲۳هزار سند تاریخی صندوق بازنشستگی کشوری دیجیتالی شد

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در یادداشتی ضمن گرامیداشت روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث فرهنگی، از دیجیتالی شدن بیش از ۲۳هزار سند تاریخی این صندوق در قالب سامانه مرکز اسناد و مدیریت دانش خبر داد.

 ۲۳هزار سند تاریخی صندوق بازنشستگی کشوری دیجیتالی شد

به گزارش شمانیوز و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، دکتر اکبر افتخاری در این یادداشت که در صفحه اینستاگرام وی منتشر شده، آورده است: روز بیست و هشتم اردیبهشت‌ماه، روز جهانی موزه‌ و آغاز هفته میراث فرهنگی است. صندوق بازنشستگی کشوری نیز نسبتی پررنگ با میراث فرهنگی دارد و حامل بخشی از میراث ملی ایرانیان در دوره معاصر است. کافی است در نظر آوریم که صدها نفر از چهره‌های برجسته تاریخ معاصر ایران، شامل دانشمندان، هنرمندان، ورزشکاران، شاعران، ادیبان، سیاستمداران و… بازنشستگان کشوری هستند و هر کدام در این سازمان سوابق و پرونده‌هایی دارند؛ پرونده‌هایی که گاه ابعاد تازه و ناشناخته‌ای از زندگی آنان را پیشِ رو قرار می‌دهد.

برای نمونه، شاید کمتر کسی بداند که زنده‌یاد استاد محمدرضا شجریان، بازنشسته سازمان‌ها جنگل‌ها و مراتع کشور در سمت کارشناس امور مطبوعاتی بودند و این خود داستانی خواندنی دارد که از خلال اوراق پرونده استاد در صندوق بازنشستگی کشوری قابل استخراج است. (تصویر نسخه‌ای از حکم برقراری حقوق بازنشستگی ایشان را می‌بینید.)

نمی‌دانم و نمی‌خواهم داوری کنم که چرا در سالیان گذشته اهمیت پرونده‌های تاریخی صندوق بازنشستگی کشوری مورد توجه قرار نگرفته است، اما به شخصه در مقام مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور وظیفه خود می‌دانستم که گردآوری و ساماندهی اسناد تاریخی را در زمره برنامه‌های این نهاد قرار دهم.

در این خصوص و با توجه به این‌که بخشی از اسناد تاریخی صندوق در دهه هفتاد طبق قانون اسناد ملی به آرشیو ملی منتقل شده بود، تفاهم‌نامه‌ای با سازمان اسناد و کتابخانه ملی به امضا رسید که بخشی از آن ناظر به دیجیتالی‌سازی بیست و سه هزار پرونده صندوق بازنشستگی کشوری و بارگزاری آن در سامانه مرکز اسناد و مدیریت دانش صندوق است که به تازگی راه‌اندازی شده. پیش‌بینی می‌شود این پروژه تا پایان خردادماه به پایان برسد.

در گام بعدی، برنامه‌ای برای شناسایی، گردآوری و ساماندهی اسناد مهم موجود در صندوق به اجرا گذاشته شد و از درون این دو برنامه، طرحی نیز با عنوان «روایتخانه صبا» متولد شد که شامل ایجاد موزه کوچکی در معرفی پیشینه تاریخی و ماهیت و عملکرد صندوق بازنشستگی کشوری در ساختمان مرکزی است.

هرجا که باشیم، میراث فرهنگی، ما را احاطه کرده است. وظیفه ماست که این میراث را بشناسیم، بشناسانیم و پاس بداریم.

عکس دوم: برگی از پرونده استاد فقید، دکتر یحیی مهدوی، استاد نامدار فلسفه در دانشگاه تهران
عکس سوم: فرم محاسبه حقوق بازنشستگی زنده‌یاد، ایرج افشار یزدی، ایران‌شناس برجسته

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied